Recepta del 15 amb xocolata, el meu aniversari el dia 7, el del Xavi de la Bordeta avui, el recull del meu bloc de cuina amb melmelada, la convocatòria de la revista Cuina d'una recepta amb cervesa, alguna cosa més? No. Així que ho he unificat tot i d'una tirada m'ha sortit un bescuit de cervesa negra, amb cobertura de xocolata, farcit de melmelada de taronja amarga, amb escuma de peta crispies xoco i uns macarons que fan de llimona.
Som-hi, a la feina!
Necessitarem:
bescuit:
- 160 g de mantega en pomada
- 160 g de sucre
- 320 g de farina
- 4 rovells
- 4 clares
- 1 cullerada generosa (cafè) de gingebre en pols
- 1 cullerada generosa (cafè) de nou moscada en pols
- 1 cullerada generosa (postres) de canyella en pols
- pell ratllada de llimona
- 1 polsim de sal
- 1/2 sobre de llevat en pols
- 1 tassa de cervesa negra tèbia
- 1/2 tassa de mel
- 1 cullerada (postres) de bicarbonat
- 1 paquet de formatge fresc amb xocolata (Philadelphia)
- 1 motlle de 23 cm.
ganatxe (cobertura de xocolata):
- 200 g de nata líquida
- 350 g de xocolata negra al 70%
guarniment i farciment:
- macarons de llimona
- peta crispies xoco
- melmelada de taronja amarga
Farem:
Posem el forn a escalfar a 180º.
En un bol barregem la mantega i el sucre, i anem afegint, mentre batem, els rovells d'un en un.
Seguidament hi posem les espècies i la pell de la llimona.
Ara ja afegim la farina, la sal i el llevat.
Ho remenem perquè quedi esponjós i hi aboquem la cervesa, la mel, el bicarbonat i el formatge fresc de xocolata.
Finalment incorporem les clares muntades a punt de neu.
Ho posem en un motlle que haurem untat de mantega (en el meu cas tinc un de silicona desemmotllable que no ho necessita) i al forn uns 25 minuts. Cal vigilar perquè cada forn és diferent.
Quan el traiem deixem refredar, el partim en tres parts i el farcim de melmelada de taronja amarga.
El cobrim amb el ganatxe que haurem preparat el dia abans posant a bullir la nata i quan bulli apaguem el foc i hi aboquem la xocolata trossejada, remenant fins que quedi ben desfeta i homogènia. Com que encara fa calor ho posem a la nevera i quan haguem de cobrir el bescuit el posem un minut, minut i mig al microones fins que estigui tou.
La barreja de cervesa, espècies i mel fa que resulti un bescuit força interessant.
Com que estem cuinant amb cervesa, per sobre guarnirem amb les peta crispies xoco que faran el paper de bromera i els macarons de talls de llimona.
Els Manel ens canten Aniversari.
Idear una recepta amb cervesa no es fàcil, però per si fos poc, tu has ajuntat varis reptes en un de sol!
ResponEliminaESPECTACULAR!
M'agradaria tastar-lo per fer-me una idea de tants gustos! Mmmm!
I moltes felicitats!!!
Nani, ja no sé com expresar com ens agraden tot el què penges al bloc. Sempre transmets tranquilitat i serenitat!! la foto molt maca com sempre, amb aquests tons marrons i blancs!!
ResponEliminaNani, PER MOLTS ANYS!!! Amb aquest bescuit dona gust fer anys. Ha d'estar ben bo, m'ha encantat el toc dels peta-crispies!! Un peto guapa!!
ResponEliminanani, per favor!!! quin poquer d'assos!!!! Es fantàstic...!!! estic d'acord amb els fruits saborosos... ets com un mar blau, sere i plè de vida!!! està genial i preciòs aquest pastís!!! Quina sort de la Violeta&resta familia que segur el disfrutarà o ja el va disfrutar el dia del teu cumple!!!!!!
ResponEliminaUna abraçada!
FANTÀSTIC!!! Una amalgama digna de premi.
ResponEliminaAixò si que és posar-se les piles!!!! i amb un resultat fantàstic!!
ResponEliminaPer molts anys!!!!!! (un xic tard).
petonets
Que ben lligat tot plegat, i quina pinta!
ResponEliminaMarta
Un pastís espectacular!!! De professional!!!
ResponEliminaSense paraules! espectacular! i quina feinada amb tants reptes i aniversaris! felicitats pel dia 7! ja veig que el més de Setembre vam néixer molts aficionats a la cuina! ;·)
ResponEliminaEstic viciada als peta de xocolata!!!!!
ResponEliminaTé una pinta sensacional, d'aquells pastissos que val la pena saltar-te el primer i segon plat i anar directe a les postres :)
Sembla un pastís de pasteleria, l'aspecte es fantàstic i saps que tinc pendent des de fa molts anys un bescuit de xocolate amb cervesa negra i espècies? Aquest em sembla perfecte, veig que una altra vegada em coïncidit amb les espècies :o)
ResponEliminaPetonets i a disfrutar molt de la Violeta, com nosaltres passejant per Milà amb el bitxo aquest dissabte de sol.
Palmira
Guardame'n un tros Nani! Quina delícia! Plat únic no? Marta
ResponEliminaSense comentaris!!!!
ResponEliminaJo estic per dir-te que em salto el primer i segon plat i vinc directament a les postres ;-)
PTNTS Dolça
Mare meva...quin estrès...Quantes coses en una sola recepta, però, haig de dir, que crec que ho has aconseguit de sobres!!!!
ResponEliminaSort al concurs...
Hola!!!
ResponEliminaLa veritat que amb tota la llista d'ingrediens pots tirar-te enrere, però quan veus el resultat saps que el faràs algun dia o altre i res podrà tirar-te enrere!!!!
Vaja, vaja... Avui POSTRE COMPLERT; i es que tantes dates a celebrar s'ho valen ¿oi?
ResponEliminaQuin FESTÍ us debiau donar a casa. M'en alegro maca
UN BON DIUMENGE!!!
Quina creativitat! i quuina feinada. Ets una crak. El dia 23 és el meu aniv i probaré de fer algun pastís d'aquests que feu tan bons per aquests blogs, no sé si m'atreviré amb aquest! Petons.
ResponEliminaHola Nani,
ResponEliminaMenuda fusión, no solo se ve muy rico si no bien bonito. Felicidades aunque sea con retraso.
Besos.
Un pastís de super profesional.
ResponEliminaSembla molt laboriós.
No sé si en seria càpaç de fer-lo.
Felicitats dobles, per el teu aniversari i per la teva creativitat.
Una maravella de pastísPetons
Te ha quedado de escaparate!!!!! la base de bizcocho debe ser riquísima con todas esas especias y el sabor de la cerveza negra, y con la guarnición que has elegido ya es una tarta alucinante! un beso
ResponEliminaNani, me dejas fascinada con estas recetas tan espectaculares, genial bonita, me llevo un trozo.
ResponEliminaBesos.
Espectacular!!!!!!Amb un pastís així val la pena fins i tot fer anys
ResponEliminaPetons i felicitats
Conxita
Una receta ingeniosa y espectacular Nani. Enhorabuena un acierto.
ResponEliminaBss
Virginia "sweet and sour"
ei Nani, quina currada!!! el bescuit fa molt bona pinta i a sobre hi has posat macarons!! uauuuu ha de ser deliciós!!
ResponEliminapetonets
Que atrevit!! Però segur que deliciós! :D
ResponEliminaNani...quina delícia... ara me'n menjaria un trosset!!!! ptnts
ResponEliminaCarai, Nani! Quina unió de propostes!! M'encanta la cosa de la cervesa, però els petazetas són increíbles, i els macarons de llimona ja són celestials. I a sobre amb la cançó d'aniversari dels manel! La meva preferida! Una recepta fantàstica, al meu entendre!! Petons
ResponEliminaCom sempre, molt elegant! Tinc ganes de tastar un pastís amb cervesa perquè no m'acabo d'imaginar el gust.
ResponEliminaPetons.
En realitat la cervesa no li confereix un gust diferent, sinó que ho fa la barreja de mel, cervesa i espècies. Si hi afegim xocolata...
EliminaUna abraçada,
Nani
Mare meva quina obra d'art ha sortit d'aquest recull de circumstàncies!! M'agrada molt i molt. El pastís déu estar d'escàndol, i vull fer una menció especial als macarons: fantàstics!!!!
ResponEliminaPetons Nani!!
Aix Rebeca,
EliminaHauré de posar que els macarons són comprats fets. Encara no m'he atrevit a fer-los.
Una abraçada,
Nani
Quina pinta!! Ah, felicitats atrassades! El Xavi diu que vol provar aquest super pastís, jejeje No m'estranya que hagis quedat finalista, t'ho mereixes! Nosaltres no hem tingut sort! ooooh!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar
Petons
Sandra
Nani, no se si toca apuntar-ho aquí, però FELICITATS! acabo de veure que ets una de les 5 finalistes del STIC 2012! Et desitjo sort, a veure si et fan pujar i reculls un premi! t'ho mereixes i el teu bloc també! felicitats!!!!!!!!! i petonets!!!!!
ResponEliminaGemma
Ondia! Acabo d'arribar al teu blog per casualitat i m'encanta el que hi veig!! El pastís, una cucada i la presentació genial! ;)
ResponEliminaFelicitats maca!
ResponEliminaApa-li que aplicada ella, jajja aquesta recepta ho té tot!
La presentació es genial pero el gust segur que ho supera de llarg. En vull un troçeeet :)
un peto
WoW una recepta de 10!!! La presentació és impecable. Ens agrada molt el teu blog l'inclourem a la ruta de visites.
ResponEliminaCarai, aquesta no l'havia vist!!! És espectacular, Nani!!! Me l'apunto!!!
ResponElimina