Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dissabte, 15 de setembre del 2012

Bescuit de cervesa negra, escuma de peta crispies xoco i llimona de macarons {i aniversaris}


Recepta del 15 amb xocolata, el meu aniversari el dia 7, el del Xavi de la Bordeta avui, el recull del meu bloc de cuina amb melmelada, la convocatòria de la revista Cuina d'una recepta amb cervesa, alguna cosa més? No. Així que ho he unificat tot i d'una tirada m'ha sortit un bescuit de cervesa negra, amb cobertura de xocolata, farcit de melmelada de taronja amarga, amb escuma de peta crispies xoco i uns macarons que fan de llimona.
Som-hi, a la feina!

Necessitarem:
bescuit:
 - 160 g de mantega en pomada
 - 160 g de sucre
 - 320 g de farina
 - 4 rovells
 - 4 clares
 - 1 cullerada generosa (cafè) de gingebre en pols
 - 1 cullerada generosa (cafè) de nou moscada en pols
 - 1 cullerada generosa (postres) de canyella en pols
 - pell ratllada de llimona
 - 1 polsim de sal
 - 1/2 sobre de llevat en pols
 - 1 tassa de cervesa negra tèbia
 - 1/2 tassa de mel
 - 1 cullerada (postres) de bicarbonat
 - 1 paquet de formatge fresc amb xocolata (Philadelphia)
 - 1 motlle de 23 cm.
ganatxe (cobertura de xocolata):
 - 200 g de nata líquida
 - 350 g de xocolata negra al 70%
guarniment i farciment:
 - macarons de llimona
 - peta crispies xoco 
 - melmelada de taronja amarga

Farem:
Posem el forn a escalfar a 180º.
En un bol barregem la mantega i el sucre, i anem afegint, mentre batem, els rovells d'un en un.
Seguidament hi posem les espècies i la pell de la llimona.
Ara ja afegim la farina, la sal i el llevat.
Ho remenem perquè quedi esponjós i hi aboquem la cervesa, la mel, el bicarbonat i el formatge fresc de xocolata.
Finalment incorporem les clares muntades a punt de neu.
Ho posem en un motlle que haurem untat de mantega (en el meu cas tinc un de silicona desemmotllable que no ho necessita) i al forn uns 25 minuts. Cal vigilar perquè cada forn és diferent.
Quan el traiem deixem refredar, el partim en tres parts i el farcim de melmelada de taronja amarga. 
El cobrim amb el ganatxe que haurem preparat el dia abans posant a bullir la nata i quan bulli apaguem el foc i hi aboquem la xocolata trossejada, remenant fins que quedi ben desfeta i homogènia. Com que encara fa calor ho posem a la nevera i quan haguem de cobrir el bescuit el posem un minut, minut i mig al microones fins que estigui tou.
La barreja de cervesa, espècies i mel fa que resulti un bescuit força interessant. 
Com que estem cuinant amb cervesa, per sobre guarnirem amb les peta crispies xoco que faran el paper de bromera i els macarons de talls de llimona. 
Els Manel ens canten Aniversari

37 comentaris:

  1. Idear una recepta amb cervesa no es fàcil, però per si fos poc, tu has ajuntat varis reptes en un de sol!
    ESPECTACULAR!
    M'agradaria tastar-lo per fer-me una idea de tants gustos! Mmmm!
    I moltes felicitats!!!

    ResponElimina
  2. Nani, ja no sé com expresar com ens agraden tot el què penges al bloc. Sempre transmets tranquilitat i serenitat!! la foto molt maca com sempre, amb aquests tons marrons i blancs!!

    ResponElimina
  3. Nani, PER MOLTS ANYS!!! Amb aquest bescuit dona gust fer anys. Ha d'estar ben bo, m'ha encantat el toc dels peta-crispies!! Un peto guapa!!

    ResponElimina
  4. nani, per favor!!! quin poquer d'assos!!!! Es fantàstic...!!! estic d'acord amb els fruits saborosos... ets com un mar blau, sere i plè de vida!!! està genial i preciòs aquest pastís!!! Quina sort de la Violeta&resta familia que segur el disfrutarà o ja el va disfrutar el dia del teu cumple!!!!!!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  5. FANTÀSTIC!!! Una amalgama digna de premi.

    ResponElimina
  6. Això si que és posar-se les piles!!!! i amb un resultat fantàstic!!
    Per molts anys!!!!!! (un xic tard).
    petonets

    ResponElimina
  7. Que ben lligat tot plegat, i quina pinta!
    Marta

    ResponElimina
  8. Sense paraules! espectacular! i quina feinada amb tants reptes i aniversaris! felicitats pel dia 7! ja veig que el més de Setembre vam néixer molts aficionats a la cuina! ;·)

    ResponElimina
  9. Estic viciada als peta de xocolata!!!!!
    Té una pinta sensacional, d'aquells pastissos que val la pena saltar-te el primer i segon plat i anar directe a les postres :)

    ResponElimina
  10. Sembla un pastís de pasteleria, l'aspecte es fantàstic i saps que tinc pendent des de fa molts anys un bescuit de xocolate amb cervesa negra i espècies? Aquest em sembla perfecte, veig que una altra vegada em coïncidit amb les espècies :o)
    Petonets i a disfrutar molt de la Violeta, com nosaltres passejant per Milà amb el bitxo aquest dissabte de sol.
    Palmira

    ResponElimina
  11. Guardame'n un tros Nani! Quina delícia! Plat únic no? Marta

    ResponElimina
  12. Sense comentaris!!!!

    Jo estic per dir-te que em salto el primer i segon plat i vinc directament a les postres ;-)

    PTNTS Dolça

    ResponElimina
  13. Mare meva...quin estrès...Quantes coses en una sola recepta, però, haig de dir, que crec que ho has aconseguit de sobres!!!!
    Sort al concurs...

    ResponElimina
  14. Hola!!!

    La veritat que amb tota la llista d'ingrediens pots tirar-te enrere, però quan veus el resultat saps que el faràs algun dia o altre i res podrà tirar-te enrere!!!!

    ResponElimina
  15. Vaja, vaja... Avui POSTRE COMPLERT; i es que tantes dates a celebrar s'ho valen ¿oi?
    Quin FESTÍ us debiau donar a casa. M'en alegro maca
    UN BON DIUMENGE!!!

    ResponElimina
  16. Quina creativitat! i quuina feinada. Ets una crak. El dia 23 és el meu aniv i probaré de fer algun pastís d'aquests que feu tan bons per aquests blogs, no sé si m'atreviré amb aquest! Petons.

    ResponElimina
  17. Hola Nani,
    Menuda fusión, no solo se ve muy rico si no bien bonito. Felicidades aunque sea con retraso.
    Besos.

    ResponElimina
  18. Un pastís de super profesional.
    Sembla molt laboriós.
    No sé si en seria càpaç de fer-lo.
    Felicitats dobles, per el teu aniversari i per la teva creativitat.
    Una maravella de pastísPetons

    ResponElimina
  19. Te ha quedado de escaparate!!!!! la base de bizcocho debe ser riquísima con todas esas especias y el sabor de la cerveza negra, y con la guarnición que has elegido ya es una tarta alucinante! un beso

    ResponElimina
  20. Nani, me dejas fascinada con estas recetas tan espectaculares, genial bonita, me llevo un trozo.
    Besos.

    ResponElimina
  21. Espectacular!!!!!!Amb un pastís així val la pena fins i tot fer anys
    Petons i felicitats
    Conxita

    ResponElimina
  22. Una receta ingeniosa y espectacular Nani. Enhorabuena un acierto.

    Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  23. ei Nani, quina currada!!! el bescuit fa molt bona pinta i a sobre hi has posat macarons!! uauuuu ha de ser deliciós!!

    petonets

    ResponElimina
  24. Que atrevit!! Però segur que deliciós! :D

    ResponElimina
  25. Nani...quina delícia... ara me'n menjaria un trosset!!!! ptnts

    ResponElimina
  26. Carai, Nani! Quina unió de propostes!! M'encanta la cosa de la cervesa, però els petazetas són increíbles, i els macarons de llimona ja són celestials. I a sobre amb la cançó d'aniversari dels manel! La meva preferida! Una recepta fantàstica, al meu entendre!! Petons

    ResponElimina
  27. Com sempre, molt elegant! Tinc ganes de tastar un pastís amb cervesa perquè no m'acabo d'imaginar el gust.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. En realitat la cervesa no li confereix un gust diferent, sinó que ho fa la barreja de mel, cervesa i espècies. Si hi afegim xocolata...
      Una abraçada,
      Nani

      Elimina
  28. Mare meva quina obra d'art ha sortit d'aquest recull de circumstàncies!! M'agrada molt i molt. El pastís déu estar d'escàndol, i vull fer una menció especial als macarons: fantàstics!!!!
    Petons Nani!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aix Rebeca,
      Hauré de posar que els macarons són comprats fets. Encara no m'he atrevit a fer-los.
      Una abraçada,
      Nani

      Elimina
  29. Quina pinta!! Ah, felicitats atrassades! El Xavi diu que vol provar aquest super pastís, jejeje No m'estranya que hagis quedat finalista, t'ho mereixes! Nosaltres no hem tingut sort! ooooh!
    Moltes gràcies per participar
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  30. Nani, no se si toca apuntar-ho aquí, però FELICITATS! acabo de veure que ets una de les 5 finalistes del STIC 2012! Et desitjo sort, a veure si et fan pujar i reculls un premi! t'ho mereixes i el teu bloc també! felicitats!!!!!!!!! i petonets!!!!!

    Gemma

    ResponElimina
  31. Ondia! Acabo d'arribar al teu blog per casualitat i m'encanta el que hi veig!! El pastís, una cucada i la presentació genial! ;)

    ResponElimina
  32. Felicitats maca!
    Apa-li que aplicada ella, jajja aquesta recepta ho té tot!
    La presentació es genial pero el gust segur que ho supera de llarg. En vull un troçeeet :)
    un peto

    ResponElimina
  33. WoW una recepta de 10!!! La presentació és impecable. Ens agrada molt el teu blog l'inclourem a la ruta de visites.

    ResponElimina
  34. Carai, aquesta no l'havia vist!!! És espectacular, Nani!!! Me l'apunto!!!

    ResponElimina