Fa uns dies a Tarragona es va celebrar, dintre de les festes de Santa Tecla, la Santa Teca 2012 amb la presentació del moviment Slow Food Tarraco. Jo m'hi vaig passejar, l'ambient era de festa, i vaig comprar en algunes parades. Entre elles: la de verdures i productes agroecològics I un rave i la de l'oli d'oliva 100% arbequina d'Orgànic Fruit, una de Valls i l'altre de La Canonja. Els tomàquets xerry boníssims i l'oli no us el puc definir, s'ha de tastar. I com que ja la tenim aquí. Ha arribat sense baixar les temperatures i sense soroll.
La meva estació preferida ha tornat i els que som "amanideros" no volem baixar la guàrdia, li donem la benvinguda a la tardor amb una amanida tèbia.
La meva estació preferida ha tornat i els que som "amanideros" no volem baixar la guàrdia, li donem la benvinguda a la tardor amb una amanida tèbia.
Necessitarem:
- espàrrecs blancs de conserva
- tomàquets xerry
- cibulet
- flor de sal
- oli d'oliva
Farem:
En una paella plana i amb foc fluix escalfarem els espàrrecs en la seva pròpia aigua de conserva.
No cal que l'aigua bulli, ho farem amorosament només perquè agafin tebiesa.
En una paella petita hi posarem oli en una quantitat per a cobrir els tomàquets i l'escalfarem fins a una temperatura de que hi posem el dit i no ens cremem.
Apaguem el foc i hi aboquem els tomàquets partits per la meitat, deixant que es confitin uns 10 minuts.
Muntem el plat amb els espàrrecs escorreguts de l'aigua, els tomàquets sense l'oli, amanim amb oli, el cibulet i la sal. No patiu per l'oli on hem confitat els tomàquets, l'aprofitarem per a cuinar altres plats. L'oli cru dona més gust al plat.
M'agrada el color de les fulles seques i no puc estar-me de fotografiar-les. Passejar sota la pluja tardoral, un racó d'un parc o un ull de bou de carrer que les il·lumina m'inspiren, mentre pels auriculars escolto Leon Russell que em canta A song for you, una cançó per a mi i no em puc creure un moment de tanta felicitat...
Nani, unes fotos espectaculars! Ja estàs recuperada de la Tecla?? Una abraçada!
ResponEliminaLes hem seguit tot el que hem pogut. Molt bé!
EliminaUna amanida per dar-li la benvinguda a la tardor, amb aquests colors i un bon oli, tant sols pot estar deliciòs... Aquí toca el proper cap de setmana la celebració gastronòmica, ja veurem perquè sempre per aquesta ciutat acabo decepcionada... I avui el blog cumpleix 3 anys, estic emocionadissima!!!
ResponEliminaPetonets,
Palmira
Això d'escalfar els espàrrecs blancs m'ha agradat molt, Nani. M'ho apunto, que ho provaré! Petonet
ResponEliminaQuina feina em dones.... no coneixia aquesta canço, però ara l'estic escoltant...és molt maca.
ResponEliminaLa tardor tambè es la meva estació favorita.
M'enanten les fotos amb les fulles...el drapet de pagès, la safata preciosa...i els tomaquets, un punt d'alegría i felicitat resguardada del fred sobre blanques tecles de terra.
(la canço m'ha posat poética)
La faig amb els meus tomaquets "Sambucus".... jejeje!!!!!!
Hola Nani, moltes felicitats i enhorabona per la recepta i les fotografies.
ResponEliminadeliciosa aquesta amanida, i molt fàcil de fer! felicitats!
ResponEliminaavui em quedo amb la plàtara i els tomàquets, que els esparrecs blancs no m'agraden. petonets
ResponEliminaPer favor Nani, aquesta amanideta fa venir salivera! Quines fotos més xules :)
ResponEliminaPetonets
Sandra
ho certifiquem, a més de bonics estan molt bons!! moltes gràcies pels moments dedicats!!
ResponEliminaNani, ja he pres nota dels ingredients,..a mi particularment m'agraden amb golosia els tomàquets del Menar, ( a Marçà en diuen del Manà ),..probablement ara ja no en trobaré, son mes aviat de temporada d'estiu,..siguin del Manà o no serà el plat per sopar de divendres. La fotografia molt adient,...la musica preciosa. Per cert, has escoltat a la Katie Melua, es dolça com la mel. Petonets guapa!!.
ResponEliminaRoser
Gràcies Roser,
EliminaHola amiga. Ja sé que el tomàquets t'agraden i també que quan els feies al teu hort de Marçà sortien boníssims. Gràcies per la recomanació de la Katie Melua. No la coneixia. Ja l'he posat a la carpeta de Spotify.
Un petó per a tu i un altre per a la Genoveva, les nostres nenes han crescut!
Hola Nani es una recepta molt gustosa
ResponEliminaUna amanida genial i amb el gust d'aquest oli ha de ser com un "menjar de Déus" ;-)
ResponEliminaPer cert, podrem caminar sobre la pluja tardoral???? Sembla que de moment només sota les ventades!
PTNTS
Dolça
Ohhh QUINA PRECIOSITAT D'AMANIDA NANI!!!
ResponEliminaTens raó el gust d'aquest OLI, els TOMAQUETS... unit a aquesta canço que proposes i amb el sorollet que deixa anar el vent amb les fulles de TARDOR... TOTA UNA DELÍCIA!!!
Bon dimecres maca ;)
Creo que compartimos el mismo cariño por el otoño, aqui hoy ha empezado a llover y llevo puesta una chaqueta, después de 5 meses sin llover y con un veranos sofocante esto es gloria bendita.
ResponEliminaTu ensalada es tan bonita que es probable que me la coma hoy, lo tengo todo para hacerla.
Un bso
M'agrada molt aquesta amanida, els colors, i els ingredients, ben bona ha d'estar!! El que no m'agrada tant és la tardor, m'agafa una mena de melangia cada any quan comença... amb el que m'agrada a mi la calor, el sol roent, la poca roba, les begudes molt fredes...aix.. però bueno, ja tornarà l'estiu l'any que ve, sempre torna ;)
ResponEliminaMolts petons!
Hola!!!
ResponEliminaNada mejor que esta rica ensaladita para celebrar la llegada del Otoño. Menudos productos más buenos, se nota la calidad.
Besos.
Curiós, però m'encanten els espàrrecs verds...i no suporto els blancs....mira, manies. bona foto.
ResponEliminaPuff! Ya estamos en otoño! Me han encantado tus fotos. Besos.
ResponEliminaUna amanida senzilla i deliciosa!
ResponEliminapetonets
Espàrrecs i tomàquets xerri, una amanida 100% vegetal amb senzills ingredients.. m´agrada!!! petons,
ResponEliminaOh, nena, quina bona pinta!!!!
ResponEliminaAvui una companya de feina va sentir a la radio que recomenaven el teu blog. Em diu: vaig sentir que recomenaven un blog que es diu La cuina violeta. El coneixes? Siiiiiiiiií, el blog de la Nani! Em sap greu no poder-te dir quina emissora era, no li he preguntat. Si puc, i me'n recordo, demà li prengunto. La veritat és que m'ha fet gràcia, entre tant i tant blogs!!!
Petonets, guapa!
A mi cada vegada m'agraden més les amanides sense enciam però el que sempre m'encanta són els tomàquets.
ResponEliminaPetons.
M'encanten aquest tipus de plats, senzills i lleugers!!
ResponEliminaPtns.
Su.
aquestes amanides tèbies són molt interessants ara i a l'hivern. De vegades jo les faig com a plat únic, afegint-hi crostons de pa, formatge,...Cal fer els tastos.
ResponEliminaQuerida Nani, mil gracias por tu recomendación para presentar mi receta de la mermelada, ahora mismo me voy a hacerle una visita al blog.
ResponEliminaSabes como acertar con cada receta eh!!!! magnífica ensalada para la nueva estación.
Besitos preciosa.
M´ho emporto tot...la recepta i la safata, que és moníssima :))
ResponEliminaJo també sóc d´amanides en qualsevol estació de l´any...
Un petonàs
Avui a Vic, ja es pot dir benvinguda tardor, quan he arribat a la feina amb el cotxe, marcava 8º!!! les amanides són un plaer tot l'any!
ResponEliminapetonets
Ummm, qué buena pinta!!! sin duda la probaré! Besos.
ResponElimina