Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 21 de setembre del 2012

Emperador a la romana {i patates suflés}

Fish'n'chips V

Pot semblar políticament incorrecte que des de Tarragona presentem avui una recepta d'emperador a la romana, a la nostra ciutat que va ser capital de l'Hispània Citerior Tarraconensis, però deixem-ho. En un principi aquesta recepta havia de publicar-se com a "patates suflés i emperador a la romana", però un cop fetes he decidit que el peix sigui el protagonista i les patates passin a un segon terme. Resulta que aquestes patates s'han de fer i servir ràpidament, perquè si no passa el que passa, es desinflen i quan vaig fer la fotografia ja no ho eren.
Estem de Festa Major de Santa Tecla a Tarragona i abans de dinar preparem un aperitiu. La Violeta, a qui tot li entra per la vista, també en vol però després no dina així que li preparo un aperitiu/dinar i ella es queda tan contenta.

Necessitarem:
 - emperador tallat a daus
 - 1 llimona
 - sal
 - 1 ou
 - farina
 - oli d'oliva per a fregir el peix
 - patates tallades a làmines de 2 mm
 - oli d'oliva per a fregir les patates

Farem:
Per a fer l'emperador el netegem de pell i el tallem a daus.
El posem en un bol i el reguem amb el suc de la llimona i que es marini una mitja hora.
Escorrem, assequem amb paper de cuina i salem.
Passem per l'ou batut i després enfarinem.
Fregim amb l'oli ben calent i el posem sobre paper de cuina per a treure l'excés d'oli.
Per a fregir les patates les tallarem a làmines d'uns 2 mil·límetres (si volem podem donar forma) i les posem, no totes juntes perquè han de surar àmpliament, a la paella on haurem escalfat l'oli.
Un cop hagin agafat color les traurem i posarem en un colador.
Tornarem a escalfar l'oli i quan sigui ben calent les tornarem a fregir fins que quedin inflades i buides per dintre.
Les salem i servim seguidament junt amb el peix.

Enguany, per la Festa Major, les Tecletes de Tarragona han fet la Begudeta, la beguda infantil de les festes, tot recordant la Mamadeta dels grans, que es fa amb Chartreuse. La Begudeta és totalment natural, apta per a celíacs i al·lèrgics a la lactosa i a l'ou. Està feta amb granissats naturals, de maduixa i llimona, als que s'hi han afegit anisets de caramel, l'ha creat per l'ocasió Raffa Olivier de Raffa Gelatti. Per a beure-la han fet el gotet, de color lila, amb il·lustració de l'Àliga feta per Albert Duran i amb un cordó perquè la canalla pugui penjar-se'l. Un dels objectius de la Begudeta és reivindicar la sostenibilitat. Els petits podran portar la seva pròpia beguda durant les festes, però també podran reutilitzar el recipient durant tot l'any en repetides ocasions, com s'ha fet tota la vida amb les cantimplores. Us he de dir que ha sigut un autèntic èxit i es van esgotar només en posar-los a la venda.
Us ensenyem els peixets, batejats per la Juno com a Kiro i Kik i amb els nostres colors preferits, que les Tecletes ens han regalat a La cuina violeta, i que són fruit d'un dels tallers d'amigurumis que van organitzar abans de l'estiu. Fan coses molt interessants tot l'any i la Mercè, la seva portaveu, sempre se les pensa totes. Gràcies Tecletes!
Recordant el concert que ens van fer l'any passat els Antònia Font cantarem Wa Yeah!

20 comentaris:

  1. uff...cuantes coses... els peixets souflé m'han encantat i m'apunto el truc per fer-los, la Kira i el Kik un altre monada, i finalment, l'emperador, tambè em sembla que ha d'estar molt bo. Qui fos Violeta, per uns menús tan "atractius".

    ResponElimina
  2. L'emperador és d'aquells peixos que juntament amb el salmó no em cansaria de menjar. Lo de les patates m'ha deixat sorpresa, no m'extranya que la Violeta només vulgui aperitiu! Jo també m'hi apuntaria ;)
    Petons

    ResponElimina
  3. oh Nani! M'encanta! Això de marinar prèviament l'emperador amb llimona, i això de tornar a fregir les patates... ho provaré, que això per sopar un dia de cada dia és una delícia! Ve de gust ser a casa, amb plats així! Bon cap de setmana, guapa. Petons

    ResponElimina
  4. Ja m'agradaria probar aquesta begudeta i estic segura que la POlyanna estaria encantada amb el got màgic :o)
    Una altra versió deliciosa del fish and chips, aquestes patates m'encanten però com dius tú s'han de menjar cremant-se els dits per que no es desinflin :o)
    Molts petonets i a disfrutar de les celebracions!
    Palmira

    ResponElimina
  5. Veus, jo no sabia com fer les patates....i mira que és senzill!!
    Jordi

    ResponElimina
  6. Quina monada d'aperitiu! Ara mateix em feu molta enveja (sana eh... però enveja) jeje ;)

    ResponElimina
  7. Un fish'n'xips...diferent...interesant. Prefereixo l'arrebosat amb pasta orly en aquest cas.
    Així si...els peixets de patata..m'han robat el cor !!!

    ResponElimina
  8. Que tinguis una bona Tecla!! Petons!

    ResponElimina
  9. Molt bons consells per fer aquest emperador i patatetes... quina bona pinta!!! Bona Festa Major!!!

    ResponElimina
  10. Saps que no menjo emperador des que era petita? i que m'han encantat les patates sufles?
    Em guardeu una begudeta encara que em passi d'edat???
    I ara la pregunta del millón: seria molt lleig si em copiés un peixet d'aquests d'amigurumi? és que m'han agradat molt!!! ja diré a tothom que el disseny és de les Tecletes! (tampoc em quedarà tan bé a mi...).
    Petonets

    ResponElimina
  11. Què bona la Begudeta, les patates, l'emperador, Antònia Font i les Festes de Santa Tecla!

    Molts petonets!

    ResponElimina
  12. Quina paciència tallar les patates en forma de peix, je je je...
    Que passeu una bona festa major!

    ResponElimina
  13. QUIN PLAT MÉS REBUFÓ!!!
    Bona FESTA MAJOR maca :)

    ResponElimina
  14. Bons aperitius i Bona Santa Tecla (El meu aniversari).

    ResponElimina
  15. que buena tierra la tuya! y que plato tan delicioso aunque sea a la romana jaja, mira que acabo de ver la peli de Woodie Allen A Roma con amor así que todo lo romano hoy me tiene enamorada, jaja, esas patatitas son preciooooosas aunque se desinflen un poquito! Un besazo y a disfrutar y muchooooooooo

    ResponElimina
  16. M'encanta com queden les patates Nani, amb formeta de peix, i a més soufflé. I segur que l'emperador estava boníssim, quina sort va tenir la Violeta de gaudir un aperitiu-dinar com aquest!!
    Petons

    ResponElimina
  17. Ei Nani: que boooo!!!
    No sabia que també fossis aficionada al ganchet!

    ResponElimina