Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura OleumFlumen olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 1 de febrer de 2013

Sashimi de tonyina {amb tempura de chuchú}

...
Quan arriben al restaurant passen cinc minuts de dos quarts de deu. Els han reservat un tatami. Com ha anat la reunió d'avui?, vol saber la Rosa. Tal com estava previst, tot en ordre, diu el Víctor mentre llegeix el menú per decidir què li ve de gust. La setmana vinent hauré d'anar a Madrid, vols venir? No crec que pugui, tinc feina aquí, hauria de tancar algunes operacions, però si vols que t'acompanyi m'ho puc muntar. El Víctor mou el cap com volent dir que no cal i mira el cambrer japonès que se li ha col·locat a la vora.
De moment porti'ns aquest riesling, ben fresc, per favor, i li ensenya a la carta el Frans Hirtzberger. He trucat a les nenes, abans, diuen que estan bé. No hauries d'estar tan pendent d'elles, les aclapares, què vols que els passi?, estan amb companys de la universitat, es coneixen, estigues tranquil. El Víctor s'empassa la saliva. Fem makis, et sembla bé, d'aquells tebis? La Rosa diu que sí amb el cap, i sashimi, és clar, afegeix i tot seguit l'amonesta, no es pot fumar, aquí, Víctor. Come on, pagant sant Pere canta, diu ell i s'encén el cigarret, es treu l'americana, es relaxa, tanca els ulls perquè no li entri fum, com és possible que les coses li surtin tan bé, i quan torna a obrir-los troba allà el cambrer amb el vi, que no diu res perquè estigui fumant, que li ensenya l'ampolla abans d'obrir-la i un cop rep l'aprovació l'obre amb una parsimònia vestida de blanc de què el Víctor gaudeix amb un posat de superioritat que no sap evitar. Ja saben què desitgen?, pregunta el cambrer. La Rosa demana.
                                                                                                       ...

Del llibre: Que ningú no et salvi la vida de Flavia Company, de Proa.
Música que surt al llibre: Make Me a Memory de Grover Washington Jr.

Necessitarem:
 - tonyina fresca
 - salsa de soja
 - vinagre de poma
 - gingebre en pols
 - el suc d'una llimona
 - chuchús (peiots)
 - farina per a fer tempura
 - aigua molt freda
 - sal
 - oli d'oliva per a fregir

Farem:
Quan compro tonyina fresca abans de cuinar-la sempre la congelo per a evitar l'anisakis, perquè ens agrada que quedi una mica crua. Així que per a fer el sashimi (totalment cru) ho farem amb més raó.
Traurem la tonyina del congelador i quan estigui ja una mica tova la tallarem en trossos allargats, com estan a la fotografia, i els posarem en un atuell on hi abocarem per sobre vinagre de poma, salsa de soja i el suc de la llimona, fins a cobrir-la.
Ho condimentem amb el gingebre en pols.
Deixem una hora de maceració.
Mentre prepararem els chuchús (aquí es coneixen com a peiots) que és una hortalissa que al Brasil es menja amb tot (són insípids i agafen el gust d'allò que acompanyen). S'han de pelar, tallar-los a octaus i coure'ls al vapor, més o menys uns 25 minuts.
Prepararem la tempura amb farina (2 parts), aigua freda (3 parts) i un xic de sal, anirem remenant fins a fer una pasta lleugerament espessa.
La deixem reposar uns 10 minuts al frigorífic i ara ja podem passar-hi el chuchú perquè l'embolcalli i fregim a l'oli d'oliva ben calent, deixant-los, un cop trets, sobre paper de cuina.
Servim el sashimi, un cop escorregut del suc de remull, amb salsa de soja i els chuchús fregits.
Si no us agrada el peix cru, podeu prepar-lo tal com hem fet el sashimi i el passeu per una paella ben calenta amb una mica d'oli d'oliva i us quedarà molt bo.

Nosaltres, encara que ens agrada tastar i beure vi d'arreu del mon, com a norma ens bevem els d'aquí.
Vam demanar consell a entesos i hem acompanyat el sashimi amb el Rosat de Bàrbara Forès 2012. Un molt bon ví, amb una relació qualitat/preu molt bona.

26 comentaris:

  1. Ostres, el sashimi m'encanta... però el chuchú m'ha fascinat! Crec que no l'he provat mai, i amb el que m'agrada la tempura ha de ser boníssim.
    L'entrada deliciosa, com sempre!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  2. Això dels chuchús m'ha deixat ben intrigada. De què té gust? Nani, m'encanta el sashimi de tonyina... maceradet ha de ser gustosíssim! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. El gust del chuchú és més o menys com el carabassó, més tendre.

      Elimina
  3. No tinc costume de menjar sashimi... i molt menys el chuchú.. hauré de provar-ho. Petons i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  4. Delicioso, nunca lo he probado en casa pero creo que me has animado. Tiene una pinta increíble. Y el chuchu era totalmente desconocido para mí.
    Besos.

    ResponElimina
  5. Pues tiene que estar muy muy rico.

    ¿Todo bien por Tarragona?


    Yo hice la mili en Reus pero cada dia pasabamos la atarde en Tarragona , de paseo.

    Un gran abrazo.

    ResponElimina
  6. M'has d'avisar quan cuinis coses diferents, baixaré ràpidament a tastar-les!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  7. Haurem de fer-te una visita molt aviat però el chuchú a lodi no n'hi ha segur i peix cru millor l'oblidi pel dolent que és per aquí.
    M'encanta aquesta inspiració tan variada, a veure, quan quedem?!
    Petonets i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  8. aquesta foto ho diu tot!!! m'encanta el sashimi, i si, jo també el congelo no fos cas..... això del chuchu m'ha sorpres i fet gràcies a l'hora! apuntat queda! petons

    ResponElimina
  9. Ooooh, m'encanta el sashimi, em torna completament boja. I així dels chuchús m'ha ben fascinat, quina troballa i quina meravella descobrir coses noves! :)

    ResponElimina
  10. No coneixia aquesta hortalissa tan estranya, m'has deixat ben intrigada! L'hauré de buscar...

    ResponElimina
  11. mmmm... quina entrada mès deliciosa... a mès estic escoltant la mùsica que aquestes hores m'entra molt i molt...Es fosc fora i auqestes notes sugerents em fant pensar en tu a la cuina, un devantal vintage, i una copa de vi al taulell, fent uns chuchús...
    A mi la tonyina crua m'agrada molt i així en sahimi.... ideal. Els chuchús un descobriment, s'han de probar.
    El texte m'ha encantat, l'he trovat molt sugerent, amb ganes de seguir-lo llegint.

    ResponElimina
  12. Desconeixia el chuchú, és una fruita(?) preciosa! T'ha quedat un plat molt abellidor!
    Marta

    ResponElimina
  13. Personalment, m'encanta el peix crú, i aquest platet teu es una delícia tot i que mai he tastat el chuchú.
    Acompanyt per un bon Riesling... degustació complerta.
    Bon dissabte NANI :)

    ResponElimina
  14. Nani, me gusta muchísimo la cocina japonesa y el pescado crudo. Me quedo con lo de rallar el jengibre fresco por encima. Siempre lo tomo macerado (del que venden hecho). En cuanto al peyote, no lo he visto nunca. Supongo que es lo mismo que el bubango, que comíamos en Canarias.Besitos.

    ResponElimina
  15. Havia de estar molt bó, nosaltres també ens encanta tastar vins d'arreu del mon.

    Petó

    ResponElimina
  16. El chuchú, el venen aquí?
    M'ha agradat molt aquest post, entre el text, les fotos i la recepta.
    Petons
    Conxita

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, els trobaràs. Són peiots i també en castellà es diuen chayotes.
      De totes les maneres que els he fet, així en tempura és com més m'ha agrada.
      Nani

      Elimina
  17. En aquesta hora la panxa em fa un rau-rau, què bo!

    ResponElimina
  18. Hola Nani!!
    Quan he llegit el títol de la recepta m´he dit: chuchú? i això què és??? Així que he llegit la teva recepta amb molta atenció, m´ha agradat moltíssim i penso que a casa ens ha d´agradar molt, a veure si trobo tots els ingredients per poder fer-la.
    Un petonet!!

    ResponElimina
  19. Nani el sashimi espectacular pero es que la tempura tiene una pinta bonita!!!!!!
    Feliz semana querida.
    Besos.

    ResponElimina
  20. Ostres Nani, no tinc ni idea del que es el chuchú!! Ni per la foto... arg, aixo no pot ser!! A casa ens encanta el sashimi, el sushi i tot el que soni a Japo. Petons i bona setmana!

    ResponElimina
  21. Ostres, el chuchú... no en sabia l'esxitencia... ! ara és xula! quines formes més originals té!

    ResponElimina
  22. He hagut de mirar que era el chuchú, m'agrada perquè sempre ens ensenyes ingredients diferents.
    Petons.

    ResponElimina
  23. M'encanta la cuina japo!
    La foto perfecte ^^
    Saps que no tenía ni idea de que era el chuchú! jjaja

    un petó!

    ResponElimina
  24. Què bona la tonyina crua i/o/u poc marcada...i la intro, fantàstica! Aquesta relació que poses sovint entre literatura i cuina em fascina...

    ResponElimina