Estem en plena temporada de calçots. Els de casa ja estan ben macos i com que en tenim uns quants hem de començar a coure'ls perquè de mica en mica els anem gaudint d'una manera variada. Tinc una llibreta de receptes on hi anoto totes aquelles que més m'han agradat vistes al televisor, en un llibre, en un bloc, en un viatge, en un restaurant o a la revista Cuina (sinònim de garantia i de qualitat) i de la que avui en torno a triar una que està al número 24 i us puc dir que si la feu us llepareu els dits. És una recepta de Xavier Mestres, adient per aquest temps.
Per a quatre persones,
Per a quatre persones,
Necessitarem:
- 4 filets de llobarro de 180 g partit pel mig de través
- 8 calçots sense les arrels, nets i pelats
- 200 g de tomàquets madurs
- 2 alls
- 1 branqueta de farigola o orenga
- oli d'oliva
- sucre, sal i pebre
Farem:
Talleu els calçots a trossos de 5 cm. Coeu-los en una cassola amb una mica d'oli, sal i un parell de culleradetes de cafè de sucre. Afegiu-hi aigua fins a la meitat dels calçots, poseu la cassola al foc i deixeu que l'aigua es vagi evaporant. Aneu tombant els calçots perquè amb el sucre es vagin daurant.
Escaldeu els tomàquets i peleu-los, retireu-ne les llavors i talleu-los a trossets. Poseu-los en una cassola amb tres cullerades soperes d'oli, els alls pelats, una culleradeta de farigola o orenga, una punta de pebre mòlt i sal.
Deixeu-ho coure molt lentament fins que sigui com una confitura. Si veieu que és àcid hi podeu afegir una mica de sucre.
Saleu els filets de llobarro i rostiu-los en una paella antiadherent molt calenta amb unes gotetes d'oli. Comenceu per la part de la carn i, passats uns dos minuts, quan s'hagin daurat, tombeu els filets i deixeu-los coure tres minuts més per la part de la pell. El temps, però, dependrà del gruix dels filets i del vostre foc.
Disposeu els filets en plats calents amb els calçots i unes cullerades de tomàquet confitat. Servi-ho molt calent.
L'acompanyem amb un vi blanc d'agricultura ecològica Frisach Selecció , de Corbera d'Ebre, garnatxa blanca 100x100, que ens arrodoneix l'àpat.
Només ens queda escoltar una bona música: Mark Knopfler amb Trawlerman's Song.
Ens sentim bens vius i emocionats...
Nani, quina recepta més bona!! jo encara no n'he menjat de calçots, però ja tinc alguna calçotada apuntada a l'agenda!
ResponEliminapetonets i bon cap de setmana
La tradició, la temporada d'hivern, els productes de qualitat, l'expertesa del Mestres i el bloc de notes que t'és útil s'uneixen en aquesta recepta... què més puc dir...? Una delícia. Petons i bon carnestoltes!
ResponEliminaLes receptes sempre espectaculars, Nani, però les fotos cada cop m'agraden més, la última és fantàstica, enamora!!!!
ResponEliminaBon cap de setmana, bonica!
Una recepta ben bona i ambuna presentació molt elegant....quina plata més bonica Nani!!! Petonets i bon cap de setmana
ResponEliminaSe m'ha fet la boca aigua!! Quina recepta més bona i les fotos son perfectes!
ResponEliminapetons
Mmm, qui enganxes la "llibreta magica" ..... Que bo llobarro, amb els calcots i el tomaquet confitat.... M'encanta el plat amb sombrero" ...a quin hora dius que venim?
ResponEliminaUna presentació exquisita per un peix boníssim, la salseta y els calçots han de combinar de meravella.
ResponEliminaI aquesta llibreta, qui sap quantes meravelles més s'amaguen a dins!?
Petonets i bon cap de setmana,
Palmira
M'encanta cuinar amb calçots. I ara que és l'època s'ha d'aprofitar!!
ResponEliminaBo, aquest llobarro amb el calçot dolcet i els tomàquets confitats, ja m'hi trobo!!
PTNTS
Dolça
Guau, quina bona pinta! Te la copiaré, segur! :)
ResponEliminaUna maravella de recepta, combinant el peix amb un producte de la terra tant nostre com son els calçots. A mi m'agradat molt aquesta combianció i de ben segur que la prepararé a casa. Les fotografíes son molt maques.
ResponEliminaUna abraçada, Agusti CAngrejo Grande
Quins ingredients més mediterranis Nani! M'agrada molt com has fet els calçots! el meu pare també en té i de vegades estan molt bé altres elaboracions. Una abraçada, Marta
ResponEliminaQUE BO....productes naturals y la presentació espectacular. Bon cap de setmana
ResponEliminaQuina passada!!! M'encanta!!!
ResponEliminaSí que ho compartiré, perquè porta calçots, és clar.
Salut.
El llobarro es un peix que m´encanta, i els calçots mooooolt... es un plat de diumenge!!! a casa es lleparan els dits!! que bó!! petons,
ResponEliminaNani, mira que tengo ganas de probar los calçots, son de esas cosas que tengo quizás idolatradas, pero es que cada año cuando comienza la temporada me dais una envidia..... Aquí como te puedes imaginar no se encuentran y no se que me da que no voy a probarlos nunca, porque es dificiel que pueda viajar hasta tu tierra en época de calçots. Así que me conformo con las recetas que publicais, y esta tuya está de miedo.
ResponEliminaEspero que disfrutaras mucho en el taller de lectura y espero pronto ver una nueva recomendación, que suelen ser todas muy buenas. Bss y disfruta del fin de semana.
Virginia "sweet and sour"
Qué bueno, Nani. Sigo sin probar los calçots, pero con esta receta me parece que es mas asequible comprobar cómo saben. A veces, en temporada, los he visto en El Corte Inglés, pero nunca me he atrevido a compararlos porque no puedo montar el fuego de sarmientos y hacer una salsa romescu en condiciones. Con esta propuesta ya si me atrevo a comprar un manojito y probarlos. Estupenda receta. Besitos.
ResponEliminaDeu està tan bo! Se'm fa la boca aigua.
ResponEliminajaja, síii, el niño es mi hijo Gustavo de 3 años ya! oyee vaya recetón, tomo buena nota! un besito y feliz tarde de domingo!
ResponEliminaNo sóc gaire de calçots però t´has tret de la màniga una recepta 100% tarragonina, peix i calçots...El llobarro no l´he provat mai al forn. M' apunto aquesta proposta. i faré un cop de cap amb els calçots,
ResponEliminaNani, aixó te una pinta espectacular!!! M'agradat tant que alomillor ho faig el cap de setmana que ve que tinc convidats ;). De moment ho piniteo!! Petonets.
ResponEliminaMare meva..... Quina pinta! A casa menjem pocs calçots, pero aixo ha de canviar. No em puc perdre receptes tan bones! Un peto
ResponEliminaun plat per llepar-nos els dits! m'encanta i jo sóc molt fan dels calçots!!! me l'apunto!!! petons!
ResponEliminaMolt complet aquest plat! ^^
ResponEliminaAra m'has fet venir ganes de calçots amb la salsa mmmm jeje
un petonet!
Un plato completísimo y con una pinta irresistible, me encanta!!!
ResponEliminaAdemás acompañado de calcots que me encantan, me parece extraordinario.
Besitos,
Aquest poisson està de vici!!! Com ens agrada el llobarro, i els calçots!!! (tot i que jo ara de calçots, ben pocs!!)
ResponEliminaPtns NAni
Quin plat de peix, mare meva!!! Hauré de començar a cuinar els calçots....no tinc costum. M'has fet agafar ganes!!
ResponEliminaLes imatges, les estovalles, el plat.....com sempre....espectaculars!!
Petons,
Olga
Quin peix més deliciós!!! I m'encanta la llibreteta de receptes!!! :) Petonets!
ResponEliminaEls calçots cuinats son tota una experiència!!! Jo quan en fem en calçotada intento "escaquejar-ne" algun ja sigui cru o cuit ;-)
ResponElimina