20 minuts són els que es tarden en desfilar els quatre km del Sambòdrom. Un dels moments més emocionants de qualsevol que desfili en una escola de samba al Carnaval de Rio. Jo ho he fet amb la Beija- Flor i us puc dir que és una experiència inoblidable. Calces uns tacons que mai et posaries aquí, portes unes plomes com una corista del Paral·lel, cantes i balles amb una alegria indescriptible i quan t'adones ja s'ha acabat. Realment és un dels més grans espectacles del món.
Ara, dies abans del Carnaval us convido a preparar uns dolços brasilers que mai falten en cap celebració: ulls de sogra. Desconec l'origen del nom: potser perquè les sogres ho veuen tot, potser que perquè vigilen amb ulls grossos. La qüestió és que triomfen allà on estan. Per a fer uns 40 dolços,
Necessitarem:
- 1 pot de llet condensada de 400 g
- 400 g de prunes seques sense pinyol (unes 40)
- 100 g de coco ratllat
- 1 rovell d'ou
- 1 cullerada sopera de mantega
- 1 cullera d'essència de vainilla
Per guarnir:
- 40 claus d'olor
- sucre per a arrebossar els dolços
Farem:
Posarem les prunes en remull perquè s'estovin.
En una cassola courem la llet, el coco, el rovell, la mantega i la vainilla.
Ho farem a foc mig i remenarem fins que la barreja es desenganxi del fons de la paella.
Deixarem que es refredi i farem unes boletes.
Escorrem les prunes i fem un tall al mig.
Les farcirem amb les boles de coco, les arrebossem amb sucre i posem un clau d'olor que les perfumarà.
Una copeta de vi dolç de garnatxa blanca, Panses del Mas de la Caçadora d'Els Guiamets de DO Montsant, ens arrodonirà la festa.
Com cada any, el meu cor se'n va allà per aquestes dates. No ens queda més que posar-nos Elizeth Cardoso i deixar l'ànima en pau amb Manhã de Carnaval, tranquil·litat amb una música ja clàssica del Brasil...
oh, que bons! M'encanta la idea de la llet de coco. No coneixia pas això dels ulls de sogra, fa com riure!! I la foto m'ha semblat espectacular, a la italiana, oi? Petons!
ResponEliminaOstres Nani!! Prunes seques amb uns cocos!! Quina combinació!! El que més m'ha agradat....El nom!! jajaja. Les sogres..... (normalment la de relació fill-jove)sempre volen veure més del compte...per això els ulls tant oberts!! Jajaja
ResponEliminaUn petó ben fort. MAR, de EQNME
Unes altres postres típiques brasileres... bones, bones.
ResponEliminaCurios el nom!!! Potser si que les sogres sempre tenen els ulls molt oberts perque ho volen saber tot ;-)
PTNTS
Dolça
Divines aquestes fotos!!!! (m'ho has d'explicar!!!!)
ResponEliminaLa primera t'he de dir que em fa por i tot, però es preciosa!!!! i la segona es una bellessa amb els colors dels papers dels dolços! (les másqueres no m'entusiasmen però reconec la bellessa).
Els dolços ja m'han entrat ganes de fer-los.... mmm...coco, sucre... estaràn deliciosos... I els probaré...ja t'ho dic ara!
Petonets
Nani, quina foto més maca la última, m'encanta!!!!!!!!!!!!!!!!! i les postres també han de ser ben bones!!!!
ResponEliminaA mi no m'ha agradat mai el Carnaval, potser perquè no he viscut el de Rio, jeje!
petons, guapa!
je je je... quin nom més divertit!
ResponEliminaEntre el coco i la llet codensada, han de quedar unes boletes molt llamineres, de vici total.
Tienen que ser una delicia, unos ingredientes de lujo. Un abrazo, Clara.
ResponEliminaGràcies per les teves receptes brasileres i per tota l'explicació que ens fas!!! Aprenc moltes coses amb tu!!!
ResponEliminaEl nom del dolç.......molt original!!! Les sogres...miren amb bons ulls????
Petonets,
Olga
Uns dolços amb un nom molt original. Pobres sogres, quina mala fama que tenen......o potser se l'han buscat ??? Je je je M'agradaría molt probar aquestos dolços. Quina fotografía mes maca que ens has fet.
ResponEliminaUna abraçada, Agustí Cangrejo Grande
Quines postres més bones per a carnestoltes!!! Les fotografies com sempre impressionants!!!
ResponEliminaUN DOLÇ BEN FÁCIL I CARNAVALENC!!!
ResponEliminaQuina efecte m'ha fet la 1ª foto, jaja... BON ACUDIT!!!
Aquests dolçs són una perdició. Petons!
ResponEliminaAna
Han de quedar boníssims, segur però encara millor sería poder menjar-los desprès d'haver desfilat en aquest lloc tan màgic!!!
ResponEliminaPetonets,
Palmira
Nani,
ResponEliminaQue delicias esses olhos de sogra só voce para nos deixar com gostinho de brasil na boca!
Oi Nani,
ResponEliminaEu vi a Eliane que te deixou uma mensagem e tambem quero dizer que tudo que você faz é muito bacana, elegante e muito do Rio de Janeiro. Um beijo,
Jandirinha
he leido leche condenasada y coco y ya estoy con ganas de ponerme a hacer estos dulces brasileños! me encantaría ir a Rio y desfilarrrrrrrr!!!! besotes
ResponEliminaCuando quieras desfilar con la Beija-Flor me lo dices.
Eliminam'encanta el títol!! i segur que deuen estar boníssims, i encara m'agrada més, és una recepta molt fàcil. Ho té tot!! Una màscara veneciana per presentar un plat brasileny....
ResponEliminaAixó ha de ser la recompensa a tant "meneito" ;). Jo m'apunto a una desfilada d'aquestes :).
ResponEliminaUm excelente blog com receitas muito interessantes!
ResponEliminaquina sort, nosaltres tenim una foto al sambodrom diluviant! i sense gent, no era per carnestoles. segur que és una gran experiencia. Molts petonets guapa
ResponEliminaHola Nani,
ResponEliminaMenuda pinta tienen estos dulces, una combinación y un aspectos delicioso.
Besos
Sin entrar en detalle con la receta, lo que si te digo es que me ha impresionado la foto. Qué atrevida. Ha quedado genial el cristal con el fondo negro. Me encanta
ResponEliminaQui s'hi podria ressistir?!
ResponEliminaNena!!! Què has desfilat a Brasil pel Canaval??? Quina enveja!!!
ResponEliminaI els dolços, fantàstics!
Petons
m'estic posant al dia amb les receptes! m'encanta aquest nou de ulls de sogra, jajajjaa (sí que ho veuen tot!!). Quins dolços més bons. No en tinc cap dubte que el carnaval de Rio ha de ser una experiència inolvidable!
ResponEliminaQue bó Nani!!
ResponEliminaI quin nom tan curiós jaja
O_O Has ballat pel Sambòdrom?! ets tota una capsa de sorpreses :)
Un petó!
Aquestes boletes se semblen molt a unes que fa la meua mare...però sense les prunes.
ResponEliminaMe l´apunte per a fer-la.
M'encantaria tastar-los, semblen molt especials!
ResponEliminaMarta