La Tere, la meva proveïdora de carn al Mercat Central de Tarragona, em cuida. Sap que a casa ens agrada la carn de bou i divendres em va recomanar que prengués un jarret. Com que aquest mes el repte de Las recetas de Tia Alia ens demanava preparar un ragú, m'hi vaig tirar de cap. Diumenge matí, fa fred i ve de gust fer-lo.
Per a dues persones,
Per a dues persones,
Necessitarem:
- 1/2 kg de jarret de bou tallada a daus
- farina
- 150 g de pastanaga
- 50 g de pebrot verd tipus italià
- 1 ceba mitjana
- 50 g d'api
- 1 tomàquet madur sense pell ni llavors
- 1 branqueta de romaní
- oli d'oliva
- sal i pebre
- 1/2 got de vi negre
- aigua
- xampinyons golden
- espàrrecs blancs
Farem:
En una cassola on hi hem posat oli d'oliva hi ofeguem la carn, que haurem enfarinat prèviament, i la reservem.
En el mateix oli daurem la ceba i quan estigui transparent hi afegim la pastanaga, el pebrot i l'api, tot tallat a daus, deixant que cogui uns cinc minuts.
Afegim el tomàquet, la carn i el romaní, deixem un parell de minuts més.
Ara ja hi tirem el vi, que se'l begui i posteriorment aigua fins a cobrir-la, deixem que es faci durant unes dues hores a foc a mitja ànima.
Cal que anem controlant i si es fa massa espès hi podem afegir una mica d'aigua.
Afinem de sal i pebre.
L'he cuit tradicional, però he de reconèixer que m'agrada fer-lo normalment amb l'olla de pressió, ja que amb uns 30 minuts de cocció ho tindrem fet i pot ser que molt més tendre.
Ho servim amb espàrrecs blancs fets al vapor i uns xampinyons golden només amanits, que com la resta de productes són del mercat.
Avui us recomanem un vi de Capçanes, D.O. Montsant, el Mas Collet barrica 2008, mentre Diana Krall ens porta a la Lluna amb Fly me to the Moon.
Per si us interessa tenim un altre que va resultar ben bo: Ragú de xai amb magrana i patates gratinades.
Me'n anava però m'ha picat la curiositat..mmmm... Aquests plats son els que mes m'agraden i especialment els estofats!!!(Son el meu punt dèbil) i de bou.... una carn exquisita per estofar. M'ha encantat i especialment la presentació amb aquets champis que no havia vist mai. Genial...jo si que agafaria el tren per un plat així.... YOU make me fly to the moon!!!!!!!!!!!!!!!!
ResponEliminaEl suquet que deixa anar el teu guisat no té preu... amb tantes fotos de ragú em venen unes ganes de treure la cassola que ni t'explico. Boníssim Nani! :)
ResponEliminaTe molt bona pinta aquest ragu. A mi m'agrada molt més com l'has preparat tu, amb foc a mitja ànima que no amb l'olla ràpida, sòc tradicional. De ben segur que vareu repetir. Jo hagués necessitat mitja barra de pa, je je je
ResponEliminaAgustí CAngrejo Grande
Té molt bona pina... súper apetitós!!
ResponEliminaTe he descubierto a través del Carmen y su reto! muy buena tu propuesta ;) te sigo por twitter, aquí no he visto la forma de hacerlo. Besos
ResponEliminaQué lujo de versión Nani, esos champiñones golden y los espárragos le dan un toque de distinción tremendo al clásico ragú.
ResponEliminaMe gusta mucho ese toque.
Y que lo hayas preparado con jarretes ya ni te cuento. Creo que es la carne más apropiada para este tipo de guiso. Todo un acierto.
Bss
Amb aquest producte tant ben triat per la teva proveidora aquest ragu ha d´estar delicios... i amb totes aquestes verduretes molt complet... Petons,
ResponEliminaNomés veure'l m'has fet entrar ganes.
ResponEliminaFa molt temps que no el faig.
Molt bó el ragú.
Petons
MMM, això ha d'estar boníssim, a vegades trobo a faltar els segons fàcils de cuinar, però boníssims en els blocs de cuina!!
ResponEliminaQuina bona pinta!!!! Aquests guisats són molt bons i de la manera que tu ens ho presentes....encara més!!!!
ResponEliminaUna abraçada,
Olga
Quina preciositat de plat (continent i contingut) i de foto! Ets una crack!
ResponEliminaPetonets
Sandra
¿Champiñones golden? ¡Wow! Una cosa nueva que he aprendido hoy. Raro es el día que no se da el caso, y hoy a tocado con tu receta. Esa carne de jarrete me parece de lo más acertada. Con lo tierna y melosita que es ... ¡Umm!
ResponEliminaUn beso.
Jo aquestos xampis tampoc els havia vist mai!! tot ho trobes tu!! aquest ragú me'l menjaria ja! Marta
ResponEliminaQuina pinta, i quines fotos!
ResponEliminaMarta
això si que es tenir un bon mercat! El jarret és el tall que més m'agrada i aquest ragù el veig perfecte i aromàtic, perfecte per aquests dies de fred!
ResponEliminaPetonets,
Palmira
Hola!!!
ResponEliminaMenudo plato más estupendo. La verdad es que hace mucho que no como este tipo de carne pero viendo tus fotos se me ha antojado.
Un beso grande.
Que rico Nani. Yo en esta ocasión no he llegado y mira que me había decantado por la receta salada. ESte mes las dulce era demasiado dulce para mi.
ResponEliminaLo que mas me han gustado esos champiñones golden que nunca había visto ni probado. Contigo estoy descubriendo un montón de cosas nuevas. Bss
Virginia "sweet and sour"
deliciós aquest ragú, m'encanten aquests tipus de plat!!
ResponEliminapetonets Nani!
Fa uns dies que tinc moltes ganes de carn... La veritat es que no voldría pero me la demana el cos... En fi, aquest JARRET es veu DELICIÓS NANI!!! L'haig de preparar en breu.
ResponEliminaPETONS XATA :)
Em sembla, si no recordo malament, la Mon aquest plat també el va fer un dia. Noies, me'n feu venir ganes!!!
ResponEliminaFantástic, bonica, i les fotos, cada dia millor, n'ets concient, oi?
Petons, guapa!
Has cuinat important aquest cap de setmana passat, Nani!!!
ResponEliminaES veu boníssim aquest jarret de bou.
PTNTS
Dolça
Ja has trobat esparrecs blancs??? Uauo!!!Aquest mes per temes d'agenda no he pogut participar, pero si ho hagues fet hagues fet el ragú. Delicios!! Petons
ResponEliminaHola.
ResponEliminaEncantada de conocerte. Tu ragú es el primero que veo con buey. Tiene una pinta espectacular.
Un saludo.
Aquests guisats més contundents són ideals per aquests dies freds d'hivern. Ideal per sucar-hi pa, mmm...
ResponEliminaUna carne tierna y deliciosa. Te ha quedado un plato 10, con esos excelentes productos, qué rico! Un abrazo, Clara.
ResponEliminaA casa, on li diem carn de bou guisada, ens agrada molt. La teva recepta és molt complerta. Petons.
ResponEliminaOstres Nani!! M'apuntaré a venir un dia amb tu al mercat, perquè segur que coneixes les parades bones!! Les ultimes setmanes he anat al mercat de Tgn un cop per setmana a comprar, m'agrada "l'ambientillo", jajaja.
ResponEliminaAquest ragú és una passada!! A casa també fem l'estofat amb el jarret, queda molt melosa la carn!! I fem la recepta quasi igual!!
Petonets i bona setmana. MAR, de EQNME
Te quedó impresionante como siempre, haces unos trabajos magníficos y la presentación!!!!!!!!
ResponEliminaBesos bonita.
Quin plat més bo! Té una pinta estupenda i la presentació és genial!
ResponEliminapetons
un estofadet quan fa fred entra de fàbula!!! i si és de bou, encara millor!!
ResponElimina