Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 25 de febrer del 2013

Ragú de jarret de bou {som d'anar al mercat}


La Tere, la meva proveïdora de carn al Mercat Central de Tarragona, em cuida. Sap que a casa ens agrada la carn de bou i divendres em va recomanar que prengués un jarret. Com que aquest mes el repte de Las recetas de Tia Alia ens demanava preparar un ragú, m'hi vaig tirar de cap. Diumenge matí, fa fred i ve de gust fer-lo.
Per a dues persones,

Necessitarem:
 - 1/2 kg de jarret de bou tallada a daus
 - farina
 - 150 g de pastanaga
 - 50 g de pebrot verd tipus italià
 - 1 ceba mitjana
 - 50 g d'api
 - 1 tomàquet madur sense pell ni llavors
 - 1 branqueta de romaní
 - oli d'oliva
 - sal i pebre
 - 1/2 got de vi negre
 - aigua
 - xampinyons golden
 - espàrrecs blancs

Farem:
En una cassola on hi hem posat oli d'oliva hi ofeguem la carn, que haurem enfarinat prèviament, i la reservem.
En el mateix oli daurem la ceba i quan estigui transparent hi afegim la pastanaga, el pebrot i l'api, tot tallat a daus, deixant que cogui uns cinc minuts.
Afegim el tomàquet, la carn i el romaní, deixem un parell de minuts més.
Ara ja hi tirem el vi, que se'l begui i posteriorment aigua fins a cobrir-la, deixem que es faci durant unes dues hores a foc a mitja ànima.
Cal que anem controlant i si es fa massa espès hi podem afegir una mica d'aigua.
Afinem de sal i pebre.
L'he cuit tradicional, però he de reconèixer que m'agrada fer-lo normalment amb l'olla de pressió, ja que amb uns 30 minuts de cocció ho tindrem fet i pot ser que molt més tendre.
Ho servim amb espàrrecs blancs fets al vapor i uns xampinyons golden només amanits, que com la resta de productes són del mercat.
Avui us recomanem un vi de Capçanes, D.O. Montsant, el Mas Collet barrica 2008, mentre Diana Krall ens porta a la Lluna amb Fly me to the Moon.
Per si us interessa tenim un altre que va resultar ben bo: Ragú de xai amb magrana i patates gratinades.

30 comentaris:

  1. Me'n anava però m'ha picat la curiositat..mmmm... Aquests plats son els que mes m'agraden i especialment els estofats!!!(Son el meu punt dèbil) i de bou.... una carn exquisita per estofar. M'ha encantat i especialment la presentació amb aquets champis que no havia vist mai. Genial...jo si que agafaria el tren per un plat així.... YOU make me fly to the moon!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  2. El suquet que deixa anar el teu guisat no té preu... amb tantes fotos de ragú em venen unes ganes de treure la cassola que ni t'explico. Boníssim Nani! :)

    ResponElimina
  3. Te molt bona pinta aquest ragu. A mi m'agrada molt més com l'has preparat tu, amb foc a mitja ànima que no amb l'olla ràpida, sòc tradicional. De ben segur que vareu repetir. Jo hagués necessitat mitja barra de pa, je je je

    Agustí CAngrejo Grande

    ResponElimina
  4. Te he descubierto a través del Carmen y su reto! muy buena tu propuesta ;) te sigo por twitter, aquí no he visto la forma de hacerlo. Besos

    ResponElimina
  5. Qué lujo de versión Nani, esos champiñones golden y los espárragos le dan un toque de distinción tremendo al clásico ragú.

    Me gusta mucho ese toque.

    Y que lo hayas preparado con jarretes ya ni te cuento. Creo que es la carne más apropiada para este tipo de guiso. Todo un acierto.

    Bss

    ResponElimina
  6. Amb aquest producte tant ben triat per la teva proveidora aquest ragu ha d´estar delicios... i amb totes aquestes verduretes molt complet... Petons,

    ResponElimina
  7. Només veure'l m'has fet entrar ganes.
    Fa molt temps que no el faig.
    Molt bó el ragú.
    Petons

    ResponElimina
  8. MMM, això ha d'estar boníssim, a vegades trobo a faltar els segons fàcils de cuinar, però boníssims en els blocs de cuina!!

    ResponElimina
  9. Quina bona pinta!!!! Aquests guisats són molt bons i de la manera que tu ens ho presentes....encara més!!!!
    Una abraçada,
    Olga

    ResponElimina
  10. Quina preciositat de plat (continent i contingut) i de foto! Ets una crack!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  11. ¿Champiñones golden? ¡Wow! Una cosa nueva que he aprendido hoy. Raro es el día que no se da el caso, y hoy a tocado con tu receta. Esa carne de jarrete me parece de lo más acertada. Con lo tierna y melosita que es ... ¡Umm!

    Un beso.

    ResponElimina
  12. Jo aquestos xampis tampoc els havia vist mai!! tot ho trobes tu!! aquest ragú me'l menjaria ja! Marta

    ResponElimina
  13. això si que es tenir un bon mercat! El jarret és el tall que més m'agrada i aquest ragù el veig perfecte i aromàtic, perfecte per aquests dies de fred!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  14. Hola!!!
    Menudo plato más estupendo. La verdad es que hace mucho que no como este tipo de carne pero viendo tus fotos se me ha antojado.
    Un beso grande.

    ResponElimina
  15. Que rico Nani. Yo en esta ocasión no he llegado y mira que me había decantado por la receta salada. ESte mes las dulce era demasiado dulce para mi.

    Lo que mas me han gustado esos champiñones golden que nunca había visto ni probado. Contigo estoy descubriendo un montón de cosas nuevas. Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  16. deliciós aquest ragú, m'encanten aquests tipus de plat!!

    petonets Nani!

    ResponElimina
  17. Fa uns dies que tinc moltes ganes de carn... La veritat es que no voldría pero me la demana el cos... En fi, aquest JARRET es veu DELICIÓS NANI!!! L'haig de preparar en breu.
    PETONS XATA :)

    ResponElimina
  18. Em sembla, si no recordo malament, la Mon aquest plat també el va fer un dia. Noies, me'n feu venir ganes!!!
    Fantástic, bonica, i les fotos, cada dia millor, n'ets concient, oi?
    Petons, guapa!

    ResponElimina
  19. Has cuinat important aquest cap de setmana passat, Nani!!!

    ES veu boníssim aquest jarret de bou.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  20. Ja has trobat esparrecs blancs??? Uauo!!!Aquest mes per temes d'agenda no he pogut participar, pero si ho hagues fet hagues fet el ragú. Delicios!! Petons

    ResponElimina
  21. Hola.
    Encantada de conocerte. Tu ragú es el primero que veo con buey. Tiene una pinta espectacular.
    Un saludo.

    ResponElimina
  22. Aquests guisats més contundents són ideals per aquests dies freds d'hivern. Ideal per sucar-hi pa, mmm...

    ResponElimina
  23. Una carne tierna y deliciosa. Te ha quedado un plato 10, con esos excelentes productos, qué rico! Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  24. A casa, on li diem carn de bou guisada, ens agrada molt. La teva recepta és molt complerta. Petons.

    ResponElimina
  25. Ostres Nani!! M'apuntaré a venir un dia amb tu al mercat, perquè segur que coneixes les parades bones!! Les ultimes setmanes he anat al mercat de Tgn un cop per setmana a comprar, m'agrada "l'ambientillo", jajaja.
    Aquest ragú és una passada!! A casa també fem l'estofat amb el jarret, queda molt melosa la carn!! I fem la recepta quasi igual!!
    Petonets i bona setmana. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  26. Te quedó impresionante como siempre, haces unos trabajos magníficos y la presentación!!!!!!!!
    Besos bonita.

    ResponElimina
  27. Quin plat més bo! Té una pinta estupenda i la presentació és genial!
    petons

    ResponElimina
  28. un estofadet quan fa fred entra de fàbula!!! i si és de bou, encara millor!!

    ResponElimina