Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 13 d’agost de 2013

Camarão nordestino {del nord-est brasiler}


A l'anterior entrada us parlava del menjar de la regió nord-est del Brasil, doncs us porto un dels plats d'allí: uns llagostins/camarões fets de manera senzilla i de poc cost econòmic. Els vaig comprar a 8,90 €/kg. al Mercat municipal de Tarragona. Resulta un bon plat que acompanyat d'arròs blanc és una delícia.
Per a quatre persones,

Necessitarem:
 - 1 kg de llagostins petits (camarão)
 - 5 branques de coriandre
 - 3 tomàquets madurs
 - 2 cullerades soperes de suc de llimona
 - 1 ceba mitjana
 - 1/2 pebrot vermell
 - 1 culleradeta de sal
 - 2 cullerades soperes de tomàquet concentrat
 - 150 g de crema de llet
 - 1/2 tassa d'oli d'oliva
 - julivert tallat

Farem:
Netegem els llagostins de pell, cap i budell, els salem i reservem.
Fem un sofregit suau amb l'oli d'oliva, els tomàquets trossejats, el pebrot tallat, la ceba, el coriandre i ho salem.
Quan estigui al punt hi afegim tomàquet concentrat i el suc de llimona, deixant un parell de minuts.
Ho passem tot pel colador xinès o de malla metàl·lica (m'agrada més) perquè quedi ben fi.
Ho tornem a posar a la cassola i hi afegim la crema de llet i els llagostins, i ho deixem coure un parell de minuts a foc suau fins que els llagostins estiguin rosats.
Hi posem per sobre julivert tallat o herbes provençals.

La nit era agradable. La conversa molt interessant: va venir la Carmeta que ha travessat l'Atlàntic a vela i ens explicava el viatge amb emoció. Un vi blanc ens acompanyava i després ens vam mirar els estels que la guiaven... 
Que bé s'està quan s'està bé. I quina sort tenir bons amics.
Fantasy, Earth, Wind & Fire.

10 comentaris:

  1. Te molt bona pinta aquest plat Nani!!! Em recorda una mica a com servien els camarones a cuba, també acompañats amb arròs.
    Quan hi vaig estar crec que em vaig alimentar exclusivament d'aixó, llangosta y fruita, la carn no em feia massa gràcia jajajja.
    No sóc massa de fer elaboracions amb el peix, més aviat a la planxa i ja està, però potser ho provo :).

    Petonets!!!

    ResponElimina
  2. El plat, fanstàstic, com tots els que ens presenten. El millor les teves paraules, acompanyen les fotografies molt rebé.

    Quina raó tens, que bé s'està quan s'està bé!!!!

    Estic enganxada al teu bloc, m'agrada tot, la cuina, les fotos, els teus comentaris......molt bé Nani!!!

    ResponElimina
  3. Ostres Nani!! Sempre ens sorprens amb plats i històries sorprenents!! A l'anterior entrada vaig sentir una mica de enveja.... (sana, ehhh!!).
    Abans de començar a llegir, tan sols al veure la foto he pensat...amb arròs blanc ha de ser boníssim!! Jaajajaja. Els haurem de probar aquets camarao
    Petonets guapa!!! MAR, de EQNME

    ResponElimina
  4. Estupenda receta. Me gustan estas preparaciones cremosas que se acompañan de arroz blanco. Ya me imagino un sabor diferente con el cilantro y el zumo de limón. Esta receta la pruebo seguro. Besitos.
    Ah! Me encanta Earth, Wind and Fire

    ResponElimina
  5. I si no tinc amics a sopar????
    M'agrada i moooolt aquest acompanyament de l'arròs blanc :-D
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  6. La coriandre m'agrada moltíssim, molt més que el julivert i tot.
    A París els preus pujaràn una mica més pel peix però preparé aquesta recepta perqué té tot el que m'agrada, una pinta tan sabrosa i exòtica per viatjar encara que s'acabin les vacances!!
    Petons,
    Palmira

    ResponElimina
  7. Ostres, vaig llegir la recepta pel mòbil i ara que he vist la foto!!! mmm!!! fa una pinta tremenda, i segur que és un plat molt i molt saborós!

    ResponElimina
  8. Sempre ens regales amb aquests plats tan sorprnens.
    Com va l'estiu?
    Petons.

    ResponElimina
  9. Guau, Nani, quina bona pinta! Sembla que comences a engegar motors, oi? jo encara vaig a mig gas, i els blocs de vacances! Tinc un munt de fotos de les vacances però de cuina, res de res. Necessitava aquest petit stop!
    Petonets, bonica!

    ResponElimina