Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 13 d’agost del 2013

Camarão nordestino {del nord-est brasiler}


A l'anterior entrada us parlava del menjar de la regió nord-est del Brasil, doncs us porto un dels plats d'allí: uns llagostins/camarões fets de manera senzilla i de poc cost econòmic. Els vaig comprar a 8,90 €/kg. al Mercat municipal de Tarragona. Resulta un bon plat que acompanyat d'arròs blanc és una delícia.
Per a quatre persones,

Necessitarem:
 - 1 kg de llagostins petits (camarão)
 - 5 branques de coriandre
 - 3 tomàquets madurs
 - 2 cullerades soperes de suc de llimona
 - 1 ceba mitjana
 - 1/2 pebrot vermell
 - 1 culleradeta de sal
 - 2 cullerades soperes de tomàquet concentrat
 - 150 g de crema de llet
 - 1/2 tassa d'oli d'oliva
 - julivert tallat

Farem:
Netegem els llagostins de pell, cap i budell, els salem i reservem.
Fem un sofregit suau amb l'oli d'oliva, els tomàquets trossejats, el pebrot tallat, la ceba, el coriandre i ho salem.
Quan estigui al punt hi afegim tomàquet concentrat i el suc de llimona, deixant un parell de minuts.
Ho passem tot pel colador xinès o de malla metàl·lica (m'agrada més) perquè quedi ben fi.
Ho tornem a posar a la cassola i hi afegim la crema de llet i els llagostins, i ho deixem coure un parell de minuts a foc suau fins que els llagostins estiguin rosats.
Hi posem per sobre julivert tallat o herbes provençals.

La nit era agradable. La conversa molt interessant: va venir la Carmeta que ha travessat l'Atlàntic a vela i ens explicava el viatge amb emoció. Un vi blanc ens acompanyava i després ens vam mirar els estels que la guiaven... 
Que bé s'està quan s'està bé. I quina sort tenir bons amics.
Fantasy, Earth, Wind & Fire.

10 comentaris:

  1. Te molt bona pinta aquest plat Nani!!! Em recorda una mica a com servien els camarones a cuba, també acompañats amb arròs.
    Quan hi vaig estar crec que em vaig alimentar exclusivament d'aixó, llangosta y fruita, la carn no em feia massa gràcia jajajja.
    No sóc massa de fer elaboracions amb el peix, més aviat a la planxa i ja està, però potser ho provo :).

    Petonets!!!

    ResponElimina
  2. El plat, fanstàstic, com tots els que ens presenten. El millor les teves paraules, acompanyen les fotografies molt rebé.

    Quina raó tens, que bé s'està quan s'està bé!!!!

    Estic enganxada al teu bloc, m'agrada tot, la cuina, les fotos, els teus comentaris......molt bé Nani!!!

    ResponElimina
  3. Ostres Nani!! Sempre ens sorprens amb plats i històries sorprenents!! A l'anterior entrada vaig sentir una mica de enveja.... (sana, ehhh!!).
    Abans de començar a llegir, tan sols al veure la foto he pensat...amb arròs blanc ha de ser boníssim!! Jaajajaja. Els haurem de probar aquets camarao
    Petonets guapa!!! MAR, de EQNME

    ResponElimina
  4. Estupenda receta. Me gustan estas preparaciones cremosas que se acompañan de arroz blanco. Ya me imagino un sabor diferente con el cilantro y el zumo de limón. Esta receta la pruebo seguro. Besitos.
    Ah! Me encanta Earth, Wind and Fire

    ResponElimina
  5. I si no tinc amics a sopar????
    M'agrada i moooolt aquest acompanyament de l'arròs blanc :-D
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  6. La coriandre m'agrada moltíssim, molt més que el julivert i tot.
    A París els preus pujaràn una mica més pel peix però preparé aquesta recepta perqué té tot el que m'agrada, una pinta tan sabrosa i exòtica per viatjar encara que s'acabin les vacances!!
    Petons,
    Palmira

    ResponElimina
  7. Ostres, vaig llegir la recepta pel mòbil i ara que he vist la foto!!! mmm!!! fa una pinta tremenda, i segur que és un plat molt i molt saborós!

    ResponElimina
  8. Sempre ens regales amb aquests plats tan sorprnens.
    Com va l'estiu?
    Petons.

    ResponElimina
  9. Guau, Nani, quina bona pinta! Sembla que comences a engegar motors, oi? jo encara vaig a mig gas, i els blocs de vacances! Tinc un munt de fotos de les vacances però de cuina, res de res. Necessitava aquest petit stop!
    Petonets, bonica!

    ResponElimina