A l'anterior entrada us parlava del menjar de la regió nord-est del Brasil, doncs us porto un dels plats d'allí: uns llagostins/camarões fets de manera senzilla i de poc cost econòmic. Els vaig comprar a 8,90 €/kg. al Mercat municipal de Tarragona. Resulta un bon plat que acompanyat d'arròs blanc és una delícia.
Per a quatre persones,
Necessitarem:
- 1 kg de llagostins petits (camarão)
- 5 branques de coriandre
- 3 tomàquets madurs
- 2 cullerades soperes de suc de llimona
- 1 ceba mitjana
- 1/2 pebrot vermell
- 1 culleradeta de sal
- 2 cullerades soperes de tomàquet concentrat
- 150 g de crema de llet
- 1/2 tassa d'oli d'oliva
- julivert tallat
Farem:
Netegem els llagostins de pell, cap i budell, els salem i reservem.
Fem un sofregit suau amb l'oli d'oliva, els tomàquets trossejats, el pebrot tallat, la ceba, el coriandre i ho salem.
Quan estigui al punt hi afegim tomàquet concentrat i el suc de llimona, deixant un parell de minuts.
Ho passem tot pel colador xinès o de malla metàl·lica (m'agrada més) perquè quedi ben fi.
Ho tornem a posar a la cassola i hi afegim la crema de llet i els llagostins, i ho deixem coure un parell de minuts a foc suau fins que els llagostins estiguin rosats.
Hi posem per sobre julivert tallat o herbes provençals.
La nit era agradable. La conversa molt interessant: va venir la Carmeta que ha travessat l'Atlàntic a vela i ens explicava el viatge amb emoció. Un vi blanc ens acompanyava i després ens vam mirar els estels que la guiaven...
Que bé s'està quan s'està bé. I quina sort tenir bons amics.
Fantasy, Earth, Wind & Fire.
Te molt bona pinta aquest plat Nani!!! Em recorda una mica a com servien els camarones a cuba, també acompañats amb arròs.
ResponEliminaQuan hi vaig estar crec que em vaig alimentar exclusivament d'aixó, llangosta y fruita, la carn no em feia massa gràcia jajajja.
No sóc massa de fer elaboracions amb el peix, més aviat a la planxa i ja està, però potser ho provo :).
Petonets!!!
El plat, fanstàstic, com tots els que ens presenten. El millor les teves paraules, acompanyen les fotografies molt rebé.
ResponEliminaQuina raó tens, que bé s'està quan s'està bé!!!!
Estic enganxada al teu bloc, m'agrada tot, la cuina, les fotos, els teus comentaris......molt bé Nani!!!
Ostres Nani!! Sempre ens sorprens amb plats i històries sorprenents!! A l'anterior entrada vaig sentir una mica de enveja.... (sana, ehhh!!).
ResponEliminaAbans de començar a llegir, tan sols al veure la foto he pensat...amb arròs blanc ha de ser boníssim!! Jaajajaja. Els haurem de probar aquets camarao
Petonets guapa!!! MAR, de EQNME
Estupenda receta. Me gustan estas preparaciones cremosas que se acompañan de arroz blanco. Ya me imagino un sabor diferente con el cilantro y el zumo de limón. Esta receta la pruebo seguro. Besitos.
ResponEliminaAh! Me encanta Earth, Wind and Fire
I si no tinc amics a sopar????
ResponEliminaM'agrada i moooolt aquest acompanyament de l'arròs blanc :-D
Ptnts
Dolça
La coriandre m'agrada moltíssim, molt més que el julivert i tot.
ResponEliminaA París els preus pujaràn una mica més pel peix però preparé aquesta recepta perqué té tot el que m'agrada, una pinta tan sabrosa i exòtica per viatjar encara que s'acabin les vacances!!
Petons,
Palmira
Ostres, vaig llegir la recepta pel mòbil i ara que he vist la foto!!! mmm!!! fa una pinta tremenda, i segur que és un plat molt i molt saborós!
ResponEliminaSempre ens regales amb aquests plats tan sorprnens.
ResponEliminaCom va l'estiu?
Petons.
Un plat molt saborós :) Petonets!
ResponEliminaGuau, Nani, quina bona pinta! Sembla que comences a engegar motors, oi? jo encara vaig a mig gas, i els blocs de vacances! Tinc un munt de fotos de les vacances però de cuina, res de res. Necessitava aquest petit stop!
ResponEliminaPetonets, bonica!