Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans il·lustradores infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 2 d’agost del 2013

El fonoll i la libèl·lula {en un dia de sol}


Pel títol sembla que l'entrada d'avui hagi de ser una faula d'Isop que tant m'agradava llegir de petita, però no. Us explico. D'ençà que tinc el blog que vull posar una recepta feta amb fonoll. D'aquesta herba umbel·lífera m'agrada tot: la seva olor, el seu gust, la seva bellesa com a planta i sobre tot les seves flors. Com que ara estan esplèndides, tenia ganes de fotografiar-les.
Diumenge passat ens vam llevar ben d'hora per anar a veure-les i tallar-ne. Sí, la càmera la vaig agafar però em vaig oblidar de les tisores, així que només podria retenir-les en imatges. De sobte, mentre ho feia, em vaig sentir observada. En alçar la vista una preciosa libèl·lula em vigilava i seguia tots els meus moviments. Vàrem començar un joc de persecució/seducció que us vull transmetre. Poseu-hi de fons a Jimmy Somerville amb Can't take my eyes off you i us podreu imaginar l'escena que protagonitzàvem totes dues pel camp a travésLa meva fascinació pels espiadimonis no té límits, mireu les galetes. El fonoll m'agrada i el poso en plats de peix i carn. Aviat la recepta.

15 comentaris:

  1. imatges fantàstiques!!! el meu germà em va explicar la vostra trobada casual ;) torno el 22 i et truco. avui marxo d vacances. abraçada

    ResponElimina
  2. M'agrada el fonoll i m'agraden els cargos, així a la branca.... però les libèlules...gens!!!! tot i que ja se que no fan res..però el soroll, lo gran que son, em fan por!
    De tota manera les tevés fotos son fantàstiques..i t'imagino jugant amb ella!!!!

    ResponElimina
  3. Una trobada que has captat de manera magnífica a la foto, com sempre !
    Ara esperem la recepta :-)
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  4. Qué boniques les fotos!!! A mi no m'agraden massa els bitxos en general, però he de reconèixer que la libèl·lula te una forma molt elegant.

    Petonets!!

    ResponElimina
  5. Unes fotos precioses Nani!!
    M'agrada molt com perfuma els aliments el fonoll, sobretot els peixos, amb el llobarro per exemple, queda genial. Espero la teva recepta amb impaciència.

    Un petó

    ResponElimina
  6. jajajaja, jo vaig tenir fa poc una mena de relació igual amb una papallona, per una fotografia que al final no vaig aconseguir. Però tu si, i són esplèndides les fotos, m'agrada molt a la última, és molt nítida, i espectacular!!!!
    Gràcies, guapa, per compartir-les, ja saps com m'agraden les fotos!!! :))

    ResponElimina
  7. Unes imatges fantàstiques! Com has acoseguit captar aquests micro moments tan menuts ? Increïble! Ets tota una artista, fotos per somiar...
    Petonets del fresc,
    Palmira

    ResponElimina
  8. Ets la pera, mira que perseguir un espiadimonis i aconseguir fer la foto!

    ResponElimina
  9. Vaya fotos!!! Increíble pillar a la libélula en pleno vuelo. Preciosas.

    ResponElimina
  10. Preciós el text i les fotos. Molt bones vacances!!

    Petonets!

    ResponElimina
  11. Gràcies per aquest poema d'estiu...m'agrada i el fonoll també.

    ResponElimina
  12. Nani, quines fotos més precioses!!

    petonets

    ResponElimina
  13. Unes fotos genials, estiu en estat pur, amb les caragolines i els "sinyorets", que en diem així a casa. Em quedo pel teu bloc. Petons.

    ResponElimina
  14. Per què no fas un altre blog només amb fotos com aquesta?....es brutal. Et felicito per la mà que tens amb la càmera (i amb el menjar).
    L'última foto és total....és de wallpaper !!!

    ResponElimina
  15. Com m'agrada el fonoll! El seu sabor és tan característic, tot i aquest dies he estat experimentant amb el marí ;-) Quin ull en fer la foto! És genial veure tan de prop com la libèl.lula posa a la flor, aquests bitxos sempre m'han fascinat, quan era petit me'ls mirava sempre que s'hi atensaven a l'aigua amb aquella ostentació de colors! Genials les fotos!

    ResponElimina