Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llaminadures llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 12 de desembre de 2014

Pollastre, verdures i rovellons {amb crosta}


Des de 2011 la Fundació Alícia (Alimentació i Ciència) ha endegat, junt amb Lékué, una investigació per a conèixer els beneficis de cuinar amb microones. Amb una manipulació fàcil i a l'abast de tothom, podem coure els aliments amb poc temps, usar poca aigua i oli, per la qual cosa s'obtenen uns beneficis nutricionals elevats, ja que el valor nutritiu i organolèptic dels aliments es conserven. Fruit d'aquesta feina són els dos llibres que han tret al mercat amb trucs i receptes per a cuinar amb el microones Micro Trucos i per a utilitzar l'estoig de vapor Recetas de cuchara y tenedor
Avui hem preparat una recepta utilitzant només l'estoig de color taronja i el de color verd fons, ambdós de silicona i de disseny innovador, amb un resultat magnífic i sense haver embrutat la cuina ni cap estri més. Fem un pollastre amb verdures que ha quedat molt bo. Com que teníem dos paquets de pasta de full al frigorífic a punt de caducar, la fem servir d'embolcall que li dóna un toc cruixent realment exquisit.
Per a quatre persones,

Necessitarem:
 - 2 paquets de pasta de full rectangular
 - 1 ou per a pintar la pasta
 - mantega per a untar la safata
pollastre
 - 2 pits de pollastre tallat a daus petits
 - 1 branqueta de romaní
 - sal i pebre
 - 2 cullerades soperes d'oli d'oliva
 - 1 raig de vi ranci
farcit
 - 1 ceba mitjana
 - espàrrecs
 - rovellons
 - 2 cullerades soperes d'aigua
 - 2 cullerades d'oli d'oliva
 - 200 g de carabassa neta
 - 2 ous bullits amb l'Ovo 
 - daus de pernil salat
 - formatge emmental a daus (o al gust)
 - 3 cullerades soperes de mostassa de gra

Farem: 
Posem el pollastre a l'estoig verd, amb la branca de romaní, salpebrat i reguem amb l'oli d'oliva.
El posem al microones i deixem a potència màxima durant 10 minuts (orientatiu).
Un cop cuit deixem reposar mentre preparem la verdura.
Colem i reservem.
Us he de dir que el pollastre cuit així queda tendríssim.
Penseu que la primera vegada hem de començar amb poc temps i anar augmentant fins que aconseguim el punt de cocció adequat, ja que cada forn és diferent i poden variar els temps necessaris.
Ara usem l'estoig taronja on hi posem la ceba tallada en juliana, els espàrrecs, els rovellons, tot regat amb l'aigua i l'oli d'oliva i salpebrat.
Al microones a potència màxima durant 5 minuts (orientatiu).
Deixem reposar uns 10 minuts, ho traiem i colem, perquè ara hi courem la carabassa tallada amb dues cullerades d'aigua durant uns 7 minuts (orientatiu).
Deixem reposar uns 5 minuts.
Colem i reservem.
Escalfem el forn tradicional a 200º.
Cobrim la safata de forn, que haurem untat amb mantega, amb una làmina de pasta de full.
Posem per sobre el farcit i el pollastre. 
Cobrim amb l'altra làmina sencera o tallada de la forma que més ens agradi.
Si la posem sencera, la punxem amb la forquilla unes quantes vegades perquè no bufi.
Pintem d'ou.
Enfornem entre 25/30 minuts, fins que ho veiem daurat.
Només us puc dir que amb pocs estris, i la cuina gairebé neta, hem fet un bon entrant de diumenge.
Ara us toca a vosaltres posar-hi imaginació i començar a experimentar.
I no patiu si no esteu inspirats, els llibres estan molt ben explicats i sense cap complicació.

A fora feia fred i plovia, tenia el forn engegat, llegia el diari i Guillem Roma m'acompanyava amb la seva dolça música: El Salt. Es pot demanar més?

3 comentaris:

  1. No se puede pedir nada mas,una propuesta muy buena y sana.
    Me alegre mucho de conocerte en persona en la clase de Lèkuè.
    Bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  2. Una gran proposta i molt saludable!!!!
    Petonets, Nani!!
    Olga

    ResponElimina
  3. Un plat precios Nani, i molt saludable. No està renyida l'estètica i la cuina "al vapor" o de dieta. Fantàstic!

    ResponElimina