Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimecres, 24 de desembre del 2014

Pa de Calatrava {de xocolata i una abraçada!}


I avui només vinc a fer-vos una abraçada i desitjar-vos unes bones festes. Amb aquest motiu, i perquè tinguem uns dolços dies, he fet un Pa de Calatrava que en realitat no és altra cosa que un tipus de flam amb crosta per sota. Normalment es prepara amb pa, però l'he substituït per uns xoco flakes de xocolata per a donar-li un toc cruixent i ha quedat força bo.
Per a quatre/sis persones,

Necessitarem:
 - 170 g de xoco flakes de xocolata
 - 170 g de xocolata negra Creo
 - 1 l de llet
 - 4 ous
 - 300 g de sucre
 - 10 avellanes esmicolades
 - 1 cullerada (cafè) de canyella
 - caramel líquid (o podeu fer sucre cremat amb una tassa de sucre)

Farem:
Desfem la xocolata al bany maria i reservem.
Escalfem la llet en un cassó, hi juntem el sucre i la perfumem amb la canyella.
Hi aboquem els xoco flakes.
Reservem.
En un bol gran muntem les clares, després hi barregem els rovells i la xocolata.
Hi aboquem la llet amb els xoco flakes.
Untem el motlle amb el caramel líquid i hi aboquem la barreja preparada.
Posem les avellanes per sobre.
Enfornem, amb el forn preescalfat a 180º, el motlle al bany maria durant 90 minuts o fins que veiem que hagi quallat, poseu més temps que no pas menys.
Us quedarà un flam amb crosta per dalt que quan el girem en una safata quedarà per sota.

Que tingueu unes molt bones festes!
Bratsch, aliment per l'ànima a ritme de jazz, Django.

3 comentaris:

  1. M' encantan las fotos. Tenen un to tan intimista..... Fantàstic.
    Saps? Tambè tinc el stand porte tartas. El varem comprar amb la Gloria!!!!!
    Miiiillll petons

    ResponElimina
  2. Ets una artista, Nani, a la cuina, ambientant-ho tot, amb les fotos..... Una abraçada i molt bon Any Nou.

    ResponElimina
  3. Que millor per finalitzar aquest any que aquestes delicioses postres! Una abraçada i Bon Any Nou!!

    ResponElimina