Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 12 de desembre del 2014

Pollastre, verdures i rovellons {amb crosta}


Des de 2011 la Fundació Alícia (Alimentació i Ciència) ha endegat, junt amb Lékué, una investigació per a conèixer els beneficis de cuinar amb microones. Amb una manipulació fàcil i a l'abast de tothom, podem coure els aliments amb poc temps, usar poca aigua i oli, per la qual cosa s'obtenen uns beneficis nutricionals elevats, ja que el valor nutritiu i organolèptic dels aliments es conserven. Fruit d'aquesta feina són els dos llibres que han tret al mercat amb trucs i receptes per a cuinar amb el microones Micro Trucos i per a utilitzar l'estoig de vapor Recetas de cuchara y tenedor
Avui hem preparat una recepta utilitzant només l'estoig de color taronja i el de color verd fons, ambdós de silicona i de disseny innovador, amb un resultat magnífic i sense haver embrutat la cuina ni cap estri més. Fem un pollastre amb verdures que ha quedat molt bo. Com que teníem dos paquets de pasta de full al frigorífic a punt de caducar, la fem servir d'embolcall que li dóna un toc cruixent realment exquisit.
Per a quatre persones,

Necessitarem:
 - 2 paquets de pasta de full rectangular
 - 1 ou per a pintar la pasta
 - mantega per a untar la safata
pollastre
 - 2 pits de pollastre tallat a daus petits
 - 1 branqueta de romaní
 - sal i pebre
 - 2 cullerades soperes d'oli d'oliva
 - 1 raig de vi ranci
farcit
 - 1 ceba mitjana
 - espàrrecs
 - rovellons
 - 2 cullerades soperes d'aigua
 - 2 cullerades d'oli d'oliva
 - 200 g de carabassa neta
 - 2 ous bullits amb l'Ovo 
 - daus de pernil salat
 - formatge emmental a daus (o al gust)
 - 3 cullerades soperes de mostassa de gra

Farem: 
Posem el pollastre a l'estoig verd, amb la branca de romaní, salpebrat i reguem amb l'oli d'oliva.
El posem al microones i deixem a potència màxima durant 10 minuts (orientatiu).
Un cop cuit deixem reposar mentre preparem la verdura.
Colem i reservem.
Us he de dir que el pollastre cuit així queda tendríssim.
Penseu que la primera vegada hem de començar amb poc temps i anar augmentant fins que aconseguim el punt de cocció adequat, ja que cada forn és diferent i poden variar els temps necessaris.
Ara usem l'estoig taronja on hi posem la ceba tallada en juliana, els espàrrecs, els rovellons, tot regat amb l'aigua i l'oli d'oliva i salpebrat.
Al microones a potència màxima durant 5 minuts (orientatiu).
Deixem reposar uns 10 minuts, ho traiem i colem, perquè ara hi courem la carabassa tallada amb dues cullerades d'aigua durant uns 7 minuts (orientatiu).
Deixem reposar uns 5 minuts.
Colem i reservem.
Escalfem el forn tradicional a 200º.
Cobrim la safata de forn, que haurem untat amb mantega, amb una làmina de pasta de full.
Posem per sobre el farcit i el pollastre. 
Cobrim amb l'altra làmina sencera o tallada de la forma que més ens agradi.
Si la posem sencera, la punxem amb la forquilla unes quantes vegades perquè no bufi.
Pintem d'ou.
Enfornem entre 25/30 minuts, fins que ho veiem daurat.
Només us puc dir que amb pocs estris, i la cuina gairebé neta, hem fet un bon entrant de diumenge.
Ara us toca a vosaltres posar-hi imaginació i començar a experimentar.
I no patiu si no esteu inspirats, els llibres estan molt ben explicats i sense cap complicació.

A fora feia fred i plovia, tenia el forn engegat, llegia el diari i Guillem Roma m'acompanyava amb la seva dolça música: El Salt. Es pot demanar més?

3 comentaris:

  1. No se puede pedir nada mas,una propuesta muy buena y sana.
    Me alegre mucho de conocerte en persona en la clase de Lèkuè.
    Bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  2. Una gran proposta i molt saludable!!!!
    Petonets, Nani!!
    Olga

    ResponElimina
  3. Un plat precios Nani, i molt saludable. No està renyida l'estètica i la cuina "al vapor" o de dieta. Fantàstic!

    ResponElimina