En una carpeta de la meva mare guardo prospectes de productes que ella comprava al Brasil. Són petits llibrets que porten receptes i fotografies d'allò que es podia fer amb ells. Un n'és de Sardinhas Coqueiro, una antiga fàbrica de conserves de Rio de Janeiro que encara existeix, però nosaltres no podrem cuinar amb les seves sardines, així que ho farem amb unes d'aquí i intentarem aconseguir un resultat igual de bo.
Per a fer unes 40 boletes,
Per a fer unes 40 boletes,
Necessitarem:
- 1 tassa de llet (150 ml)
- 1 cullerada sopera rasa de maizena
- 2 cullerades soperes de ceba trossejada
- 1 cullerada sopera de mantega
- 3 llaunes de sardines en tomàquet (uns 350 g)
- 2 cullerades soperes de julivert esmicolat
- 1 cullerada sopera de pebrot verd tallat a dauets
- 3 o 4 cullerades soperes de pa ratllat per a espessir
- sal i pebre
- farina de blat
- pa ratllat per a arrebossar
- 1 ou
- oli d'oliva verge extra (oove) per a fregir
Farem:
Fem una beixamel posant la mantega a la paella, coent una mica la ceba, barrejant la llet on hem dissolt la maizena i remenant fins que agafi una consistència espessa.
Salpebrem al gust i reservem.
Netegem les sardines traient l'espina central i les aixafem amb una forquilla amb el suc de la llauna (que no tingui massa oli).
Hi afegim el pebrot, el julivert i la beixamel.
Fem petites boletes que passarem per la farina de blat primer, per l'ou després i finalment pel pa ratllat.
Fregim amb l'oli calent i les posem sobre paper de cuina.
Servim amb vi blanc.
Així de senzill, un aperitiu per a començar l'any amb un petit gran plaer.
Que l'any 2015 us porti una vida tranquil·la i amb pau amb vosaltres mateixos.
I com que el meu esperit estarà aquesta nit a la platja de Copacabana amb la meva família brasilera, ens hi transportarem amb l'Adriana Partimpim (abans Adriana Calcanhotto). Ai, ens banyem al Lindo lago do amor?
Quina recepta tan divertida... i económica... i saludable (molt de ferro!). M'ha encantat el llibret... quina monada i la Violeta prestan-li atenció.
ResponEliminaDesitjo que tambè pasis una molt feliç entrada d'any i que el 2015 ens permeti noves trobades però sobretot que ens permiti seguir sent felices amb les nostres aficions comunes... la Gastronomía.
Un petò molt fort i el meu carinyo i amistat de sempre. Love
Ostres, quina gràcia, tinc el peix igual al teu!!!
ResponEliminaUnes croquetes ben originals. Molt bon any!!
M'encanta aquesta recepta de croquetes, mai se m'havia passat pel cap de fer-ne amb sardines amb tomata. Molt bon any 2015, Nani, una abraçada.
ResponEliminaCarai doncs han d'estar boníssimes! Ja les provaré que a casa segur que ens encanten. Bon any!
ResponElimina