Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimecres, 31 de desembre del 2014

Quina llauna! {croquetes de sardinha}


En una carpeta de la meva mare guardo prospectes de productes que ella comprava al Brasil. Són petits llibrets que porten receptes i fotografies d'allò que es podia fer amb ells. Un n'és de Sardinhas Coqueiro, una antiga fàbrica de conserves de Rio de Janeiro que encara existeix, però nosaltres no podrem cuinar amb les seves sardines, així que ho farem amb unes d'aquí i intentarem aconseguir un resultat igual de bo.
Per a fer unes 40 boletes,

Necessitarem:
 - 1 tassa de llet (150 ml)
 - 1 cullerada sopera rasa de maizena
 - 2 cullerades soperes de ceba trossejada
 - 1 cullerada sopera de mantega
 - 3 llaunes de sardines en tomàquet (uns 350 g)
 - 2 cullerades soperes de julivert esmicolat
 - 1 cullerada sopera de pebrot verd tallat a dauets
 - 3 o 4 cullerades soperes de pa ratllat per a espessir
 - sal i pebre
 - farina de blat
 - pa ratllat per a arrebossar
 - 1 ou
 - oli d'oliva verge extra (oove) per a fregir

Farem:
Fem una beixamel posant la mantega a la paella, coent una mica la ceba, barrejant la llet on hem dissolt la maizena i remenant fins que agafi una consistència espessa.
Salpebrem al gust i reservem.
Netegem les sardines traient l'espina central i les aixafem amb una forquilla amb el suc de la llauna (que no tingui massa oli).
Hi afegim el pebrot, el julivert i la beixamel.
Fem petites boletes que passarem per la farina de blat primer, per l'ou després i finalment pel pa ratllat.
Fregim amb l'oli calent i les posem sobre paper de cuina.
Servim amb vi blanc.
Així de senzill, un aperitiu per a començar l'any amb un petit gran plaer.
Que l'any 2015 us porti una vida tranquil·la i amb pau amb vosaltres mateixos.
I com que el meu esperit estarà aquesta nit a la platja de Copacabana amb la meva família brasilera, ens hi transportarem amb l'Adriana Partimpim (abans Adriana Calcanhotto). Ai, ens banyem al Lindo lago do amor?

4 comentaris:

  1. Quina recepta tan divertida... i económica... i saludable (molt de ferro!). M'ha encantat el llibret... quina monada i la Violeta prestan-li atenció.
    Desitjo que tambè pasis una molt feliç entrada d'any i que el 2015 ens permeti noves trobades però sobretot que ens permiti seguir sent felices amb les nostres aficions comunes... la Gastronomía.
    Un petò molt fort i el meu carinyo i amistat de sempre. Love

    ResponElimina
  2. Ostres, quina gràcia, tinc el peix igual al teu!!!
    Unes croquetes ben originals. Molt bon any!!

    ResponElimina
  3. M'encanta aquesta recepta de croquetes, mai se m'havia passat pel cap de fer-ne amb sardines amb tomata. Molt bon any 2015, Nani, una abraçada.

    ResponElimina
  4. Carai doncs han d'estar boníssimes! Ja les provaré que a casa segur que ens encanten. Bon any!

    ResponElimina