Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 5 de desembre del 2014

Estofat de fesols del ganxet {dels nostres}


Enguany hem plantat per primera vegada fesols del ganxet i han sortit molt bons. És curiós veure'ls que són com unes bajoques però s'han de deixar que quedin secs a la mata. L'any vinent en tornarem a fer. Val la pena veure com la natura ens torna en quantitat allò que es cuida amb dedicació. Ens agraden bullits i amanits amb oli d'oliva, però avui fem un estofat que ens anirà bé per al fred.
Per a quatre persones,

Necessitarem:
 - 4 tallets de llonganissa fresca
 - 1 tros de butifarra blanca
 - 1 xoricet vermell
 - 1 tall de cansalada fresca
 - 1/4 kg de fesols del ganxet
 - 1 ceba mitjana
 - 2 pastanagues
 - 1 all
 - 1 branqueta d'api
 - 4 cullerades soperes de tomàquet fregit
 - 1 l de caldo (de pastilla)
 - 1 tassa petita d'oli d'oliva
 - sal i pebre
 - 2 llesques de pa

Farem:
Al vespre posarem els fesols en remull en aigua freda.
Tallem a tires la cansalada, la daurem a la cassola, sense oli i reservem.
Tallem el pa a dauets, els fregim amb una mica d'oli i reservem.
Fem un sofregit amb la ceba, les pastanagues, l'all i l'api.
Afegim el tomàquet i remenem durant un parell de minuts.
Afegim els fesols, que haurem escorregut de l'aigua de remull, i aboquem el brou que haurem preparat amb una pastilla de caldo.
Deixem coure a foc mig durant una hora.
Passat aquest temps hi posem les carns, la cansalada i el pa fregit que havíem reservat.
Deixem coure una hora més a foc mig.
Tastem el punt de sal al gust.
Si el feu d'un dia per l'altre es confitarà i resultarà ben bo.
Aquest estofat es pot fer igual sense carn, us quedarà igual o millor.
Si voleu, podeu servir amb arròs blanc.

Diumenge passat vàrem comprar el super disc de la Marató de TV3 que enguany va dedicada a les malalties del cor. Hi ha una versió del molt bona del Corazón Partio, es diu El cor que ara es trenca, per l'Antonio Orozco i l'escola de música Centre de les Arts de l'Hospitalet de Llobregat. Encara no surt a l'Spotify, fins desembre. Mentrestant ens conformem amb l'Alejandro SanzCorazón Partío.


6 comentaris:

  1. Ara mateix me'n menjaria un bon plat, què bons!!!

    ResponElimina
  2. Quina meravella d'estofat! Quines alegries dona l'hort, després de nadal t'ensenyaré el mini hort interior que li regalem a la rosseta :o)
    Petons i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  3. L'estofat ha de ser deliciós, pero es que a sobre si els fesols son teus ha de ser tot un plaer menjar aquest plat!! Petons!

    ResponElimina
  4. un plat boníssim pel fred Nani!!! petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
  5. M'ha encantat aquest estofat que s'ha fet tant amorosament, que en voldria un bon plat ara o per dinar demá, amb aquest temps plujòs i humit que fa a Barna.
    Els fessols del ganxet son boníssims i m'encanta veurel's així secs i saber a més, que han de secar-se per ser bons.
    Les fotos son genials, totes.
    Bon cap de semana!

    ResponElimina
  6. La foto de las judías en la mata me ha recordado el día tan especial que pase en tu casa. Estupenda tu propuesta. Bs.

    ResponElimina