Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 1 de desembre del 2014

Tatin de taronja {amb torró de crema cremada}


I com ha passat ràpid aquest any! Sembla ahir que parlàvem de les festes de Nadal i ja tornen a ser aquí. Veiem torrons per tot arreu i te'n pesques alguna cosa per a menjar-los de manera diferent. Aprofitant que el nostre taronger està ben farcit, fem una tatin amb un de crema cremada. Us resultarà ben fàcil, només cal que us hi poseu.



Necessitarem:
 - 1 motlle metàl·lic de 25 cm de diàmetre
 - 25 g de sucre morè
 - 2  taronges
 - 1 barra torró de crema cremada de 300 g tallada a tires fines
 - 1 paquet de pasta de full rodona
 - sucre morè per a cremar per sobre

Farem:
Escalfem a forn a 220º.
Tallem les taronges a rodanxes fines i reservem.
Posem el sucre al motlle i al foc perquè es cremi.
Traiem i decorem amb les taronges.
Cobrim amb les tires de torró i tapem amb la pasta de full, caragolant la pasta cap a dins i fent uns quants forats per sobre amb una forquilla perquè no bufi.
Enfornem i deixem entre 25/30 minuts, fins que agafi un bonic color daurat.
Traiem, deixem refredar uns 10 minuts i la tombem sobre una safata.
Posem una mica de sucre i la cremem amb un cremador o amb un bufador de gas com ho he fet jo.
Ell gust de contrast del torró amb la pell de taronja una mica amarga resulta ben bo.

La sobretaula transcorre ben tranquil·la i en bona companyia.
I m'agrada tant la brasilera Zizi Possi quan canta una magnífica versió del Per amore.

6 comentaris:

  1. Quina Tatin mes original que ens presentes avui. M'agrada per l'originalitat i.....per la foto...... PRECIOSA!!!!!!
    Petonets però... milions!!!!!

    ResponElimina
  2. Això si que es una tatin força original! I aquests sabors combinats sonen molt bé. Nosaltres aquest nadal serà molt diferent y segur molt dur però haurem de crear noves tradiciones.
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina
  3. Una Tatin molt original! i segur que boníssima!

    ResponElimina
  4. Fantàstica!! moolt original... quines ganes de provar la combinació de sabors.

    ResponElimina
  5. Una sobretaula de luxe amb aquestes postres tan exquisites!!!!
    Petons, Nani!
    Olga

    ResponElimina
  6. Quina delicia Nani!!! M'ho imagino com a postres, o per la sobretaula, d'un dels àpats de les festes!!! Petons!

    ResponElimina