Picantones, galetos, pollastrons... no importa la llengua amprada però sí que us puc dir que queden molt tendres aquests petits pollastres fets al forn i segellats amb una massa de farina com acostumen a fer els francesos, així no surt vapor. Els portem avui per si els voleu fer per a demà: primer obrir els regals dels Reis d'Orient i després engegar el forn. Són fàcils i no comporten cap complicació.
No posarem les quantitats, que cadascú vegi segons els que seuran a taula.
No posarem les quantitats, que cadascú vegi segons els que seuran a taula.
Necessitarem:
- pollastrons (compteu mig per persona)
- cebes
- carabassa
- pomes reinetes
- xampinyons
- dàtils sense pinyols per a farcir (me'ls van portar d'Algèria)
- 1 got Pedro Ximénez
- mostassa
- sal i pebre
- 1 branca de romaní o farigola
- 5 cullerades soperes d'oove (oli d'oliva verge extra) Oleum Flumen Premium
- 500 g de farina
- 50 ml d'aigua freda (o la que calgui segons el tipus de farina)
Farem:
Al vespre deixarem els dàtils en remull amb el PX.
Els usarem l'endemà per a farcir els pollastrons.
A la cassola de ferro que anirà al forn hi posarem un llit de ceba tallada en juliana i trossos de carabassa neta.
Descansem les aus (ja farcides i untades amb la mostassa) per sobre i hi afegim els xampinyons i les pomes tallats a quarts.
Salpebrem, hi afegim el PX dels dàtils, l'oove i la branca de romaní.
Segellem la cassola amb una tira de massa que haurem fet pastant la farina i l'aigua.
Mentre ho preparem engeguem el forn a 200º.
En el moment d'enfornar el baixem a 180º i deixem dues hores i mitja de cocció.
Servim amb les verduretes i els dàtils.
Prepareu un bon cava per a acompanyar.
Ohhh, està entrant en Ringo Star per la porta de la cuina i em diu que ve a cantar-me a cau d'orella (i només per a mi).
Only you (and you alone).Quin començament d'any!!!
Boníssims, i aquest segellat de la cassola m'encanta. Molt bons Reis! Petons.
ResponEliminaUn sopar fantàstic, i una presentació estupenda... Bon Any!
ResponEliminaMarta
Impressionant la receta!!!! molt adhient per aquests dies..m'ha encantat.. i nomès veure aquesta preciosa olla amb el cercle de "pà" alredor, un ja sap..que dintre hi ha una exquisiteç.M'encanta de veritat no puc dir res mes.
ResponEliminaComençar be l'any es molt bon presagi.
Bon any Nani i sobretot bona i compartida gastronomía!!!!
Una proposta genial Nani, de les ue m'agraden perqué es fan a ull i ens terminen soles al forn.
ResponEliminaMolt bon any !!!!
Petons,
palmira
ResponEliminaHola guapisíiiima, FELIZ 2015!!!! QUE DELICIA de pollastrons :-)! Un besazo! Nieves IGLOO COOKING
No sé si en Ringo Star però la meva mare diria que hi canten els àngels!! es veu espectacular, bon any!!!
ResponEliminaQuina casualitat, precisament tinc una recepta per fer un dia d'aquests amb aquest segellat típic francès. El que m'agrada de la teva recepta és aquest farcit amb dàtils ... mmmmm. el toc dolç que li aporta al guisat ... perfecta !!!!!
ResponEliminaPetons