Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 5 de gener del 2015

Pollastrons farcits de dàtils {al forn}


Picantones, galetos, pollastrons... no importa la llengua amprada però sí que us puc dir que queden molt tendres aquests petits pollastres fets al forn i segellats amb una massa de farina com acostumen a fer els francesos, així no surt vapor. Els portem avui per si els voleu fer per a demà: primer obrir els regals dels Reis d'Orient i després engegar el forn. Són fàcils i no comporten cap complicació.
No posarem les quantitats, que cadascú vegi segons els que seuran a taula.

Necessitarem:
 - pollastrons (compteu mig per persona)
 - cebes
 - carabassa
 - pomes reinetes
 - xampinyons
 - dàtils sense pinyols per a farcir (me'ls van portar d'Algèria)
 - 1 got Pedro Ximénez
 - mostassa
 - sal i pebre
 - 1 branca de romaní o farigola
 - 5 cullerades soperes d'oove (oli d'oliva verge extra) Oleum Flumen Premium
 - 500 g de farina
 - 50 ml d'aigua freda (o la que calgui segons el tipus de farina)

Farem:
Al vespre deixarem els dàtils en remull amb el PX.
Els usarem l'endemà per a farcir els pollastrons.
A la cassola de ferro que anirà al forn hi posarem un llit de ceba tallada en juliana i trossos de carabassa neta.
Descansem les aus (ja farcides i untades amb la mostassa) per sobre i hi afegim els xampinyons i les pomes tallats a quarts.
Salpebrem, hi afegim el PX dels dàtils, l'oove i la branca de romaní.
Segellem la cassola amb una tira de massa que haurem fet pastant la farina i l'aigua.
Mentre ho preparem engeguem el forn a 200º.
En el moment d'enfornar el baixem a 180º i deixem dues hores i mitja de cocció.
Servim amb les verduretes i els dàtils.
Prepareu un bon cava per a acompanyar.
Ohhh, està entrant en Ringo Star per la porta de la cuina i em diu que ve a cantar-me a cau d'orella (i només per a mi).
Only you (and you alone).
Quin començament d'any!!!

7 comentaris:

  1. Boníssims, i aquest segellat de la cassola m'encanta. Molt bons Reis! Petons.

    ResponElimina
  2. Un sopar fantàstic, i una presentació estupenda... Bon Any!
    Marta

    ResponElimina
  3. Impressionant la receta!!!! molt adhient per aquests dies..m'ha encantat.. i nomès veure aquesta preciosa olla amb el cercle de "pà" alredor, un ja sap..que dintre hi ha una exquisiteç.M'encanta de veritat no puc dir res mes.
    Començar be l'any es molt bon presagi.
    Bon any Nani i sobretot bona i compartida gastronomía!!!!

    ResponElimina
  4. Una proposta genial Nani, de les ue m'agraden perqué es fan a ull i ens terminen soles al forn.
    Molt bon any !!!!
    Petons,
    palmira

    ResponElimina

  5. Hola guapisíiiima, FELIZ 2015!!!! QUE DELICIA de pollastrons :-)! Un besazo! Nieves IGLOO COOKING

    ResponElimina
  6. No sé si en Ringo Star però la meva mare diria que hi canten els àngels!! es veu espectacular, bon any!!!

    ResponElimina
  7. Quina casualitat, precisament tinc una recepta per fer un dia d'aquests amb aquest segellat típic francès. El que m'agrada de la teva recepta és aquest farcit amb dàtils ... mmmmm. el toc dolç que li aporta al guisat ... perfecta !!!!!
    Petons

    ResponElimina