Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 19 de gener del 2015

Tu si na cosa grande {una crema d'espinacs}


Els caps de setmana són fantàstics. Pots llevar-te tranquil·lament i anar a marxa lenta sense que res et pressioni. De bon matí surto a mirar-me l'hort. Ahir vaig veure que els espinacs i les cebes tendres estaven al seu punt i vaig decidir que faria una crema km 0. Les patates emprades també són de casa, proximitat total. A l'hora d'emplatar per a la foto un plat antic de ceràmica de Manises posa els colors. I per a títol de la recepta una cançó de Vanessa Paradis que m'agrada molt: Tu si na cosa grande.
Per a quatre persones,

Necessitarem:
 - 120 g d'espinacs nets
 - 2 cebes tendres pelades (reservem la part verda de les fulles)
 - 4 patates mitjanes pelades
 - 3 cullerades soperes d'oove (oli d'oliva verge extra)
 - 3/4 l d'aigua
 - 1 pastilla de brou esmicolada
 - sal i pebre
 - 185 ml de nata per a cuinar
 - formatge rocafort
 - llavors de chia
 - 1 cullerada sopera de sucre morè
 - 1 cullerada sopera d'aigua

Farem:
En una cassola hi posem l'oove i ofeguem les patates i les cebes tallades a daus durant un parell de minuts.
Afegim l'aigua i la pastilla de brou, deixem que bulli a foc moderat entre 15 i 20 minuts.
Incorporem els espinacs i que bulli uns cinc minuts més.
Hi aboquem la nata i deixem que faci un bull.
Tastem el punt de sal i pebre, tenint en compte que la pastilla de brou ja ha fet la seva feina.
Triturem amb la Thermomix durant 1 minut a velocitat màxima o amb la batedora fins a deixar la crema ben fina, al gust i reservem.
En una paella farem un caramel amb el sucre morè i l'aigua i caramel·litzarem les fulles de la ceba tendra, que haurem tallat en arets petits.
Traiem de la paella i posem sobre un paper encerat de forn, deixem que se sequi i trenquem en trossets.
Emplatem la crema amb trossos de formatge, la ceba caramel·litzada per sobre i guarnim amb les llavors de chia. Per a qui no les conegueu aquí teniu un enllaç on podeu obtenir informació de les seves qualitats nutritives que sembla que són moltes. Jo les he començat a usar fa poc i ja us en diré els resultats més endavant.
Que tingueu una bona cuina durant la setmana!

8 comentaris:

  1. M'agarda la crema i el plat ...!! bona setmana!

    ResponElimina
  2. Nani, les fotos son precioses, el plat ideal, i la crema ha de ser bonísima!!! Petons!

    ResponElimina
  3. Tota la raó. I si hi ha silenci de bon matí...genial! Segur que amb aquest tranquil.litat la crema amb aquest toc de formatge era boníssima.

    ResponElimina
  4. Això si que es cuina km 0 com sempre estic somiant!
    Que bona Nani i m'emporto a m´s l'idea de caramel.litzar la part verda de les cebes tendres...
    Petons,
    Palmira

    ResponElimina
  5. Una autèntica Km 0!!!! No he tastat mai una crema d'espinacs......em penso que ja tardo!!!
    Petonets i....bona setmana, Nani!!
    Olga

    ResponElimina
  6. Això és un plaer per a tots els sentits!!!! I de km0 res de res: metreO, més aviat!!!!! hahhha Quina sort que tens!
    Petons

    ResponElimina
  7. Mira que en mengem cada setmana, de crema de verdures, però mai l'he feta d'espinacs! aprofitaré també els de l'hort i en faré una de tan bona com la teva! ;). un petó!

    ResponElimina
  8. Hace mucho que no pasaba a visitarte y veo lo que me he estado perdiendo...todo delicioso y con tu toque personal. La crema de espinacas tiene que estar de miedo y el plato de servir es una preciosidad. Un fuerte abrazo y feliz año, Clara.

    ResponElimina