Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 27 d’abril de 2015

Una amanida de primavera {amb flors i colors}


Com d'agradable és tenir flors i plantes al voltant. En realitat, per a mi, és una necessitat mirar l'hort, el cel, la natura.  Heu menjat flors de taronger? Són comestibles com les malves, les violetes, les borratges i d'altres. Donen un gust especial i fresc. Les amanides són un plat d'imaginació: s'hi pot posar tot allò que ens vingui de gust i que més ens agradi. I ara a la primavera guarnir-les amb flors és una bona opció.
En preparem una de ben acolorida?

Necessitarem:
 - tomàquets de diversos colors
 - fruits vermells (sempre en tinc de congelats)
 - fruits secs - jo hi he posat castanyes del Brasil
 - formatge del nostre gust a dauets
 - flors de taronger i de sàlvia de l'hort
 - quatre fulles d'enciam
 - cumquats tallats en rodanxes
 - tàperes
 per a la vinagreta:
 - oli d'oliva verge extra
 - vinagre
 - melmelada de tomàquet
 - mostassa
(tot en les proporcions que vulguem)

Farem:
Preparem la vinagreta.
Tallem els ingredients i barregem amb la vinagreta.
Posem les flors per sobre.
Servim amb un somriure.

Piensa en mí, Natalia Lafourcade & Vicentico.

5 comentaris:

  1. Ja tenim ganes d'amanides fresquetes! aquesta tan acolorida entra pel ulls!

    ResponElimina
  2. Una amanida preciosa, que deleix esperit i fisic. Preciosa taula i bol. Com sempre aire fresc.
    Bona semana!

    ResponElimina
  3. Quina amanida mes meravellosa... i el millor ingredient, el somriure!! Petons!!

    ResponElimina
  4. No sabia que es podien menjar les flors de taronger...les provare! Gràcies!
    Anna

    ResponElimina
  5. Una altra meravella, Nani, sempre em sorprens...

    ResponElimina