Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura OleumFlumen olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 5 de maig de 2015

Magdalenes perfumades {per a prendre un te floral}


Quan em visita la meva amiga Mimí sempre em porta algun tipus de te diferent i jo he de preparar alguna cosa per a acompanyar-lo. Per aquest motiu, fa uns dies, vaig preparar unes magdalenes perfumades amb anís que van deixar a la cuina una flaire magnífica. Engegar el forn sempre és un plaer perquè segur que en sortirà alguna cosa bona. Ens hi posem?
Per a unes 30 mitjanetes,

Necessitarem:
 - 3 ous
 - 130 g de mantega en pomada 
 - 200 g de farina
 - 185 g de sucre
 - 65 g d'iogurt natural (1/2 iogurt)
 - 1 xic de sal
 - 1/2 sobre de llevat en pols
 - 1 tassa (cafè) d'anís o mitja si no les voleu tan perfumades
 - mantega per als motlles 

Farem:
Barregem els ingredients amorosament fins a obtenir una massa fina i homogènia.
Jo ho he fet amb la Thermomix durant un minut i mig a velocitat 3.
Ho posem en un bol gran, tapem amb un drap i que reposi una hora.
Passat el temps omplim els motlles untats amb mantega si són metàl·lics, no cal si són de silicona o de paper. 
Enfornem a 170º (l'haurem posat a escalfar prèviament) durant 15, 20, 25 o 30 minuts depenent dels motlles triats i del forn, només cal vigilar i veure que queden daurades i pugen.
Traiem i les deixem refredar.

Preparem un te, aquest és floral, per a acompanyar i parlem de la vida.
Mirar les flors del jardí ens dóna pau per a l'ànima.


2 comentaris:

  1. Parlar amb un ton té, amb una amiga del cor i gaudir d'aquestes magdalenetes ... un plaer de la vida que s'ha d'aprofitar plenament!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  2. Ah, la madeleine de Proust...
    Je note, bien sûr.
    Més petonets.
    (Ei! I a veure quan ens veiem?!)

    ResponElimina