Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 7 d’agost de 2015

Sopa freda de tomàquet {i quatre anys de blog!}


I en veritat avui m'agradaria tenir a tots els que visiteu la nostra cuina asseguts a taula. Seria una celebració fantàstica amb tots vosaltres. Quatre anys compartint algunes de les nostres vivències i tan feliços! Jo sí, molt feliç del fet que la meva afició m'hagi portat a conèixer tantes persones interessants i a viure moments molt intensos. I ho dec als que passeu per aquí.
Voldria poder transmetre la meva emoció per haver arribat on som. Moments de vida amb la família i algun repte nou, que assolim amb gust, ens porten a veure que el nostre temps de lleure s'ha escurçat però continuarem sortint un cop per setmana perquè no volem deixar de ser amb els nostres amics i amb el món que ens ha obert internet. I ara em queda fer-vos una abraçada ben forta a cadascun dels seguidors, que gràcies que hi sou la cuina violeta existeix. Quatre anys de blog!

Com que avui no volem complicacions fem una crema o sopa freda, com vulgueu, de tomàquet i iogurt. Nosaltres li diem crema 100x100 km0, ja que tots els productes emprats són de casa, excepte la sal i el pebre. Per a quatre persones,

Necessitarem:
 - 1/2 kg tomàquets madurs
 - 2 grans d'all
 - 2 cebes mitjanes
 - 4 cullerades soperes d'oli d'oliva verge extra
 - 2 iogurts naturals cremosos -també pot ser crema fresca -
 - sal i pebre

Farem:
Posem l'oli d'oliva en una cassola i hi afegim els tomàquets que prèviament haurem rentat i tallat.
Seguidament hi posem la ceba i els alls tallats i el bouquet garni.
Salpebrem.
Deixem coure uns 20/25 minuts.
Traiem el bouquet.
Triturem i afegim els iogurts.
Ho posem al frigorífic i servim fresc.
Podem guarnir el plat amb julivert tallat o amb alfàbrega.
Nosaltres ho fem amb ous bullits perquè sigui 100x100 de casa.

Servim bonic i disposats a brindar per a quatre anys més, com a mínim. 

Un cop vaig llegir que amb els últims centimets que ens quedin a la butxaca hem de comprar un pom de violetes per a l'ànima. Nosaltres avui us el regalem. 
Billie Holiday, Violets for your furs
Moltes gràcies per acompanyar-nos!

8 comentaris:

  1. Moltes felicitats per aquests quatre anys Nani!

    ResponElimina
  2. Moltes felicitats Nani !

    Es un placer seguirte !

    ResponElimina
  3. OOOhhhh, Nani! Quina delícia de sopa! I quina preciositat de taula! Moltíssimes felicitats per l'aniversari del bloc i.....per molts anys més!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  4. Un gris neutre que lliga molt bé amb el vermell tomàquet...tot per celebrar una bonica diada en aquesta taula que invita. Bon aniblog!
    Molts petonets i gràcies per tots aquests anys amb aquestes receptes envoltades d'un ambient excepcional.

    ResponElimina
  5. Felicitats per aquests 4 anys i gràcies per compartir tants moments de la vida, tantes fotos magnifiques i tantes bones receptes.
    Una abraçada
    Conxita

    ResponElimina
  6. Tornem-hi un altre cop ....

    Que sàpigues que vaig a dormir molt tard per "culpa teva". Les fotos, les receptes i tot el que envolta "la cuina violeta" fan que em sigui molt difícil donar-li a la creueta de la página per sortir d'èlla ....
    Realment és un blog relaxant i encantador.
    Nani, moltes felicitats pels quatre anys i que pugui anant a dormir tard.
    Molts petonets

    ResponElimina
  7. Per molts anys! quina taula més ben parada i les fotos molt xules! abraçada!

    ResponElimina