Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 25 d’agost de 2015

Un sorbet refrescant {aigua, sucre i móres}


I anem seguint el ritme del temps: ara toca collir móres. Aquest any no ha sigut massa bo per a l’horta ni pels arbres fruiters. Les móres s’han unflat una mica amb les últimes pluges, però tampoc han estat a l’altura d’altres temporades. Amb tot, n’hem collit unes quantes dels nostres esbarzers. No podrem fer melmelada però si ens ha vingut de gust fer un sorbet. Barat, bo i fàcil.
Hem seguit les indicacions de la geladora de la KitchenAid, però, si no en teniu, el podreu fer amb qualsevol altra sorbetera. Per a vuit racions,

Necessitarem:
-        850 g de móres 
-        90 ml d’aigua
-        300 ml de xarop comú (500 g de sucre + 500 ml d’aigua). Us dono la recepta més avall.

Farem:
Rentem les móres. Jo no ho he fet perquè plovia força quan les collia.
Les posem al got de la batedora amb l’aigua i triturem. Si ho feu amb la Thermomix deixeu a la velocitat màxima durant 30 segons.
Obtindreu una pasta densa que haureu de passar per un colador de malla i caldrà que us ajudeu d’una mà de morter per anar colant. 
Llenceu la resta sòlida que us quedi al colador.
El líquid obtingut el poseu en un vas hermètic i el deixeu  refredar al frigorífic almenys unes vuit hores. 
Per a fer el xarop barregem l’aigua i el sucre en una cassola.
Ho farem bullir a foc potent, remenant amb una cullera de fusta fins que el sucre s’hagi dissolt, durant uns deu minuts aproximadament.
Quan estigui ho refredarem submergint la cassola en un recipient amb aigua freda i gel.
Ho posarem al frigorífic també unes vuit hores.
Surten 700 ml de xarop, dels que només necessitarem 300 ml. La resta servirà per a fer un altre experiment.
Ara ja podem posar el xarop i el líquid resultant de móres a la geladora.
Jo he obtingut el sorbet en dotze minuts amb la KA.
El posem en un recipient hermètic i congelem com a mínim un parell d’hores abans de servir-lo.
Us agradarà per a acabar un bon àpat.

Per cert, sé que molts dels que em seguiu no esteu a les xarxes: ni Facebook ni Twitter ni d’altres que és on l’he donat a conèixer i per això, des d’aquí, vull compartir amb vosaltres l’entrevista que em vàrem fer fa uns dies per la Xarxa de televisions locals al programa País km0. Aquí la teniu: la Nani.


3 comentaris:

  1. M'encanten les móres, a veure si aquest any en podem collir, però quan et decuides ja no en trobes. El sorbet és una bona idea ben refrescant, que encara fa calor.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Que bonito sorbete, me encanta el color de las moras, los lilas siempre han sido mis favoritos, se ve espectacular! besitos

    ResponElimina
  3. Molt bona pinta!!! Nyam, nyam al sorbet de mores.

    ResponElimina