Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura OleumFlumen olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 7 de novembre de 2016

Portem la tardor al plat {moniatos, figues i bolets}


Tardor. M'agrada tant. Potser perquè ve el temps d'estar més a casa i aprofitar per a fer tot allò que no podem a l'estiu. I què dir dels seus fruits: moniatos, magranes, caquis, codonys, bolets i tants altres que ens donen alegria a la cuina al mateix temps que serveixen per a proveir-nos les vitamines necessàries per a aguantar l'hivern. Jo no perdem corda i els incorporo a la nostra taula amb molt de gust.
Avui només us porto una combinació que posada al plat ens reflecteix la tardor d'una manera ben acolorida: uns moniatos al forn que perfumen la casa, uns bolets fets amb figues que us agradaran d'allò més (qui ha dit que només es poden preparar amb all i julivert?), i unes cuixes d'ànec confitades que tinc al rebost i que ens agraden força. Apa a fer tardor! Per a dues persones,

Necessitarem:
 - 2 moniatos
 - rovellons
 - figues
 - 2 cuixes d'ànec confitades
 - paper d'alumini
 - oli d'oliva verge extra
 - sal i pebre

Farem:
Courem els moniatos, embolicats amb paper d'alumini, al forn i deixant-los a 220ºC una hora aproximada.
El temps dependrà de la seva mida i caldrà que els anem punxant de tant en tant fins a notar-los tous.
Quan estiguin cuits preparem la resta del plat en un tres i no res.
En una paella amb oli d'oliva fregim els rovellons i les figues alhora.
Salpebrem.
Escalfem les cuixes d'ànec en una paella amb el seu propi greix i la desossem.
Preparem el plat al gust.
Una exquisidesa ben simple.


2 comentaris:

  1. MMmmm....quina combinació! Molt original! Quin goig!
    Petonets, Nani!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Olga,
      Sí, resulta molt bona. Vaja, a mi m'agrada i això que no sóc de fer masses invents.
      Una abraçada,
      Nani

      Elimina