diumenge, 28 de maig de 2017

Bundt cake d'escalivada {una delícia de l'Esther Cabré}


El taller feia olor de forn engegat i sonava Simon & Garfunkel de fons. En entrar es produí un moment màgic, d'aquells que et posen en dansa els sentits i et queda gravat al cervell, i al cor, l'instant sinestèsic que recordaràs per sempre i l'associaràs a l'Esther. Sí, perquè en quinze segons vaig tenir prou per a saber que la responsable de Tgaletes seria una de les persones amb la qual podria prendre un cafè i no acabar mai els temes de conversa, amb la rialla sempre posada i aquella manera de fer que et fa trobar com a casa allà on siguis.
Un cop d'ull al prestatge on tenia els CD's, Gloria Stefan i Maria Callas entre ells, i els llibres em va informar que era persona acollidora. La visita del seu fill Joel m'ho va acabar de demostrar: beu dels aires que ell respira. L'Esther no té blog de cuina però és molt activa a la xarxa: visiteu la seva galeria d'Instagram i Facebook, i veureu quines coses és capaç de fer per a gaudi de tothom, principalment galetes i pastissos. I avui comparteix la recepta d'aquest deliciós bundt cake d'escalivada perquè quan el va publicar vaig pensar que l'havia de posar al blog i que seria ella qui el prepararia. El resultat queda demostrat i només us puc recomanar que el feu per a compartir amb els vostres: triomfareu!

Ingredients:
 - 250 g d'escalivada (pebrot, albergínia i ceba escalivats)
 - 4 ous L
 - 125 g d'oli de gira-sol
 - 16 g de llevat en pols
 - 1 cullerada rasa (cafè) de bicarbonat
 - 200 g de formatge emmental
 - 250 g de farina
 - pebre negra al gust
 - un grapat de nous trossejades
 - 150 ml de llet
 - sal al gust
 - 1 culleradeta de llavors de rosella (opcional però a l'Esther li agrada posar-les)

Com el farem:
Pesem i preparem els ingredients, passant pel sedàs la farina amb el bicarbonat, el llevat, la sal i les llavors de rosella.
Ho deixem preparat en un bol.
La llet, el formatge i l'escalivada han d'estar a temperatura ambient.
Untem el motlle amb força spray antiadherent.
Batem els ous i afegim l'oli, la llet, el pebre i la sal.
Afegim el formatge ratllat i els elements secs (farina, etc.) fins a formar una pasta cremosa, i no cal batre més, només integrar els ingredients.
Enfornem sobre la reixa del forn, que haurem preescalfat prèviament a 180º C, durant uns 50 minuts aproximadament.
Punxem amb un punxó i si surt net, ja està llest.
No cal dir res més, perquè si el feu ho entendreu...
Moltes gràcies Esther per deixar-me entrar al teu taller i compartir amb tots part de la teva intimitat.

Mrs. Robinson, Simon & Garfunkel

12 comentaris:

  1. Ets un amor de persona, moltíssimes gràcies per les teves paraules, i com saps la casa es sempre oberta a les bones coses i les fades con tú. Sempre agraïda Esther, de Tgaletes.🌹💜

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Esther per haver participat al blog amb aquesta recepta tan bona. Ets un encant de persona: fas sentir molt bé les persones del teu entorn.

      Elimina
  2. Quina entrada més maca i més dolça li has fet a l'Ester!
    I felicitats per TV3
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Glòria. La dolçor, en aquest un bundt salat, l'ha posat ella.
      Una abraçada a les de Reus!

      Elimina
  3. Quin goig fa tot! Les receptes, les fotografies, els props.....tot!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Olga, moltes gràcies. Tot és del taller de l'Esther. I ella, és molt fotogènica.

      Elimina
  4. Moltes felicitats per aquest article de grandídsima qualitat, i a l'estimada Esther Cabré per la teva entrega i tenacitat en el que fa. Segueix gaudint Esther, i fes-nos gaudir de les teves creacions.����

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'Esther es mereix una entrada com aquesta i molt més!

      Elimina
  5. Quina recepta més original!! Sona molt molt bé!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una molt bona recepta, per a triomfar entre amics tot prenent un bon vi!

      Elimina