Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

diumenge, 14 de maig del 2017

Talita {un còctel amb vi escumós i fruits exòtics}


Ve el bon temps. O almenys l'esperem. Hi ha ganes d'anar a la platja, d'estar a l'aire lliure i de reunir-nos amb els amics o la família al voltant d'una taula per celebrar qualsevol cosa. I jo penso que en aquest últim punt sempre és molt més agradable si a més podem brindar amb un bon còctel abans de l'àpat. Com que m'agrada preparar-ne he anat a la meva biblioteca particular on tinc els llibres que sempre m'inspiren. I un d'ells és el que va fer José María Gotarda, Las buenas compañías, sobre còctels i que va ser editat per Raventós i Blanc. I que millor que triar un dels seus vins escumosos per a fer-ne un. Perquè des de Raventós i Blanc treballen cada dia per a aconseguir allò que els seus avantpassats perseguien: un escumós capaç de rivalitzar amb els més prestigiosos del món, perquè a la  seva zona hi conflueixen tots els elements necessaris per a fer-ho: el clima, els sòls, les varietats, el coneixement i la passió.
Viticultors des de 1497, la més llarga tradició en mans de la mateixa família, treballant a la Vall del Riu Anoia. I d'entre els seus vins he triat de Nit 2014, d'un bonic color rosat i de la varietat Monastrell, que ens donarà frescor i elegància al còctel triat: el Talita, que segons l'autor del llibre resulta una mescla suau on els sucs de fruita ressalten el vi escumós al paladar. Un còctel apropiat per a beure en qualsevol moment. Una excel·lent combinació de fruites tropicals de característiques molt diferenciades i que es complementen al mateix temps. I ara ens hi posem, que només de veure el bodegó ens entren ganes d'assaborir-lo. Primer un còctel i després el vi tal qual, ben fresc que resulta ideal per a qualsevol àpat. Per a fer les fotos vam anar a la Platja del Miracle de Tarragona, una ciutat amb una manera de viure ben mediterrània, amb història, agradable per a passejar i a la que us convido a visitar. El dia havia començat esplèndid i calia aprofitar-ho.  I no patiu, la Violeta es bevia el suc de pinya i mango al natural, sense vi.

Parts del còctel:
 - 2/10 de suc de mango
 - 3/10 de suc de pinya
 - 5/10 de vi escumós de Nit 2014

Com el fem:
Es prepara directament a la copa.
S'han de refredar, amb molt de gel al got mesclador, el suc de mango i el suc de pinya.
La mescla es posa directament a la copa i s'acaba d'omplir amb el vi escumós ben fred.
A la salut de tots!

Canção do mar, Quadro Nuevo

2 comentaris: