diumenge, 14 de maig del 2017

Talita {un còctel amb vi escumós i fruits exòtics}


Ve el bon temps. O almenys l'esperem. Hi ha ganes d'anar a la platja, d'estar a l'aire lliure i de reunir-nos amb els amics o la família al voltant d'una taula per celebrar qualsevol cosa. I jo penso que en aquest últim punt sempre és molt més agradable si a més podem brindar amb un bon còctel abans de l'àpat. Com que m'agrada preparar-ne he anat a la meva biblioteca particular on tinc els llibres que sempre m'inspiren. I un d'ells és el que va fer José María Gotarda, Las buenas compañías, sobre còctels i que va ser editat per Raventós i Blanc. I que millor que triar un dels seus vins escumosos per a fer-ne un. Perquè des de Raventós i Blanc treballen cada dia per a aconseguir allò que els seus avantpassats perseguien: un escumós capaç de rivalitzar amb els més prestigiosos del món, perquè a la  seva zona hi conflueixen tots els elements necessaris per a fer-ho: el clima, els sòls, les varietats, el coneixement i la passió.
Viticultors des de 1497, la més llarga tradició en mans de la mateixa família, treballant a la Vall del Riu Anoia. I d'entre els seus vins he triat de Nit 2014, d'un bonic color rosat i de la varietat Monastrell, que ens donarà frescor i elegància al còctel triat: el Talita, que segons l'autor del llibre resulta una mescla suau on els sucs de fruita ressalten el vi escumós al paladar. Un còctel apropiat per a beure en qualsevol moment. Una excel·lent combinació de fruites tropicals de característiques molt diferenciades i que es complementen al mateix temps. I ara ens hi posem, que només de veure el bodegó ens entren ganes d'assaborir-lo. Primer un còctel i després el vi tal qual, ben fresc que resulta ideal per a qualsevol àpat. Per a fer les fotos vam anar a la Platja del Miracle de Tarragona, una ciutat amb una manera de viure ben mediterrània, amb història, agradable per a passejar i a la que us convido a visitar. El dia havia començat esplèndid i calia aprofitar-ho.  I no patiu, la Violeta es bevia el suc de pinya i mango al natural, sense vi.

Parts del còctel:
 - 2/10 de suc de mango
 - 3/10 de suc de pinya
 - 5/10 de vi escumós de Nit 2014

Com el fem:
Es prepara directament a la copa.
S'han de refredar, amb molt de gel al got mesclador, el suc de mango i el suc de pinya.
La mescla es posa directament a la copa i s'acaba d'omplir amb el vi escumós ben fred.
A la salut de tots!

Canção do mar, Quadro Nuevo

2 comentaris: