Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans il·lustradores infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

diumenge, 28 de maig del 2017

Bundt cake d'escalivada {una delícia de l'Esther Cabré}


El taller feia olor de forn engegat i sonava Simon & Garfunkel de fons. En entrar es produí un moment màgic, d'aquells que et posen en dansa els sentits i et queda gravat al cervell, i al cor, l'instant sinestèsic que recordaràs per sempre i l'associaràs a l'Esther. Sí, perquè en quinze segons vaig tenir prou per a saber que la responsable de Tgaletes seria una de les persones amb la qual podria prendre un cafè i no acabar mai els temes de conversa, amb la rialla sempre posada i aquella manera de fer que et fa trobar com a casa allà on siguis.
Un cop d'ull al prestatge on tenia els CD's, Gloria Stefan i Maria Callas entre ells, i els llibres em va informar que era persona acollidora. La visita del seu fill Joel m'ho va acabar de demostrar: beu dels aires que ell respira. L'Esther no té blog de cuina però és molt activa a la xarxa: visiteu la seva galeria d'Instagram i Facebook, i veureu quines coses és capaç de fer per a gaudi de tothom, principalment galetes i pastissos. I avui comparteix la recepta d'aquest deliciós bundt cake d'escalivada perquè quan el va publicar vaig pensar que l'havia de posar al blog i que seria ella qui el prepararia. El resultat queda demostrat i només us puc recomanar que el feu per a compartir amb els vostres: triomfareu!

Ingredients:
 - 250 g d'escalivada (pebrot, albergínia i ceba escalivats)
 - 4 ous L
 - 125 g d'oli de gira-sol
 - 16 g de llevat en pols
 - 1 cullerada rasa (cafè) de bicarbonat
 - 200 g de formatge emmental
 - 250 g de farina
 - pebre negra al gust
 - un grapat de nous trossejades
 - 150 ml de llet
 - sal al gust
 - 1 culleradeta de llavors de rosella (opcional però a l'Esther li agrada posar-les)

Com el farem:
Pesem i preparem els ingredients, passant pel sedàs la farina amb el bicarbonat, el llevat, la sal i les llavors de rosella.
Ho deixem preparat en un bol.
La llet, el formatge i l'escalivada han d'estar a temperatura ambient.
Untem el motlle amb força spray antiadherent.
Batem els ous i afegim l'oli, la llet, el pebre i la sal.
Afegim el formatge ratllat i els elements secs (farina, etc.) fins a formar una pasta cremosa, i no cal batre més, només integrar els ingredients.
Enfornem sobre la reixa del forn, que haurem preescalfat prèviament a 180º C, durant uns 50 minuts aproximadament.
Punxem amb un punxó i si surt net, ja està llest.
No cal dir res més, perquè si el feu ho entendreu...
Moltes gràcies Esther per deixar-me entrar al teu taller i compartir amb tots part de la teva intimitat.

Mrs. Robinson, Simon & Garfunkel

13 comentaris:

  1. Ets un amor de persona, moltíssimes gràcies per les teves paraules, i com saps la casa es sempre oberta a les bones coses i les fades con tú. Sempre agraïda Esther, de Tgaletes.🌹💜

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Esther per haver participat al blog amb aquesta recepta tan bona. Ets un encant de persona: fas sentir molt bé les persones del teu entorn.

      Elimina
  2. Quina entrada més maca i més dolça li has fet a l'Ester!
    I felicitats per TV3
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Glòria. La dolçor, en aquest un bundt salat, l'ha posat ella.
      Una abraçada a les de Reus!

      Elimina
  3. Quin goig fa tot! Les receptes, les fotografies, els props.....tot!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Olga, moltes gràcies. Tot és del taller de l'Esther. I ella, és molt fotogènica.

      Elimina
  4. Moltes felicitats per aquest article de grandídsima qualitat, i a l'estimada Esther Cabré per la teva entrega i tenacitat en el que fa. Segueix gaudint Esther, i fes-nos gaudir de les teves creacions.����

    ResponElimina
  5. Quina recepta més original!! Sona molt molt bé!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una molt bona recepta, per a triomfar entre amics tot prenent un bon vi!

      Elimina