Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 10 de juny del 2014

Hamburguesa de tonyina {i ortigues de mar}


Anar al mercat sense una idea preconcebuda de compra et fa passejar i mirar, que és tot un plaer. Improvisació i gustos s'uneixen per a complaure el paladar de la millor manera possible. I si mentre mires les parades tan ben posades descobreixes alguna cosa que no has tastat mai, cal aturar-s'hi, preguntar i comprar. Fa uns dies vàrem descobrir unes hamburgueses ja preparades i al cistell que van caure. I unes ortigues també, que feia dies que en volíem. Ara que comença a venir de gust estar a la fresca, un sopar exquisit i senzill.



Necessitarem:
 - una hamburguesa de tonyina per persona
 - ortigues de mar (les meves ja anaven enfarinades i congelades)
 - oli d'oliva
 - pa de motlle
 - ruca o el verd que ens agradi

Farem:
En una paella ben calenta hi posarem quatre gotes d'oli per a fer un tomba i tomba, al gust, amb l'hamburguesa.
En una altra paella hi posarem força oli d'oliva i quan estigui ben calent hi fregirem les ortigues, de dos en dos o de tres en tres, no masses més perquè no es refredi l'oli.
Les traiem i posem sobre paper de cuina per a treure'n l'excés d'oli, però s'han de servir calentes.
Li donem forma al pa, de la mateixa mida que l'hamburguesa.
Per sobre hi posem una mica de verd amanit que en aquest cas ha sigut un variat i muntem el plat.
Acompanyem de vi blanc fresc.
Um Oh e um Ah! Tom Zé.

10 comentaris:

  1. Quants dies sense pasar per aqui!!! Pero ja m'he posat al dia, i he vist receptes ben bones :) Mai he probat les ortigues de mar... i ara tinc curiositat... A veure si les trobo per Barcelona! Petons Nani!!

    ResponElimina
  2. Doncs també les he vistes pel mercat aquestes hamburgueses i no m'he decidit a comprar-les. Ara, em sembla que m'animaré a fer-les. I les ortigues, on les puc trobar?
    Gràcies, Nani!

    ResponElimina
  3. M'encanten les ortiguillas!! Llàstima que on jo visc no se'n troben... molt bé, amb l'hamburguesa de tonyina, tot ben mariner! Petons

    ResponElimina
  4. Em quedo amb l´hamburguesa de tonyina...les ortigues de mar les desconec...però mira vés per on! ara em vénen ganes de provar-les.

    ResponElimina
  5. Un plat mol adequat al lloc mariner fent honor a Tarragona, mai he provat les ortigues de mar, però deu estar deliciós.
    Petons

    ResponElimina
  6. Ja l'altre dia quan vaig veure aquestes hamburgueses amb van cridar l'antenció. Les he vist als mercats però encara no les he provat. La teva proposta m'anima. Sobre les ortigues... mai les he provat... i tambè m'has encuriosit...aixó es el que te de màgic la blogosfera...tenim ganes de probar les coses que veiem, descobrim, i .... aprenem. Es rar, l'entrada teva que no aporti algún coneixement. Gràcies.

    ResponElimina
  7. Ortigues de mar??? Trobes uns ingredients d'allò més originals! Segur que el platillo té un gust molt especial...
    Marta

    ResponElimina
  8. No he tastat mai les ortigues! Aquesta hamburguesa te una pinta fantàstica.
    Petons

    ResponElimina
  9. Truly no matter if someone doesn't know after that its up to other viewers that they will help, so here it
    happens.

    Here is my web blog KSW 28 transmisja

    ResponElimina
  10. M'agrada molt el teu bloc. Està fet amb molta gràcia i delicadesa. He arribat cercant maneres de coure unes ortigues de mar que tinc al taulell de la cuina... i m'has donat una gran idea. Gràcies!

    ResponElimina