Havíem de fer alguna cosa amb les últimes faves del nostre hort i vàrem veure que un hummus resultaria ideal per a aprofitar-les. Així que mans a la feina i ens va sortir bé. Hem de dir que ha sigut adaptat a la nostra cuina perquè no teníem tahina en aquell moment, millor si li poseu una cullerada sopera, però hi hem afegit una cullerada més d'oli d'oliva verge extra.
De totes maneres, ha sortit molt bo i vosaltres el podeu personalitzar posant més ingredients al vostre gust. Aquest ha quedat com si fos un paté de faves. Per a quatre persones ben avingudes,
De totes maneres, ha sortit molt bo i vosaltres el podeu personalitzar posant més ingredients al vostre gust. Aquest ha quedat com si fos un paté de faves. Per a quatre persones ben avingudes,
Necessitarem:
- 280 g de faves pelades
- 3 cullerades soperes d'oli d'oliva verge extra
- el suc de 1/2 llimona
- 1 gra d'all
- pebre vermell dolç
- grans de chia (o de sèsam negre)
- 10 fulles de menta
- 280 g de faves pelades
- 3 cullerades soperes d'oli d'oliva verge extra
- el suc de 1/2 llimona
- 1 gra d'all
- pebre vermell dolç
- grans de chia (o de sèsam negre)
- 10 fulles de menta
Farem:
Un cop desgranades les faves les pelem, deixant-les només amb la part tendra.
Les bullim en aigua amb l'all pelat durant uns cinc minuts.
Colem i ho triturem junt amb el suc de llimona, l'all, l'oli d'oliva i les fulles de menta.
Per a servir empolvorem amb els grans de chia i el pebre vermell al gust.
Ho menjarem amb torradetes de pa.
Pot servir aperitiu o com un entrant.
Nosaltres ho hem maridat amb un vi blanc, 100% Garnatxa blanca, amb aromes nets i purs, equilibrat en boca: L'Abrunet blanc del Celler Frisach de Corbera d'Ebre, de la DO Terra Alta.
Aprofiteu per a fer enoturisme a la Terra Alta i visiteu els cellers que podeu trobar, gaudireu d'una bona estada.
Son of a preacher men, Dusty Springfield.
Les bullim en aigua amb l'all pelat durant uns cinc minuts.
Colem i ho triturem junt amb el suc de llimona, l'all, l'oli d'oliva i les fulles de menta.
Per a servir empolvorem amb els grans de chia i el pebre vermell al gust.
Ho menjarem amb torradetes de pa.
Pot servir aperitiu o com un entrant.
Nosaltres ho hem maridat amb un vi blanc, 100% Garnatxa blanca, amb aromes nets i purs, equilibrat en boca: L'Abrunet blanc del Celler Frisach de Corbera d'Ebre, de la DO Terra Alta.
Aprofiteu per a fer enoturisme a la Terra Alta i visiteu els cellers que podeu trobar, gaudireu d'una bona estada.
Son of a preacher men, Dusty Springfield.
Un hummus amb faves així sembla una delicatessen... tot i que et puc assegurar que per 3 tampoc en sobraria a casa :o)
ResponEliminaPetons
Palmira
Hola Palmira,
EliminaSi tu li dónes el teu toc particular, com tu ho saps fer, el pots millorar i molt!
Petó a la rosseta,
Nani
M´encanta el hummus, pro de faves no le probat mai. Molt bona idea. Ah, saps? tenim el mateix plat......
ResponEliminaPetons
Hola Manu,
EliminaJo suposo que qualsevol hummus fet amb llegums no ha de deixar indiferent.
Una abraçada,
Nani