Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 9 de maig del 2016

Hummus de faves {una recepta veggie}


Havíem de fer alguna cosa amb les últimes faves del nostre hort i vàrem veure que un hummus resultaria ideal per a aprofitar-les. Així que mans a la feina i ens va sortir bé. Hem de dir que ha sigut adaptat a la nostra cuina perquè no teníem tahina en aquell moment, millor si li poseu una cullerada sopera, però hi hem afegit una cullerada més d'oli d'oliva verge extra.
De totes maneres, ha sortit molt bo i vosaltres el podeu personalitzar  posant més ingredients al vostre gust. Aquest ha quedat com si fos un paté de faves. Per a quatre persones ben avingudes,

Necessitarem:
 - 280 g de faves pelades
 - 3 cullerades soperes d'oli d'oliva verge extra
 - el suc de 1/2 llimona
 - 1 gra d'all
 - pebre vermell dolç
 - grans de chia (o de sèsam negre)
 - 10 fulles de menta

Farem:
Un cop desgranades les faves les pelem, deixant-les només amb la part tendra.
Les bullim en aigua amb l'all pelat durant uns cinc minuts.
Colem i ho triturem junt amb el suc de llimona, l'all, l'oli d'oliva i les fulles de menta.
Per a servir empolvorem amb els grans de chia i el pebre vermell al gust.
Ho menjarem amb torradetes de pa.
Pot servir aperitiu o com un entrant.
Nosaltres ho hem maridat amb un vi blanc, 100% Garnatxa blanca, amb aromes nets i purs, equilibrat en boca: L'Abrunet blanc del Celler Frisach de Corbera d'Ebre, de la DO Terra Alta.
Aprofiteu per a fer enoturisme a la Terra Alta i visiteu els cellers que podeu trobar, gaudireu d'una bona estada.

Son of a preacher menDusty Springfield.

4 comentaris:

  1. Un hummus amb faves així sembla una delicatessen... tot i que et puc assegurar que per 3 tampoc en sobraria a casa :o)
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Palmira,
      Si tu li dónes el teu toc particular, com tu ho saps fer, el pots millorar i molt!
      Petó a la rosseta,
      Nani

      Elimina
  2. M´encanta el hummus, pro de faves no le probat mai. Molt bona idea. Ah, saps? tenim el mateix plat......
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Manu,
      Jo suposo que qualsevol hummus fet amb llegums no ha de deixar indiferent.
      Una abraçada,
      Nani

      Elimina