Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 12 d’agost del 2016

Sorbet de tomàquet i alfàbrega {refrescant}


Ens agrada repassar receptes endarrerides de la revista Cuina, però avui en farem una de l'últim número per si us entren ganes i encara la podeu trobar al quiosc. Aquest mes parlen de 10 maneres de cuinar el tomàquet: cru, en salsa, en conserva, farcit... La recepta que fem està a l'apartat de menú d'agost: un sorbet de tomàquet i alfàbrega.
L'autor és en Francesc Murgades i resulta ben bo. I us donaré el consell que ens cita el cuiner del fet que no ha de quedar un bloc. Perquè això no passi s'ha d'anar batent cada mitja hora amb una forquilla quan el tinguem al congelador. Per a quatre racions,

Necessitarem:
 - 60 g de sucre
 - 600 ml d'aigua
 - 2 kg de tomàquets madurs
 - 2 ous
 - 1 manat d'alfàbrega

Farem:
Escaldem els tomàquets durant 20'' en una olla on haurem posat a bullir força aigua salada. 
Els retirem i els pelem. 
En traiem la base i les llavors, triturem ben fi amb la batedora i refrigerem.
Preparem un almívar, imprescindible en un sorbet, amb l'aigua i el sucre en un cassó al foc, tot remenant fins que es desfaci i quan arrenqui el bull ho retirem i deixem entebeir.
Muntem les clares dels ous amb un enganyamarits (batedora de clares) a punt de neu forta.
Piquem una dotzena llarga de fulles d'alfàbrega que prèviament haurem rentat i les posem al batut de tomàquet, amb l'almívar i les clares muntades.
Un cop ho tinguem ben barrejat ho posem al congelador unes 3 h, i tal com hem dit abans cal que anem remenant amb una forquilla fins que es formi un sorbet cremós.
Amb aquest sorbet podem obrir un àpat de manera original, acompanyar una tertúlia de mitja tarda o  calmar la set, paraules del Sr. Murgades.
Amb aquesta recepta no us queden ganes de córrer al quiosc i comprar la revista d'aquest mes?

SouvenirOrchestal Manoeuvres in The Dark.

2 comentaris:

  1. Que bo i que refrescante, m'encantaria fer-lo per un inici d'àpat!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mireia,
      Per a un inici d'àpat resulta fantàstic.
      Ja em diràs!

      Elimina