Etiquetes

12 mesos 12 pans a baixa temperatura acompanyament al buit almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats gossos hortalisses horts urbans infusions km0 Lékué licors llaminadures llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montsià natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes musicals restaurants revista Cuina Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

diumenge, 18 de setembre de 2016

Guisat de jarret de vedella {i cervesa Les Clandestines}


I quan arriben aquestes dates, un any més, tornem a participar en la convocatòria per als bloguers gastronòmics que organitza tradicionalment la revista Cuina amb motiu de la celebració del Dia Cuina que es fa a Manlleu en el marc de la Fira Gastronòmica de Porc i Cervesa.
Enguany la protagonista de les receptes és la cervesa, amb la que ja havíem fet un pernil cuit amb cervesa negra i regalèssia, i ara hem de tornar a pensar alguna que en porti, sigui de qualsevol classe. Nosaltres hem agafat una de tarragonina que es fa al poble de Montferri, a la comarca de l’Alt Camp, que es diu Les Clandestines. Ens agrada, com moltes altres artesanes que es fan a les nostres contrades, i hem triat l’Atheus, que és una mica dolça: porta mel de temporada (romaní, farigola i bruc). I amb ella farem un guisat amb uns jarrets tendres de vedella a la manera tradicional. Per a tres racions,

Necessitarem:
-     600 g de jarret de vedella
-      300 g de patates
-      3 cullerades soperes d’oli d’oliva verge extra
-      1 cullerada sopera rasa de farina
-      1 cervesa Atheus de 33 cl de Les Clandestines
-       ½ l d’aigua calenta
-       unes cebes petites
-       sal i pebre
-       1 clau d’olor
-       1 manadet d’herbes aromàtiques

Farem:
El vespre posem la carn a adobar amb mitja cervesa en un bol tapat amb film transparent.
L’endemà escorrem i la daurem en una paella amb l’oli d’oliva.
Salpebrem.
Hem de dir que el jarret el vàrem comprar en tres trossos lligats que tenien a la botiga.
Si preferiu, el podeu comprar sencer i tallar-lo a daus,  fer-lo de la manera més tradicional.
Un cop enrossit hi aboquem l’altre mitja cervesa i empolvorem la farina per sobre amb l’ajut d’un colador i remenem .
També hi afegim les cebes pelades (en una d’elles hi clavem el clau d’olor) i el manat d’herbes aromàtiques.
Deixem que es vagi reduint la cervesa i quan la salsa s’hagi tornat una mica espessa hi anirem afegint aigua calenta de mica en mica,  encara que no cal que la cobreixi.
Si aboquéssim l’aigua de cop, ens podria quedar el guisat aigualit.
Deixarem que es cogui, més o menys, una hora a foc tranquil, tot controlant de si cal  anar afegint més aigua.
Mentrestant, courem les patates al vapor.
Quan veiem que la carn ja és al punt (la punxarem per a comprovar si és tova), afegirem les patates cuites perquè agafin el gust del guisat durant uns 5 minuts.
Servim al moment.

Follow meMaia Vidal.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada