Estiu. Poques ganes de fer gaires coses. Llegir, escoltar bona música, fer tertúlia amb els amics, anar a la platja o a la piscina, mirar el sostre amb el pensament en blanc, ... En això estem. Ganes de cuinar? Poques, però ens hem d'alimentar. De totes maneres aquesta època de l'any ens permet ser poc temps a la cuina. I avui us porto una quiche, que a part de ser deliciosa, està feta en un tres i no res i amb ingredients que podem tenir al frigorífic sempre a punt.
Etiquetes
a baixa temperatura
acompanyament
al buit
Alt Camp
Alt Empordà
amanides
amb cervesa
amb licor
amb vi
aperitius
arquitectura
arrossos
art efímer
artesans
aviram
bacallà
Bages
Baix Camp
Baix Ebre
barbacoa
Barcelona
batuts
begudes
berenars
Berguedà
blogs amics
bolets
bombons
bunyols
calçots
Caldos Aneto
carabassa
caramels
carn
celíacs
cerveses
Chartreuse
chutneys
cítrics
còctels
colors
Conca de Barberà
conserves
cremes
creps
croquetes
cuina catalana
cuina d'aprofitament
cuina de proximitat
cuina del món
cuina per a mandrosos
cuinant amb...
cuiners i cuineres
de fiambrera
del nostre hort
dolços
el galliner
el gran recapte
enoturisme
entrants
entrepans
escabetxos
escumes
esmorzars
estilisme
farina de garrofa
fish'n'chips
flams
flors
formatgeries
forn
forn de vapor
fruita
fruits secs
fumats
galetes
Garraf
gelats
Gironès
gossos
hortalisses
horts urbans
infusions
km0
l'Urgell
la Segarra
Lékué
llegums
llibres
llocs amb encant
magdalenes
maionesa
Maresme
mel
melmelades
microones
Montseny
Montsià
natura
olis recomanats
olla de pressió
panades
pans
pasta
pastissos
peix
pel·lícules
Penedès
pícnic
pizzes
postres
Priorat
quiches
racó vegà
receitas brasileiras
receptes exprés
receptes musicals
restaurants
revista Cuina
Ribera d'Ebre
Rocook
salses
sandvitxos
sense gluten
sèries tv
slowfood
sopes
sorbets
suflés
suquets
tallers de cuina
Tarragona
Tarragonès
tempura
Terra Alta
Thermomix
tòfones
torrades
tradicions
truites
vegetariana
viatges
vins recomanats
Violeta
wok
xocolata
Xocolates Creo
dilluns, 31 de juliol del 2017
dilluns, 24 de juliol del 2017
Tomàquets fregits i ceba confitada {sucareu força pa}
A la meva amiga Maria no li agrada cuinar. I a més té una cuina ben petita on només cap ella. Decorada amb gust i amb molta llum, no hi té gaires coses perquè no li caben. I quan quedem per a prendre cafè es mira el blog perquè sap que li preguntaré alguna cosa sobre les últimes entrades que he escrit. Tot sovint em diu el mateix: a veure quan tindràs alguna recepta que jo pugui fer, perquè de no tenir no té ni balança per a pesar els ingredients i ho fa tot a ull. Fa uns dies, en un dels programes que segueixo vaig veure que el xef Guy Martin, del restaurant Le Grand Véfour de París, cuinava un plat ben deliciós, que no necessitava massa preparació i això em va fer pensar en la Maria.
Etiquetas:
acompanyament,
carn,
colors,
cuina per a mandrosos,
cuiners i cuineres,
del nostre hort,
hortalisses,
km0
dimarts, 18 de juliol del 2017
Torta de banana {per a berenar a la fresca}
Encara que sigui estiu, engegar el forn dóna caliu a la cuina. Sempre acompanya aquella flaire d'allò que s'està fent. I pot ser que ens transporti a altres moments de la nostra vida. Fa uns dies vaig tenir a casa la meva germana Beti. Feia temps que em reclamava que li preparés un dels cócs clàssics que la meva mare cuinava i que no havia tornat a menjar des que ella no hi era. Dit i fet, ens vam posar a la cuina i en un tres i no res ja era al forn. Ara l'he tornat a fer però afegint un detall diferent, dos plàtans aixafats, i també ha quedat molt bo. De totes maneres ella el feia més prim en un motlle més gran (quin germà se'l va quedar que el voldria recuperar?). Era deliciós.
Etiquetas:
berenars,
cuina del món,
forn,
fruita,
natura,
pastissos,
pícnic,
postres,
receitas brasileiras,
vins recomanats
dijous, 13 de juliol del 2017
Fent pasta fresca {i salsa vellutada amb tòfona i pollastre a l'ast}
Casa nostra és un dels punts del món on més es consumeix pasta. Amanides, macarrons gratinats, espaguetis fets amb qualsevol cosa i pasta de molts altres tipus. Sempre en tinc al rebost i en grans quantitats. Procuro que sigui de qualitat. I de vegades també en compro de fresca. Però hi ha dies que tinc el moment zen a la cuina i m'agrada preparar-la jo. Com avui. No és gens difícil i per poca manya que tinguis sempre surt bé.
Etiquetas:
Caldos Aneto,
colors,
cuina d'aprofitament,
cuina del món,
flors,
natura,
pasta,
tòfones
divendres, 7 de juliol del 2017
Pa, vi i sucre {anem al Tros amb la Ruth Troyano}
El text de la Ruth,
M'agrada molt parar taula i cuidar tots els detalls però no sé cuinar i reconec que és un defecte... l'únic que em queda bé, molt bé, és la truita de patates... per això no goso preparar per al teu blog una recepta amb consistència, però sí que m'atreveixo amb el pa, vi i sucre.
Com ho fem?
Etiquetas:
amb vi,
berenars,
colors,
cuina catalana,
cuinant amb...,
flors,
llocs amb encant,
olis recomanats,
pans,
Priorat,
racó vegà,
tradicions,
vins recomanats
Subscriure's a:
Missatges (Atom)