Etiquetes

dilluns, 30 d’abril del 2018

Galetes de civada amb farina d'espelta, nabius i papaia


Ahir va ploure molt. D'aquells dies que mires des de rere els vidres i saps que estaràs a casa la mar de gust, perquè a fora sí que n'està caient una d'aquelles que no paren i que aquelles fotografies que havies imaginat fer al jardí les hauràs de fer a dins de casa. I estàs convençuda que engegaràs el forn perquè t'entra aquella cosa d'anar fent quelcom mentre la casa fa aquella flaire de benestar que et convida a la tranquil·litat i mires la premsa del diumenge tot fent un cafè.
El dia abans, fullejant l'últim número rebut de la revista Cuina, el 215 i que aquest mes porta moltes idees saludables, vaig directe a les receptes de la Gemma Clofent. Com sempre. I justa la fusta, hi trobo unes galetes que sé que em sortiran bones només veient els ingredients, perquè ja n'havia fet unes de similars i em van sortir molt bones, les de crunxi xoco i coco. He de dir que no hi tinc la ma trencada amb les galetes, però les de la Gemma em fan confiança i serviran. Jo hi afegeixo la papaia deshidratada. Nabius vermells/robins i papaia/citrines, una joia de galetes. Així que m'hi poso amb la KA. De pas, ella les acompanya amb un batut de plàtan, mango i fruita de la passió amb llavors de xia. A mi els batuts m'agraden moltíssim. A casa en diem vitamines, tal com al Brasil. Al blog, en tinc uns quants a l'etiqueta de batuts. I normalment acostumo a fer-los amb els fruits tropicals amb els quals ens els preparava la meva mare: alvocat, papaia, plàtans. I no els faig amb xia, perquè ara no en tinc al rebost. Però us diré una manera de fer-los amb xocolata que surten molt bons: amb llet, unes cullerades de cacau en pols i la fruita triada, pelada i a trossos. Tot passat per la batedora. També els podeu preparar amb els batuts de xocolata que venen ja llestos. Va, que per a esmorzar o berenar tindreu unes galetes de luxe amb un batut que us transportarà a terres llunyanes, tal com em passa a mi.

Ingredients:
 - 90 g de sucre morè de canya
 - 1 ou
 - una culleradeta de canyella
 - 110 g d'oli d'oliva verge extra
 - 80 g de farina d'espelta
 - 150 g de flocs de civada
 - 1 culleradeta d'impulsor
 - 2 cullerades de nabius vermells deshidratats
 - 2 cullerades de papaia deshidratada

Com les preparem:
Hidratem els nabius i els trossos de papaia amb aigua.
Barregem l'ou amb el sucre.
Afegim l'oli tot remenant.
Incorporem els ingredients secs.
Escorrem els fruits que teníem en aigua i els posem a la massa.
Repartim-la en boletes d'uns 20 g, en una safata de forn, ben separades.
Les courem uns 15 minuts a 180ºC, fins que estiguin daurades.
He de dir que jo les he fet amb el dispensador de gelat i pesaven uns 80 g.
N'han sortit 10 i han tardat 20 minuts a daurar-se.
Bones, boníssimes.

Jean-Luc, Els Amics de les Arts

6 comentaris:

 1. T'he de ser sincera, no sóc d'aquestes farines integrals i tan sanes, jo sóc del de sempre, m'agraden els dolços de farina blanca, sense additius, això sí, i sucre blanc, potser en sóc poc coneixedora, però és que veient les teves fotos i amb les teves explicacions sempre vénen ganes de tastar el que fas, fa tan bona pinta...
  Com sempre un plaer fer-te una visita i així, poder-te desitjar un bon mes de maig.
  Petons.

  ResponElimina
  Respostes
  1. La farina d'espelta és una de les més antigues i fins no fa massa el seu gra només alimentava els animals. Jo crec que és qüestió de conèixer les opcions que tenim a mà.
   Bon cap de setmana!

   Elimina
 2. Quina bona pinta les teves galetes !!, sóc molt negada per la reposteria.
  Gràcies Nani !!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Jo sóc negada per a fer galetes. D'aquelles coses que m'hi he de posar...

   Elimina
 3. Em fan força goig! Tinc la revista i no m'hi havia fixat. Les faré, tinc tots els ingredients al rebost;)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Au, agafa la revista que veuràs que les de la Gemma són de mida diferent.

   Elimina