Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 14 de maig del 2018

Llonguet farcit de formatge i salsitxa de Frankfurt, fem un pícnic


Viatjar. Conec moltes persones a qui els agrada força anar d'un lloc a altre perquè els ha picat el cuquet viatger. I també conec uns quants que no els facis sortir de la zona de confort perquè ja els està bé la manera com viuen i no senten la necessitat de fer-ho. I jo penso que de vegades anem a l'altra punta del món i no coneixem entorns que tenim a tocar i no hi hem estat mai. Avui us ensenyo un lloc on vaig de tant en tant a caminar perquè em dóna pau i sempre hi acabo trobant un punt diferent, sobretot a l'hivern.
Es tracta de l'espai natural d'Els Muntanyans, que pertany a l'àrea protegida de la Platja de Torredembarra i Creixell. Un espai on es cuiden i conserven ecosistemes, principalment dunes i maresmes. Un indret on podem trobar ocells: una merla ens va acompanyar una estona amb el seu cant mentre caminàvem. Flora i fauna diferents dels que estem acostumats. Amb una platja on ve de gust caminar perquè no hi trobareu cotxes aparcats, sinó que hi veureu vegetació. Com que anàvem amb  el pes de l'equip fotogràfic i la cistella de pícnic, ens vam quedar molt al principi de l'espai. El sol era fort i vàrem decidir que aniríem a l'ombra per a esmorzar tranquil·lament. No portàvem el para-sol perquè el dia havia començat ennuvolat. El temps reflectia molt bé la nostra llum mediterrània i em va fer pensar que som uns afortunats de tenir el clima que tenim. I unes platges que són patrimoni de tots. Aprofitem-ho, que no costa diners.

Ingredients per a dos i a compartir:
 - un llonguet gran, el meu fa uns 200 g
 - 1 ceba mitjana
 - 1 raig de brandi
 - oli d'oliva verge extra
 - 1 ou batut
 - 2 salsitxes petites de Frankfurt (o una de gran) tallades a rodanxes
 - sal i pebre
 - 25 g de formatge blau a temperatura ambient, una punta que quedava al frigorífic
 - 75 g de formatge emmental ratllat o el que més us agradi
 - 1 cullerada sopera de mostassa negra de gra
 - 1 cullerada de postres d'orenga
 - 2 cullerades soperes de nata líquida

Els preparem així:
Daurem la ceba en una paella amb oli d'oliva.
A mitja cocció hi aboquem un raig de brandi.
Quan estigui a punt hi afegim les salsitxes i les deixem un parell de minuts, que així agafaran el gust de la ceba.
Salpebrem i reservem.
En un bol barregem l'ou, els formatges, la mostassa, l'orenga i la nata.
Tot ben remenat i hi posem la ceba amb les salsitxes.
Escalfem el forn a 180º.
Amb un ganivet obrim el llonguet per sobre i traiem la molla que tingui.
El farcim amb la barreja preparada i l'enfornem durant uns 20/25 minuts, segons el forn que tingueu.
Passat aquest temps punxeu amb un bastonet i mireu si surt sec, que voldrà dir que està llest, o si surt humit, no passa res: tindrà una textura diferent.
Per a prendre'l de pícnic l'embolicarem amb un tovalló i el posarem a la cistella, que encara que estigui tebi o fred serà igual de bo.
També resulta ideal per a una nit de pel·lícula o futbol.
Us porto el vi que hem pres: de raïms que provenen Marçà i la Serra d'Almos, d'uns ceps que tenen entre 15 i 35 anys i de cultiu ecològic, del celler de Josep Grau Viticultor, L'Efecte Volador Vinyes Singulars 2016, de la DO Montsant. Un vi de color robí, de Garnatxa negra i un 20% de Samsó, i que en boca té frescor i una sensació de fluid agradable que convida a no parar de beure. Tot això ho he tret de la fitxa tècnica per a explicar-vos-ho correctament. I jo us puc assegurar que ha combinat perfectament amb l'entrepà.
Quin luxe d'esmorzar...

Prelude Núm. 2 in C Minor, BWV 847 de J.S.Bach, Petra Haden. Una genial versió a cappella.


6 comentaris:

  1. Gaudir d'aquests llocs és tot un luxe. I més amb un llonguet farcit, una idea genial! Ens veiem aviat oi?!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, és tot un luxe tan a prop. Ens veurem ben aviat i li podem dir una mini trobada de blogueres amigues. Amb moltes ganes que arribi el dia.
      Una abraçada,
      Nani

      Elimina
  2. Excursió ideal per fer-la amb nens, amb uns llonguets com ens has recomanat i una càmera de fotos podem passar un dia genial.

    Bona setmana !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. T'hauré de posar en nòmina! Em fa molta il·lusió rebre els teus comentaris.
      És un lloc que no cansa. Ideal per a passar un dia de platja tranquil.
      Una abraçada.

      Elimina
  3. Es un sitio perfecto tomó nota para ir un día de estos y ese llonguet es bonissim.
    Bona nit, petons!!

    ResponElimina