Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimecres, 31 d’octubre del 2018

Agronyam, l'art de produir, compartir, col·laborar i competir


De vegades cal fer una aturada i repensar tot allò que vols divulgar a través del blog. Cal agafar inspiració visitant museus, veient com cuinen i què fan tots aquells que en saben del món gastronòmic, visitant cellers que tenim al nostre entorn i productors que ens subministren els fruits que entren a la nostra cuina i que després surten a taula. I també tenim l'opció d'anar a Agronyam. Què és Agronyam?
Doncs és un espai de trobada entre productors, restauradors i prescriptors del món gastronòmic, que enguany va tenir lloc a Barberà de la Conca el passat dia 22, organitzat pel Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, una entitat pública i de naturalesa voluntària, i que entre altres objectius està el de revitalitzar les economies locals rurals. En la seva pàgina web hi podeu trobar més informació de totes les activitats que realitzen. Al que anàvem, a la trobada de Barberà de la Conca, que va començar al Celler Modernista, obra de l'arquitecte Cèsar Martinell i posteriorment es va traslladar al seu bonic Castell Templer, va tenir uns interessants ponents: en Joan Ribas de la Fundació Alícia; en Vicent Guimerà, Estrella Michelin i cuiner de l'any, del restaurant l'Antic Molí d'Ulldecona; na Carme Ruscalleda, xef del Restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar; en Xesc Reina, mestre xarcuter de Can Company, de Mallorca; Terra i Taula, Unió de Productors i Cuiners del Baix Penedès i Vadefoodies, associació gastronòmica i cultural d'Igualada. No cal que digui com van ser d'estimulants les respectives intervencions, cadascuna en la seva temàtica. Escoltar-los va resultar molt enriquidor i no en vull oblidar que les intervencions van ser presentades i moderades per la periodista Paula Molés. Posteriorment, en un networking, vàrem poder conèixer i tastar el producte de diversos productors de l'Alt Camp, La Conca de Barberà i el Priorat. I jo, entre tots els expositors vaig comprar els fruits dels treballs de l'emprenedora Clara de Menjamiques, de Bràfim, una apassionada de la seva feina amb productes de la garrofa. No us podeu perdre la seva crema de garrofa, impressionant. Encara no he encetat el xarop de garrofa i he de pensar on posar-lo. I d'una dona valenta a una altra, la Maria Soler de L'Art de la Conserva, de Guialmons. Els seus vinagres són una delícia i ideals per a les amanides. I com sempre em passa, conèixer les persones que són darrere dels productes fa que augmenti la meva percepció de com en són de bons i en aquest cas ho confirmo.  Tant d'una com de l'altra en tornarem a parlar més endavant. D'en Xesc Reina, el mestre xarcuter de Can Company de Mallorca, em va impressionar veure la seva gran professionalitat i com converteix la sobrassada en una menja de luxe. Només em queda donar les gràcies a la Carme Ruscalleda, que pocs dies abans de tancar el restaurant ens va fer una master class amb tota la seva gran vitalitat, recordant de com va començar fins a arribar el moment d'acabar, però ens va deixar tot el seu saber amb la seva ponència 'L'únic permanent és el canvi. Néixer, créixer, consolidar-se i renovar-se per a continuar'. Aquesta dona, una gran dona, porta un gran bagatge de vida, al costat del seu marit Toni, i diuen que no volen morir al peu del canó, però que no tallen el cordó umbilical que els uneix a la cuina i a la gastronomia, per a sort nostra. I jo molt feliç de poder tenir dedicat el seu últim llibre Felicitat, i que a més em va dibuixar el seu idolatrat llorito (Xyrichtys novacula), que com explica ella al llibre, és un peix elegant i que al Sant Pau hi tenen un gran amor, tal com diuen que és una exquisidesa com a menja gastronòmica. Ara ja tinc un tresor més a la lleixa dels meus estimats llibres de cuina. Gràcies per tot, Carme.
Jo, de vosaltres, anotaria a l'agenda del 2019 ...assistir a l'Agronyam...

HoneyJoan Miquel Oliver
       
           ...Cafè torrefacte, xocolata 70%
               desfàs embalatges, olores intensament.  
                    I casi casi normal, honey
                         everything is gonna be allright...

4 comentaris:

  1. Que bé que t'ho passes buscant inspiracions per al blog! I quina sort que en tenim de tu que ens fas descobrir bons productes!

    ResponElimina
  2. Interessant descobriment. Gràcies Nani

    ResponElimina