dilluns, 5 de juliol del 2021

Gelat d'oli d'avellana verge ecològic


Tant esperar l'estiu i ja el tenim aquí amb el seu ardor més fort. Els gelats vindran de gust en tot moment i com que són fàcils de fer us porto un de ben saborós: d'oli d'avellana verge ecològic, tal com vaig prometre el dia dels pastissets que vaig fer amb el mateix oli. 

Aprofitant que tinc la Violeta de tastadora de gelats i d'ajudant he cregut que era el dia de compartir-lo. El resultat ha sigut excel·lent i ben fàcil de fer. Aquest oli d'avellana ha vingut per a quedar-se a la meva cuina, sobretot a la part dolça. En aquest gelat li ha potenciat el gust d'avellana i ara em queda preparar-lo afegint-hi unes avellanes triturades que l'arrodonirà. Cremós i de gust suau. I que no cal que el traieu abans del frigorífic perquè no queda glaçat. Com a molt uns minuts. Podreu fer les boles amb la cullera amb facilitat. Un cop més vull recordar que aquest blog no fa publicitat ni cobra per esmentar els productes que hi surten. Només són recomanacions de productes del nostre entorn i que tenen prou qualitat per a ser utilitzats a les receptes o als maridatges. I aquest oli la té. 

Ingredients que han donat un resultat de 780 g de gelat,

200 ml de nata líquida 35% M.G. ● 400 ml d'aigua ● 80 g de llet en pols ● 190 g de sucre ● 80 ml d'oli d'avellana verge ecològic d'Olis Gasull ● 1 beina de vainilla

Com el prepararem,

Posem la nata, l'aigua, la llet en pols i el sucre en un cassó, barregem amb unes varetes batedores manuals i el portem al foc tot remenant fins que comenci a bullir, moment que hi afegirem els grans de vainilla que haurem tret de la beina amb un ganivet i la beina també la hi posem. Continuem remenant fins que veiem que la barreja es torna més espessa. Ara ja podem treure el cassó del foc i aboquem la mescla en un bol. Traiem la beina i afegim l'oli d'avellana. Remenem amb les varetes -la flaire que deixa anar és un regal per als sentits- i tapem el bol amb film transparent. Deixem un parell d'hores al frigorífic. Passat el temps ho treballarem amb la geladora domèstica. Jo l'he preparat amb la de la KitchenAid durant 25 minuts a velocitat 1, fins que he aconseguit la textura desitjada. Posem el gelat en un pot i cap al congelador. L'endemà volarà, us aviso.

Feia uns dies que havia fet (i fotografiat) el coc de iogurt també amb aquest oli d'avellana verge ecològic, substituint l'oli d'oliva que utilitzem sempre, i afegint-hi 50 g d'avellanes torrades i triturades. Queda diferent, amb gust total d'avellana. Experimenteu, us agradarà. Us deixo els ingredients, encara que ja els sabeu:
1 iogurt natural ● la mesura de 3 iogurts de farina ● 2 de sucre ● 1 d'oli d'avellana verge ecològic d'Olis Gasull ● 3 ous (treballem per separat els rovells i les clares) ● la ratlladura de la pell d'una llimona ● 1 sobre de llevat Royal ● 1 pessic de sal ● 50 g d'avellanes torrades triturades
Treballem-lo com tinguem costum i enfornem a 180℃ durant 30/35 minuts, segons el forn de cadascú. Et voilà, ja el tenim.

Un dia perfecte, Caïm Riba

                  ... Les hores passen dolçament
                             quan ets aquí (Violeta) al meu costat...
                                   ... I és que totes les cabòries del món no són res
                                                quan ets aquí al meu costat...


2 comentaris: