Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 5 de juliol del 2024

Espaguetis amb carabassó i avellanes



Perquè les carabassoneres són generoses i em donen els seus fruits a balquena, toca cuinar-los de totes les maneres possibles. Al blog en podeu trobar preparats de diverses maneres. Unes quantes receptes: un risotto, una crema amb altres verdures de l'hort i una crema d'albergínia i carabassó. Aquesta temporada els estic cuinant molt amb pasta. Queda un plat excel·lent. Per si sol el carabassó no té massa gust, però si el combinem amb altres ingredients, resulta deliciós.

En aquesta recepta hi combinem llimona, avellanes, nata i herbes aromàtiques (les tinc a l'ampit de la finestra de la cuina) i ja està: cuina mediterrània cent per cent. 

Ingredients per a quatre racions,
 - carabassons mitjans
 - 250 g de pasta (macarrons, espaguetis, tallarines,...)
 - 50 g d'avellanes torrades
 - la pell d'una llimona i el seu suc
 - fulles de menta i alfàbrega
 - parmesà ratllat o en pètals
 - sal i pebre
 - 100 ml d'oli d'oliva verge extra
 - 100 ml de nata per cuinar
 - anxoves (opcional)

Elaboració,
Tallem els carabassons a tires primetes. Els coem en una paella gran amb oli d'oliva verge extra, fins que estiguin tous. Afegim la pell ratllada de la llimona, la nata i salpebrem. Deixem coure un parell de minuts tot remenant. Reservem.
Bullim la pasta segons indiqui el fabricant i l'ajuntem als carabassons, escorreguda i guardant un got per si l'hem d'afegir. Hi posem el suc de la llimona i deixem un parell de minuts. Empolvorem amb la menta i l'alfabrega tallades ben finetes. Posem les avellanes per sobre, les anxoves i empolvorem amb el parmesà ratllat o en pètals. 

Solo tu, Matia Bazar


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada