Tenir un hort és molt bonic, però durant l'estiu és un no parar. Quan arriba allò que has cultivat i has estat esperant amb ganes els fruits venen tots de cop. Els matins són agradables mentre vas collint, traient herbes i regues. I ara toca el torn dels tomàquets i dels tomacons.
Encara en quedaven uns quants de l'any passat que hem hagut de treure per començar a penjar els d'enguany. Què fer amb ells? D'entrada uns quants serviran per al pa amb tomàquet de l'estiu, d'altres per a sofregits, però per a la recepta d'avui n'escalivaré uns quants per fer una sopa freda inspirant-me en una que la Carme Ruscalleda que fa amb maduixots i les substitueixo per cireres. Com que aviat s'acabaran, aprofito les que tinc al frigorífic i apa, cap al got de la Thermomix. No hi poso entrebancs, ja que és una sopa boníssima i no necessita cap guarniment més. És com un salmorejo. També he variat les proporcions de les que diu la Carme.
Ingredients per a tres,
- 350 g de tomacons escalivats o tomàquets madurs escalivats, amb la pell treta
- 250 g de cireres madures sense pinyol
- 1 all pelat
- 1/2 ceba petita
- 1 pebrot verd petit, sense llavors i tallat a tires
- 5 g de mostassa de gra
- 200 ml d'oli d'oliva verge extra
- 10 ml de vinagre de vi
- 1 llesca de pa tendre (la molla), remullada en aigua
- 6 g de sal
- 1 g de pebre blanc
Elaboració,
Posem tots els ingredients al got de la batedora o de la Thermomix com és el meu cas i triturem durant 30 segons a velocitat màxima. Ha de quedar ben fina. Reservem al frigorífic fins a l'hora de servir.
Gaudiu de la felicitat del moment.
Felicità, Lucio Dalla
... Ah felicità
Su quale treno della notte viaggerai
Lo so
Che passerai...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada