Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimecres, 10 de juliol del 2024

Sopa freda de tomacons escalivats i cireres



Tenir un hort és molt bonic, però durant l'estiu és un no parar. Quan arriba allò que has cultivat i has estat esperant amb ganes els fruits venen tots de cop. Els matins són agradables mentre vas collint, traient herbes i regues. I ara toca el torn dels tomàquets i dels tomacons. 

Encara en quedaven uns quants de l'any passat que hem hagut de treure per començar a penjar els d'enguany. Què fer amb ells? D'entrada uns quants serviran per al pa amb tomàquet de l'estiu, d'altres per a sofregits, però per a la recepta d'avui n'escalivaré uns quants per fer una sopa freda inspirant-me en una que la Carme Ruscalleda que fa amb maduixots i les substitueixo per cireres. Com que aviat s'acabaran, aprofito les que tinc al frigorífic i apa, cap al got de la Thermomix. No hi poso entrebancs, ja que és una sopa boníssima i no necessita cap guarniment més. És com un salmorejo. També he variat les proporcions de les que diu la Carme.

Ingredients per a tres,
 - 350 g de tomacons escalivats o tomàquets madurs escalivats, amb la pell treta 
 - 250 g de cireres madures sense pinyol
 - 1 all pelat
 - 1/2 ceba petita
 - 1 pebrot verd petit, sense llavors i tallat a tires
 - 5 g de mostassa de gra
 - 200 ml d'oli d'oliva verge extra
 - 10 ml de vinagre de vi
 - 1 llesca de pa tendre (la molla), remullada en aigua
 - 6 g de sal
 - 1 g de pebre blanc

Elaboració,
Posem tots els ingredients al got de la batedora o de la Thermomix com és el meu cas i triturem durant 30 segons a velocitat màxima. Ha de quedar ben fina. Reservem al frigorífic fins a l'hora de servir. 
Gaudiu de la felicitat del moment.

Felicità, Lucio Dalla
         ... Ah felicità
              Su quale treno della notte viaggerai
                    Lo so
                       Che passerai...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada