Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimecres, 14 d’agost del 2024

Sopa freda d'ametlles torrades



I que bé va un descans de tant en tant. Dies de calor amb poques ganes de fer res, però on he cuinat més que mai. Practicant receptes noves ben senzilles i agafant inspiració. I aquí torno a publicar una crema o sopa freda, com vulgueu dir-li. Es podria dir un 'ajoblanco' fet amb ametlles torrades.

Aquesta sopa la podeu fer també amb avellanes torrades o ametlles crues tendres. Fresca i sense complicacions, ideal per a aquests dies. Anem directes cap a la cuina i comencem.

Ingredients per a tres tasses,
 - 100 g d'ametlles torrades
 - 1/2 litre de llet d'ametlles sense sucre
 - 2 llesques de pa blanc de motlle
 - 2 alls
 - 25 g de vinagre de Xerès
 - 50 g d'oli d'oliva verge extra
 - 1 culleradeta de sal

Posem tots els ingredients al got de la Thermomix o de la batedora.
Ho triturem durant 2 minuts i mig a velocitat de 5 a 10 progressivament.
Si ho feu amb una batedora, deixeu la barreja tan fina com pugueu. Si de cas, després ho podeu passar per un colador metàl·lic i quedarà més fina.
Ho passem a una sopera i la posem al frigorífic per servir-la freda.
Posem imaginació i la guarnim amb un oli perfumat, unes fulletes de menta o d'alfàbrega o uns dauets de pa fregit. Com us agradi més.

Després de molt de temps he pogut retornar a la lectura. M'estava costant, però porto uns quants llibres aquest estiu que m'han fet viure en un món paral·lel i poder oblidar-me de la bogeria de la realitat actual. Estic acabant 'La papereria Tsubaki', de l'escriptora Ito Ogawa, editat per Navona Editorial i traduït per Judith Rodríguez Vallverdú. Aquí teniu un resum de la contraportada. L'autora teixeix un relat commovedor sobre els detalls que farceixen la quotidianitat de la comunitat on viu, tot farcit de fons amb els paisatges, la gastronomia i les festivitats japoneses que acompanyen i celebren el pas de les estacions de l'any i les ensenyances que heretem com cartes obertes dels avantpassats. En veritat que m'he arribat a emocionar en determinats passatges. I el vell mantra de l'àvia que continuava penjat a la paret de la cuina,

                ... Un gust per a cada estació: amarg a la primavera, avinagrat a l'estiu, picant a la tardor i greixós a l'hivern...

I amb aquesta somorda d'estiu ve molt bé aquesta música dels anys seixanta,

Sleepwalk, Santo & Johnny

2 comentaris:

  1. ve de gust menjar i llegir, sense pressa. feia dies que no entrava al blog. recuperant plaers...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un cop més, estimada. Gràcies un cop més per la visita, que com sempre em fa molta alegria i m'ajuda a continuar.
      ❤️

      Elimina