Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 26 d’agost del 2024

Figues i mores amb crema de xocolata blanca



La nostra figuera, tan generosa com sempre, ja ens dona els seus fruits a balquena. I au a posar-les a les amanides, a fer la melmelada que ens acompanya els esmorzars del matí o a menjar-les a peu d'arbre, sobretot quan la pluja s'ha encarregat de rentar-les. I què dir dels esbarzers?

Doncs que encara que m'ho posin difícil, les mores més grosses sempre estan altes i al mig, les acabo agafant igualment. Mores i figues en plena temporada i cal aprofitar-ho. Unes postres que arrodoniran qualsevol àpat que hàgiu cuinat per als vostres. Som-hi, que les prepararem amb pocs ingredients.

Necessitarem per a quatre racions,
 - 170 g de xocolata blanca
 - 250 g de formatge mascarpone
 - 2 cullerades soperes rases de panela o sucre blanc
 - 100 ml de vi de Porto o qualsevol altre licor que us agradi més
 - 1 cullerada (cafè) de pasta de vainilla o una branca
 - figues
 - mores

Preparem la crema posant la xocolata blanca trencada a trossets en un bol al bany maria. Quan s'hagi desfet aboquem per sobre el mascarpone i remenem fins que s'integrin els dos ingredients. Tapem amb film transparent, ho posem al frigorífic i que hi sigui unes quatre hores.
En una paella al foc posem el licor, el sucre i la vainilla. Quan comenci a bullir afegim les figues aixafades i les mores. Deixem que es cogui uns minuts.
A l'hora de servir posem la crema en copa i per sobre les figues i les mores. Pot ser en fred o tebi. Al gust de cadascú.

Parlami d'amore Mariù, Achille Togliani

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada