La nostra figuera, tan generosa com sempre, ja ens dona els seus fruits a balquena. I au a posar-les a les amanides, a fer la melmelada que ens acompanya els esmorzars del matí o a menjar-les a peu d'arbre, sobretot quan la pluja s'ha encarregat de rentar-les. I què dir dels esbarzers?
Doncs que encara que m'ho posin difícil, les mores més grosses sempre estan altes i al mig, les acabo agafant igualment. Mores i figues en plena temporada i cal aprofitar-ho. Unes postres que arrodoniran qualsevol àpat que hàgiu cuinat per als vostres. Som-hi, que les prepararem amb pocs ingredients.
Necessitarem per a quatre racions,
- 170 g de xocolata blanca
- 250 g de formatge mascarpone
- 2 cullerades soperes rases de panela o sucre blanc
- 100 ml de vi de Porto o qualsevol altre licor que us agradi més
- 1 cullerada (cafè) de pasta de vainilla o una branca
- figues
- mores
Preparem la crema posant la xocolata blanca trencada a trossets en un bol al bany maria. Quan s'hagi desfet aboquem per sobre el mascarpone i remenem fins que s'integrin els dos ingredients. Tapem amb film transparent, ho posem al frigorífic i que hi sigui unes quatre hores.
En una paella al foc posem el licor, el sucre i la vainilla. Quan comenci a bullir afegim les figues aixafades i les mores. Deixem que es cogui uns minuts.
A l'hora de servir posem la crema en copa i per sobre les figues i les mores. Pot ser en fred o tebi. Al gust de cadascú.
Parlami d'amore Mariù, Achille Togliani
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada