Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans il·lustradores infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dijous, 18 de setembre del 2025

Hamburgueses mini especiades i arrebossades



Això d'escriure un post setmanal és un exercici que necessita una preparació complexa, encara que no ho sembli. Si es vol fer bé hauràs de pensar què preparar, tenir els ingredients a mà, on fer la fotografia i preparar la composició. I és en aquest últim requisit que hi entren els plats i els colors que juguin una concordança estètica. Així estava quan no sabia quin color posaria i de sobte, en alçar la vista, vaig veure les figues de moro que tinc davant la finestra de la cuina que tenien un color ben bonic i eren com un tovalló antic que guardo a la prestatgeria del rebost.  

És tenir sempre un full en blanc davant i estar inspirada. Normalment, és la natura que m'acompanya i em dona lliçons de com fer-ho. En un cas com el d'avui, la recepta no té cap complicació i resulta un premi pel paladar: una barreja de plantes aromàtiques i hortalisses que els donen a les hamburgueses un perfum i un gust exquisit. Com acompanyament una amanida amb enciam i petits tomàquets cirerols de l'hort. Tot amanit amb una vinagreta preparada amb oli d'oliva verge extra de casa, vinagre i unes cullerades de melmelada feta amb figues i pells de taronja que preparo expressament per a les amanides.

Ingredients per a vuit hamburgueses mini,
 - 270 g de carn de vedella picada
 - 1 pastanaga
 - 1 ceba mitjana
 - 1 cullerada sopera de fulles de julivert 
 - 1 cullerada sopera de fulles de menta
 - 1 branqueta d'api
 - 1 ou
 - 50 g de grans de civada
 - 1 culleradeta de curri
 - sal i pebre
 - farina de pa per arrebossar
 - oli d'oliva verge extra per fregir

En un bol posem la carn, la pastanaga ratllada fina, la ceba picada finament, el julivert, la menta i l'api tot picat en petit. Afegim l'ou, els grans de civada, el curri i sal i pebre. Ho barregem amb una forquilla i fem unes boletes que aplanarem em forma d'hamburguesa. Les passarem per la farina de pa i fregirem a foc mitjà fins que estiguin daurades. 
Servim amb un puré de patata o patates fregides. Ah, i una amanida.
Ideal per a nits de futbol, acompanyades amb una cervesa o un vi de la terra.
Cap complicació.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada