Quan tinc enyorança del menjar del Brasil faig feijoada i compro per postres un alvocat, o una papaia o un mango. Una manera de transportar-me en el temps i reviure els gustos de la meva infantesa. Ja he explicat altres vegades que al pati de casa teníem aquests arbres fruiters més un llimoner i dos guaiabers, un que donava guaiabes roses i l'altre les feia blanques. I fa uns dies vaig veure per la Xarxa que una noia plantava un os de mango i li sortia un arbre. Per sorpresa meva, vaig fer el mateix i aquí teniu el que m'ha sortit.
Desconec si acabarà fent-se gran i si ho fa, si donarà fruits. Com que tinc espai a l'hort l'he plantat i veuré què passa. En ser un arbre tropical, necessitarà que el regui i molt de sol, encara que he llegit que pot tardar de tres a cinc anys a florir i donar fruits. Veurem.
Com que queden figues i moscatell a l'hort, he preparat un pastís amb ells, més trossets de mango i una crema d'ametlles que ara també és el moment de plegar-les.
Ingredients per a un motlle de 22 cm,
per la massa de la base,
- 250 g de farina
-125 g de mantega en pomada
- 1 ou
- 1/2 culleradeta de sal
- 1 culleradeta de sucre
- 40 ml d'aigua freda
Podem pastar la massa a mà o amb un robot de cuina. Jo ho he fet amb la Thermomix i m'ha quedat perfecta. Només cal posar al got la farina, la mantega, l'ou, la sal i el sucre. Barrejar-ho a velocitat 4 durant 30 segons. Seguidament, afegim l'aigua i la treballem a velocitat espiga durant un minut. Si ho feu a mà, només caldrà que aneu barrejant els ingredients en el mateix ordre i treballar la massa fins que sigui llisa.
L'aplaneu i la poseu al motlle donant-li la forma. És molt fàcil de modelar.
per la crema d'ametlles,
- 50 g de sucre
- 60 g de farina d'ametlles
- 50 g de mantega
- 1 ou
Posem la mantega en un cassó al foc i la fonem. Deixem que es refredi.
En un bol batem l'ou i afegim el sucre i la farina d'ametlles, tot remenant.
Seguidament, hi aboquem la mantega fosa i fem una pasta. Reservem.
per guarnir,
- figues, grans de moscatell, trossos de mango o de la fruita que més ens agradi.
- sucre morè per empolvorar
Engeguem el forn a 215℃. Muntem el pastís posant per sobre la massa del motlle la crema d'ametlles. Sobre aquesta crema la fruita tallada i disposada de la manera que més ens agradi. Empolvorem amb sucre morè i enfornem durant uns 25 minuts o fins que el veiem daurat. Servim tebi o a temperatura ambient.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada