Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 13 de desembre de 2013

Crema de patata i bacallà amb tòfona {magnífica!}


A hores d'ara tots esperem les festes que venen. Ja anem pensant què farem per a posar a taula alguna cosa que agradi a tots. A casa som molt clàssics i com cada any ens mengem la Sopa amb brossa tradicional de la nostra família. Però sempre hi ha gent jove que vol innovar i proposa alguna cosa diferent. Fullejant una revista Cuina del desembre del 2006 trobo una recepta de l'enyorat Santi Santamaria que ens dóna una alternativa a la sopa de galets de Nadal o per al sopar de cap d'any.
Per a quatre persones,

Necessitarem:
 - 80 g de tòfona negra
 - 2 porros
 - 4 rovells d'ou
 - sal grossa
 - pebre negre en gra aixafat
Per a la crema de patates:
 - 250 g de patates
 - 250 g de bacallà dessalat - 20 g de tòfona negra
 - oli de tòfona
 - 750 ml d'aigua o llet

Farem:
1. Peleu les patates, talleu-les i poseu-les a coure en aigua bullent. Quan estiguin ben cuites, afegiu-hi el bacallà, que haurà d'estar sense espines i ben dessalat.
Coeu-ho tot junt amb la tòfona laminada i passeu-ho per una liquadora perquè us quedi una crema ben fina.
2. Afegiu-hi un raig d'oli d'oliva i rectifiqueu-ho de sal. Aboqueu-ho a la sopera.
3. Netegeu bé els porros, talleu-los a tires fines i bulliu-los en aigua, procurant que us quedin grenyals, és a dir, no massa cuits.
4. Lamineu la tòfona.
5. Emplateu posant en el centre dels plats sopers una mica de porro, al damunt un rovell d'ou i al damunt la tòfona laminada. Poseu-ho uns segons al gratinador perquè s'escalfi i la tòfona deixi anar la seva aroma.
6. Porteu-ho a taula i serviu la sopa sense que sobrepassi la tòfona laminada.

Nosaltres l'hem tastat i us podem dir que resulta una crema deliciosa.
Fluixet fluixet sonava la After you've gone, per Lionel Hampton. No calia res més...

21 comentaris:

  1. Aquesta la tenim publicada al bloc de fa moooolt de temps! Una cremeta de luxe, eh?
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Ostres té una pinta !!!! Ha d, estar boníssima !!!!
    Mercè

    ResponElimina
  3. Ostres té una pinta !!!! Ha d, estar boníssima !!!!
    Mercè

    ResponElimina
  4. nena...quina pinta més exquisida té aquesta cremeta!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. Qué bonicas aquestes fotos, tan blanques, i tan apetitoses.... i el groc de l'ou i el negre de la tófona!!!! Molt maca Nani!
    La recepta, doncs m'encanta!!!!! jo sòc fan del bacallà...així que aquesta crema em sembla una delicia!
    Bon cap de setmana!!!!!!

    ResponElimina
  6. Venint d'aquest gran senyor tan sols em podia agradar aquesta recepta, molt different tot i qué amb ingredients clàssics, perfecte per qualsevol dia una mica especial encara que crec que sense galets a casa no estarien gens contents!!!
    Petonets i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  7. Quina combinacio mes deliciosa!!!! El toc de la tòfona li ha d'anar perfecte al bacallà!! A casa el menu de Nadal ja esta mes o menys acabat, pero encara la podría fer per cap d'any.... Petons!

    ResponElimina
  8. Nena, per Nadal escudella però per cap d'any no pot faltar a taula!!!!
    petonets

    ResponElimina
  9. Nos parece una crema delicadísima: por su combinación de ingredientes, por sus colores, por el aroma de la trufa...
    Una pequeña obra maestra.
    Abrazos.

    ResponElimina
  10. Ostres Nani!! M'agrada molt la teva proposta!! Una crema diferent, molt original....una porrusalda modernitzada. Genial Nani!!
    P.D: per si de cas ja t'aviso.....la recepta d'avui divendres de EQNME tampoc té res a veure amb caldos depuratius. jajajaja
    Petonets bonica. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  11. Deu quedar molt gustosa i recomfortant. Sembla un plat molt fi per fer per festes

    ResponElimina
  12. Em sembla un plat excel·lent, una crema diferent i deliciosa, amb el toc de festa de la tòfona. Una molt bona proposta per les festes. Petons.

    ResponElimina
  13. Aquesta crema m´ha conquistat del tot! Genial!!! petons

    ResponElimina
  14. Una crema deliciosa!!! me encanta y con el toque de la trufa tiene que estar buenísima.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  15. senzillament sensacional! El punt de la tòfona fa molta festa, i la combinació de patat i bacallà recorda molt a la brandada. Sensacional.

    ResponElimina
  16. Una crema deliciosa!!! m'encanta la combinació!!

    ResponElimina
  17. M'encantaria moltíssim tastar-la.......Me l'apunto, que les cremes m'agraden molt i més si porten bacallà. Per cert.....el bol, preciós.
    Petonets, Nani!!!
    Olga

    ResponElimina
  18. Pues esta alternativa para el día de Nochevieja tiene que estar de muerte. Ya me gustaría a mi probarla. Un besazo enorme.

    ResponElimina
  19. Gran recepte del mestre i molt ben elaborada. Enhorabona Nani !

    ResponElimina
  20. Hola,

    La recepta fa una pinta boníssima! I les fotos son precioses.
    Volia fer-la aquestes festes, però el tema de l'ou en cru em fa dubtar una mica. S'ha de posar sense donar-li cap cocció?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sílvia,
      Gràcies pel comentari i perdona que tardi en contestar-te: aquests dies han sigut una mica de relax. Sí, el rovell es posa sense cap cocció. Si no t'agrada el pots coure una mica, però el resultat serà diferent.
      Una abraçada,
      Nani

      Elimina