Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 13 de desembre del 2013

Crema de patata i bacallà amb tòfona {magnífica!}


A hores d'ara tots esperem les festes que venen. Ja anem pensant què farem per a posar a taula alguna cosa que agradi a tots. A casa som molt clàssics i com cada any ens mengem la Sopa amb brossa tradicional de la nostra família. Però sempre hi ha gent jove que vol innovar i proposa alguna cosa diferent. Fullejant una revista Cuina del desembre del 2006 trobo una recepta de l'enyorat Santi Santamaria que ens dóna una alternativa a la sopa de galets de Nadal o per al sopar de cap d'any.
Per a quatre persones,

Necessitarem:
 - 80 g de tòfona negra
 - 2 porros
 - 4 rovells d'ou
 - sal grossa
 - pebre negre en gra aixafat
Per a la crema de patates:
 - 250 g de patates
 - 250 g de bacallà dessalat - 20 g de tòfona negra
 - oli de tòfona
 - 750 ml d'aigua o llet

Farem:
1. Peleu les patates, talleu-les i poseu-les a coure en aigua bullent. Quan estiguin ben cuites, afegiu-hi el bacallà, que haurà d'estar sense espines i ben dessalat.
Coeu-ho tot junt amb la tòfona laminada i passeu-ho per una liquadora perquè us quedi una crema ben fina.
2. Afegiu-hi un raig d'oli d'oliva i rectifiqueu-ho de sal. Aboqueu-ho a la sopera.
3. Netegeu bé els porros, talleu-los a tires fines i bulliu-los en aigua, procurant que us quedin grenyals, és a dir, no massa cuits.
4. Lamineu la tòfona.
5. Emplateu posant en el centre dels plats sopers una mica de porro, al damunt un rovell d'ou i al damunt la tòfona laminada. Poseu-ho uns segons al gratinador perquè s'escalfi i la tòfona deixi anar la seva aroma.
6. Porteu-ho a taula i serviu la sopa sense que sobrepassi la tòfona laminada.

Nosaltres l'hem tastat i us podem dir que resulta una crema deliciosa.
Fluixet fluixet sonava la After you've gone, per Lionel Hampton. No calia res més...

21 comentaris:

  1. Aquesta la tenim publicada al bloc de fa moooolt de temps! Una cremeta de luxe, eh?
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Ostres té una pinta !!!! Ha d, estar boníssima !!!!
    Mercè

    ResponElimina
  3. Ostres té una pinta !!!! Ha d, estar boníssima !!!!
    Mercè

    ResponElimina
  4. nena...quina pinta més exquisida té aquesta cremeta!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. Qué bonicas aquestes fotos, tan blanques, i tan apetitoses.... i el groc de l'ou i el negre de la tófona!!!! Molt maca Nani!
    La recepta, doncs m'encanta!!!!! jo sòc fan del bacallà...així que aquesta crema em sembla una delicia!
    Bon cap de setmana!!!!!!

    ResponElimina
  6. Venint d'aquest gran senyor tan sols em podia agradar aquesta recepta, molt different tot i qué amb ingredients clàssics, perfecte per qualsevol dia una mica especial encara que crec que sense galets a casa no estarien gens contents!!!
    Petonets i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  7. Quina combinacio mes deliciosa!!!! El toc de la tòfona li ha d'anar perfecte al bacallà!! A casa el menu de Nadal ja esta mes o menys acabat, pero encara la podría fer per cap d'any.... Petons!

    ResponElimina
  8. Nena, per Nadal escudella però per cap d'any no pot faltar a taula!!!!
    petonets

    ResponElimina
  9. Nos parece una crema delicadísima: por su combinación de ingredientes, por sus colores, por el aroma de la trufa...
    Una pequeña obra maestra.
    Abrazos.

    ResponElimina
  10. Ostres Nani!! M'agrada molt la teva proposta!! Una crema diferent, molt original....una porrusalda modernitzada. Genial Nani!!
    P.D: per si de cas ja t'aviso.....la recepta d'avui divendres de EQNME tampoc té res a veure amb caldos depuratius. jajajaja
    Petonets bonica. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  11. Deu quedar molt gustosa i recomfortant. Sembla un plat molt fi per fer per festes

    ResponElimina
  12. Em sembla un plat excel·lent, una crema diferent i deliciosa, amb el toc de festa de la tòfona. Una molt bona proposta per les festes. Petons.

    ResponElimina
  13. Aquesta crema m´ha conquistat del tot! Genial!!! petons

    ResponElimina
  14. Una crema deliciosa!!! me encanta y con el toque de la trufa tiene que estar buenísima.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  15. senzillament sensacional! El punt de la tòfona fa molta festa, i la combinació de patat i bacallà recorda molt a la brandada. Sensacional.

    ResponElimina
  16. Una crema deliciosa!!! m'encanta la combinació!!

    ResponElimina
  17. M'encantaria moltíssim tastar-la.......Me l'apunto, que les cremes m'agraden molt i més si porten bacallà. Per cert.....el bol, preciós.
    Petonets, Nani!!!
    Olga

    ResponElimina
  18. Pues esta alternativa para el día de Nochevieja tiene que estar de muerte. Ya me gustaría a mi probarla. Un besazo enorme.

    ResponElimina
  19. Gran recepte del mestre i molt ben elaborada. Enhorabona Nani !

    ResponElimina
  20. Hola,

    La recepta fa una pinta boníssima! I les fotos son precioses.
    Volia fer-la aquestes festes, però el tema de l'ou en cru em fa dubtar una mica. S'ha de posar sense donar-li cap cocció?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sílvia,
      Gràcies pel comentari i perdona que tardi en contestar-te: aquests dies han sigut una mica de relax. Sí, el rovell es posa sense cap cocció. Si no t'agrada el pots coure una mica, però el resultat serà diferent.
      Una abraçada,
      Nani

      Elimina