A hores d'ara tots esperem les festes que venen. Ja anem pensant què farem per a posar a taula alguna cosa que agradi a tots. A casa som molt clàssics i com cada any ens mengem la Sopa amb brossa tradicional de la nostra família. Però sempre hi ha gent jove que vol innovar i proposa alguna cosa diferent. Fullejant una revista Cuina del desembre del 2006 trobo una recepta de l'enyorat Santi Santamaria que ens dóna una alternativa a la sopa de galets de Nadal o per al sopar de cap d'any.
Necessitarem:
- 80 g de tòfona negra
- 2 porros
- 4 rovells d'ou
- sal grossa
- pebre negre en gra aixafat
Per a la crema de patates:
- 250 g de patates
- 250 g de bacallà dessalat - 20 g de tòfona negra
- oli de tòfona
- 750 ml d'aigua o llet
Farem:
1. Peleu les patates, talleu-les i poseu-les a coure en aigua bullent. Quan estiguin ben cuites, afegiu-hi el bacallà, que haurà d'estar sense espines i ben dessalat.
Coeu-ho tot junt amb la tòfona laminada i passeu-ho per una liquadora perquè us quedi una crema ben fina.
2. Afegiu-hi un raig d'oli d'oliva i rectifiqueu-ho de sal. Aboqueu-ho a la sopera.
3. Netegeu bé els porros, talleu-los a tires fines i bulliu-los en aigua, procurant que us quedin grenyals, és a dir, no massa cuits.
4. Lamineu la tòfona.
5. Emplateu posant en el centre dels plats sopers una mica de porro, al damunt un rovell d'ou i al damunt la tòfona laminada. Poseu-ho uns segons al gratinador perquè s'escalfi i la tòfona deixi anar la seva aroma.
6. Porteu-ho a taula i serviu la sopa sense que sobrepassi la tòfona laminada.
Nosaltres l'hem tastat i us podem dir que resulta una crema deliciosa.
Fluixet fluixet sonava la After you've gone, per Lionel Hampton. No calia res més...
Aquesta la tenim publicada al bloc de fa moooolt de temps! Una cremeta de luxe, eh?
ResponEliminaPetonets
Sandra
Ostres té una pinta !!!! Ha d, estar boníssima !!!!
ResponEliminaMercè
Ostres té una pinta !!!! Ha d, estar boníssima !!!!
ResponEliminaMercè
nena...quina pinta més exquisida té aquesta cremeta!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Qué bonicas aquestes fotos, tan blanques, i tan apetitoses.... i el groc de l'ou i el negre de la tófona!!!! Molt maca Nani!
ResponEliminaLa recepta, doncs m'encanta!!!!! jo sòc fan del bacallà...així que aquesta crema em sembla una delicia!
Bon cap de setmana!!!!!!
Venint d'aquest gran senyor tan sols em podia agradar aquesta recepta, molt different tot i qué amb ingredients clàssics, perfecte per qualsevol dia una mica especial encara que crec que sense galets a casa no estarien gens contents!!!
ResponEliminaPetonets i bon cap de setmana,
Palmira
Quina combinacio mes deliciosa!!!! El toc de la tòfona li ha d'anar perfecte al bacallà!! A casa el menu de Nadal ja esta mes o menys acabat, pero encara la podría fer per cap d'any.... Petons!
ResponEliminaNena, per Nadal escudella però per cap d'any no pot faltar a taula!!!!
ResponEliminapetonets
Nos parece una crema delicadísima: por su combinación de ingredientes, por sus colores, por el aroma de la trufa...
ResponEliminaUna pequeña obra maestra.
Abrazos.
Ostres Nani!! M'agrada molt la teva proposta!! Una crema diferent, molt original....una porrusalda modernitzada. Genial Nani!!
ResponEliminaP.D: per si de cas ja t'aviso.....la recepta d'avui divendres de EQNME tampoc té res a veure amb caldos depuratius. jajajaja
Petonets bonica. MAR, de EQNME
Deu quedar molt gustosa i recomfortant. Sembla un plat molt fi per fer per festes
ResponEliminaEm sembla un plat excel·lent, una crema diferent i deliciosa, amb el toc de festa de la tòfona. Una molt bona proposta per les festes. Petons.
ResponEliminaAquesta crema m´ha conquistat del tot! Genial!!! petons
ResponEliminaUna crema deliciosa!!! me encanta y con el toque de la trufa tiene que estar buenísima.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
senzillament sensacional! El punt de la tòfona fa molta festa, i la combinació de patat i bacallà recorda molt a la brandada. Sensacional.
ResponEliminaUna crema deliciosa!!! m'encanta la combinació!!
ResponEliminaM'encantaria moltíssim tastar-la.......Me l'apunto, que les cremes m'agraden molt i més si porten bacallà. Per cert.....el bol, preciós.
ResponEliminaPetonets, Nani!!!
Olga
Pues esta alternativa para el día de Nochevieja tiene que estar de muerte. Ya me gustaría a mi probarla. Un besazo enorme.
ResponEliminaGran recepte del mestre i molt ben elaborada. Enhorabona Nani !
ResponEliminaHola,
ResponEliminaLa recepta fa una pinta boníssima! I les fotos son precioses.
Volia fer-la aquestes festes, però el tema de l'ou en cru em fa dubtar una mica. S'ha de posar sense donar-li cap cocció?
Hola Sílvia,
EliminaGràcies pel comentari i perdona que tardi en contestar-te: aquests dies han sigut una mica de relax. Sí, el rovell es posa sense cap cocció. Si no t'agrada el pots coure una mica, però el resultat serà diferent.
Una abraçada,
Nani