Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dissabte, 28 de desembre del 2013

Torró d'anacards i festucs {amb música d'Sting}


Continuem en dies de festes i encara mengem torrons. Però som a temps de fer-ne un de casolà i ben fàcil. Nosaltres no volem deixar de participar a Memòries d'una cuinera i aquí us presentem la nostra proposta.

Necessitarem:
 - 130 g de festucs torrats
 - 130 d'anacards torrats
 - 180 g de mel
 - 100 g de sucre
 - 1/2 culleradeta (cafè) de bicarbonat

Farem:
En una cassola hi posarem la mel, el bicarbonat i el sucre per a fer el sucre cremat.
Anirem remenant fins que el veiem ben fosc.
No patiu si comença a fer bromera, és normal, ja baixarà.
Afegim els fruits secs.
Remenem i ho aboquem ràpidament en una safata amb paper vegetal.
Deixem refredar i trenquem, amb un martellet o la massa de morter, a trossos.
Servim amb vi dolç.

Han quedat bons. Són durs. En canvi, us proposem una música dolça com ells, però sense duresa. Fragile, per 2CELLOS (Sulic & Hauser). Una bona variació de la música d'Sting. Ens vénen de gust sentir les dues versions.

24 comentaris:

  1. Molt bo Nani, un guirlache exquisit.
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  2. Uns torrons molt bons, m'agraden molt els durs i aquesta combinació ha d'estar realment deliciosa. Petons.

    ResponElimina
  3. Ha de ser deliciós!!! Per cert, no tenia controlat el teu bloc, però ara ja m'he subscrit per poder seguir-te de ben a prop!!!! Petons!

    ResponElimina
  4. Una bona recepta de torró, senzilla i boníssima!
    Per cert, compteu amb mi per la trobada, m'hi apunto! Tingue'm informada!

    ResponElimina
  5. Es veu molt bo. El que no aconsegueixo es trobar anacards i festucs sense sal a Holanda. Pero si al final trobo faré aquest torró encara que sigui fora de nadal :)
    petons

    ResponElimina
  6. Sens dubtes és una llumeta, i molt sovint l'energia que encén la llumeta!
    Compte amb mi!
    (Com jo compto amb tu)

    ResponElimina
  7. Nani, aquest torró ha de ser massa.....
    Pots compta amb mi, me fa moltíssima ilusió que hagis pensat amb mi. Ja mo montaré.
    Petons

    ResponElimina
  8. Una versión bien rica y original, nos encanta.
    Gracias por comunicarnos la reunión bloguera, ojalá podamos asistir aunque todavía faltan unas semanas y puede pasar de todo... Estaremos atentas a tu blog...
    Un abrazo enorme y feliz 2014.

    ResponElimina

  9. Nani; Sóc Josepb -Menja de bacallà- i ara vinc del blog de la Isabel, -La cuina de la Isabel- i he llegit, que fas una trobada bloguera? perdona el meu atreviment, però, m'hi puc apuntar? bé, si és així ja m'ho diràs.
    Salutacions i rep els millors desitjos per aquest any que aviat començarà¡¡ :O) :O)

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que pots venir! Ja seguiràs les notícies pel blog. Ho publicaré aviat.

      Elimina
  10. oooooooo, que bo aquest torró Nani!!!! m'encanta la presentació. Que tinguis una bona entrada d'any guapa!!!! molts petonets (he vist lo de la trobada, però els dissabtes l'Yves juga a futbol :( ) petonetssssssssssssssss

    ResponElimina
  11. Nani, qué rabia no haber podido llegar al reto de Memories!! Este mes es un poco raro. Me ha encantado tu propuesta. Los anacaros son para mí el primer fruto seco en mi lista. Besitos.

    ResponElimina
  12. Jo tampoc he arribat al repte, entre que no sabia què fer i que he estat fora uns dies... doncs res, a epr la propera! t'ha quedat genial, però! i així de primeres, crec que el 22 de febrer no tinc res, així que me'l reservo per venir a TRG, la meva 1a trobada! bones festes i feliç 2014, un petó!

    ResponElimina
  13. Nani.....què original!!! I amb aquesta foto tan preciosa......està tot dit.
    Desitjo que tinguis un feliç 2014!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  14. Amb anacards i festucs ha de quedar gustós i molt original.
    Bona entrada d'any!

    ResponElimina
  15. Mmm que bo aquest torró! Ha de ser curiosa la barreja de dolç i la salaor dels anacards! Molt original!
    Bon any nou!! Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per cert, Nani!! M'apunto a la trobada!! Em faria molta il·lusió! :)

      Elimina
  16. Nani, te una pintorra de bonissim.......
    Ja et diré alguna cosa de la trobada.
    M'agradaria molt poder vindre.
    Petons i molt bon any

    ResponElimina
  17. Ha de quedar molt bó preparat a casa aquest guirlache. ens ho guardem per quan tornarem a casa desprès de les festes a Andorra, amb neu i tot per jugar amb la Polyanna.
    Estem mirant pel 22/02, esperem que tot surti com ho tenim planejat!!!
    Molt bon any i fins l'any que vé!
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. T'esperem Palmira. Que vingui una blogaire a Tarragona des de Paris és tot un honor!

      Elimina
  18. Hola Nani :)
    Moltes gràcies per la visita al blog, portava gairebé un mes desconectada de blogs, entrades i receptes. I tant que m'apunto a la trobada que faràs. Ja hi pots comptar!
    Aquest torró ha de ser ben bo, la meva àvia en fa un de semblant, n'hi diuen "torró de guineu" suposo que pel color però ja li preguntaré d'on ve el nom.
    Una forta abraçada i espero que passeu un 2014 ple d'alegries!! :)

    ResponElimina
  19. Aquest turró li encantaria al meu pare!!!!! Nosaltres aquest any els haurem de fer fora de temporada els turrons, anem ben tard, com sempre!!
    Petonets

    ResponElimina
  20. Em quedaba veure aquet turrò teu tan original!!!!! Dons si, te que estar bo..tot i que a mi els turrons dussus no em diuen res..bè ni els tous...exceptuant potser el de coco...però m'agrada aqueste textura de caramel i fruits secs. Bona aportaciò Nani!

    ResponElimina