Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 31 de desembre del 2013

Épaule d'agneau de les sept heures {recepta francesa}


M'agrada la varietat de la cuina del món. I que la francesa és una de les meves preferides no és cap secret. Un dels plats favorits d'aquesta cuina és el del xai de les set hores. No us espanteu, que no cal que hi sigueu davant la cassola tota l'estona. És un exemple de com cuinar amb temps i que triomfa segur a la taula. Es pot fer tant amb la cuixa (gigot) com amb l'espatlla (épaule). Nosaltres l'hem acompanyat de cuscús, fet d'una manera ràpida.
Per a dues persones,

Necessitarem:
 - 1 espatlla de xai (aquesta feia 800 g)
 - 2 pastanagues tallades a rodanxes
 - 2 cebes tallades a trossos
 - 1 porro tallat a rodanxes
 - 1 branca d'api
 - 2 tomàquets madurs pelats i sense llavors
 - 4 alls
 - 1 ram d'herbes (llorer, farigola i romaní)
 - 10 grans de pebre negre
 - 5 claus d'espècia
 - oli d'oliva
 - 1/2 litre de vi negre potent
 - 1 litre de caldo
 - sal
 - cuscús

Farem:
Daurarem la carn, que salarem prèviament, en una cassola on haurem posat oli d'oliva.
Quan estigui ben daurat, hi afegim les verdures tallades, les espècies i el ram d'herbes.
Un cop s'hagin cuit una mica, hi afegim el vi i deixem que bulli uns minuts.
Tot seguit hi aboquem el caldo i tapem la cassola.
Deixarem coure a foc lent durant unes set hores, donant-li un tomb cada hora.
Un cop cuit reservem la carn i passem el caldo amb les verdures per un colador fent una salsa, que si queda massa líquida la podem reduir en una paella.
Servir la carn esmicolada.
Queda tendre i bona.
Nosaltres l'hem acompanyat amb cuscús, però també podeu fer un puré de patata o arròs blanc.
Acompanyeu amb el mateix vi amb què l'heu cuinat.

Continuem a França. Com si haguéssim menjat en un palau, Palais RoyalAlain Souchon & Jane Birkin. M'agraden.
Desitjo que l'any 2013 us hagi estat profitós i que entreu al 2014 amb bon peu! Brindem!

15 comentaris:

  1. Encara que no et deixi mai cap comentari et segueixo sempre. Jo també et desitjo una bona entrada d'any. Moltes grácies per compartir el que fas. Feliç 2014,
    Marina

    ResponElimina
  2. La paciència a la cuina sempre dóna molt bons resultats! Magnífic plat! Que tinguis una bona entrada d'any!

    ResponElimina
  3. Aquest xai ha de ser tendríssim després de tant temps de cocció. La cuina és paciència, està clar. Molt bon any, Nani.

    ResponElimina
  4. Quina bona pinta! La casa deu quedar perfumada amb una oloreta deliciosa, mentres el cuines. Una meravella!

    ResponElimina
  5. Se m'ha fet la boca aigua amb aquest plat!! què bo!! i encara que siguin 7 hores... només es cal voltar per casa ;-). Un petonàs i feliç 2014!!

    ResponElimina
  6. Caram!!!
    Això sí que és cuinar amb amor!
    Ja se li veu a la carn lo tendreta i melosa que ha quedat, i ara a l'hivern crec que és una bona manera de mantenir el caliu a la llar.

    ResponElimina
  7. Això s'ha de desfer a la boca Nani...però 7 hores, ni que sigui a baixa temperatura, amb un sol litre de caldo...no hem quadra massa. No s'ha d'anar afegint més líquid?...gràcies i que tinguis uns bons reis !

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei Albert, potser m'he deixat el detall de que la cassola ha d'estar tapada. Si et fixes l'espatlla és de 800 g i la cassola és ovalada com la seva forma. Amb el caldo i el vi és més que suficient, perquè no en perd gaire. De totes maneres, em va sobrar molta més salsa que la carn que hi havia. Prova-la de fer i veuràs com n'es de bona. Es desfà...
      Uns bons reis també,
      Nani

      Elimina
    2. Gràcies Nani...i tant que la provaré de fer !!!....

      Elimina
  8. Com m'agraden a mi aquests chups-chups... es el millor per les carns, totes queden estupendes en un punt melòs i tendre impresionants...i aquest xai així o demostra. Una recepta molt xula que em guardo per una ocasió especial! i m'encanta l'acompanyament amb cous-cous! Ideal!
    Petons Nani, i seguim!!!!

    ResponElimina
  9. Cocció lenta... recepta francesa... un confitat que es desfà en menjar-lo. Quina delícia Nani!!

    Per cert, ho tinc complicadet per la trobada del febrer... és l'aniversari de la meva mare. A veure com ho arreglo per ser als dos llocs a la vegada ;-)
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  10. Mmmmm....ens encanta el corder, seguríssim que la cuinaré. Igualment et desitjo un bon 2014!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina