Etiquetes

12 mesos 12 pans a baixa temperatura acompanyament al buit almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn fruita fruits secs fumats galetes gelats gossos hortalisses horts urbans infusions km0 Lékué licors llaminadures llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montsià natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes musicals restaurants revista Cuina Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

diumenge, 5 de gener de 2014

La galette des Rois {pour ma petite fille}


La meva ajudant de cuina aquests dies està de vacances amb els altres avis. Però em va demanar que li preparés la galette des Rois. És un pastís francès que vam fer l'any passat i li va agradar molt. Com que és la reina de casa, la seva vovà li fa una galette i li envia per un missatger reial. Violeta, aquí la tens.

Necessitarem:
 - 2 paquets de pasta de full (forma rodona)
 - 125 g de mantega en pomada
 - 125 g de sucre
 - 125 g d'ametlla en pols
 - 3 ous
 - 1 cullerada (cafè) de canyella
 - una fava seca

Farem:
Barregem el sucre i la mantega tallada a daus.
Afegim dos ous i les ametlles en pols.
Posem una de les pastes de full sobre paper vegetal en una safata de forn.
Aboquem per damunt la pasta que hem preparat i hi posem la fava.
Recobrim amb l'altra pasta de full (amb forma rodona però retallada més petita).
Tanquem les vores tot fent caragols amb la pasta.
Pinzellem la galette amb un ou batut i fem dibuixos amb la punta d'un ganivet.
La posem al forn, que haurem prescalfat a 180º, durant 30 minuts o fins que estigui daurada.
Tallem i repartim. I qui trobi la fava al seu tros serà coronat rei!
La Violeta també és una Súper3, Tots som súper, tots som grans siguem petits o gegants...
Avui tanquem els comentaris, perquè tots tenim molta feina per a anar preparant les sabates, les garrofes i l'aigua per als camells... uf!!! Que ja estan venint... quins nervis!!!