Aquest any ens hem proposat fer-ho fàcil. Menjar bé i senzill. I si pot ser, sense massa despesa, d'una manera econòmica. Almenys ho intentarem. El primer dia de l'any vàrem fer un conill que va resultar molt bo.
Per a dues persones,
Necessitarem:
- 1/2 conill
- 1 pebrot verd
- cols de Brussel·les
- sal i pebre
- oli d'oliva
- 1 cullerada de salsa de soja
- 1 cullerada de Royal líquid (sucre caramel·litzat)
- groselles
- 2 tasses (cafè) d'arròs
- 2 alls
Farem:
En una olla de pressió bullim, en aigua, el conill durant 20'.
El traiem, desossem i reservem.
També guardem el caldo.
Escalfem el wok ben calent i hi posem unes tres cullerades d'oli d'oliva, hi coem a foc fort, el pebrot tallat a rodanxes i les cols de Brussel·les.
Afegim el conill desossat i una tasseta del caldo, saltejant-lo un parell de minuts.
Si ens agrada que quedi una mica caramel·litzat hi afegim la salsa de soja i el sucre Royal.
Fem l'arròs en una paella on posem dues cullerades d'oli d'oliva, els alls i l'arròs.
Remenem uns segons i hi aboquem caldo de conill suficient perquè quedi solt.
Acompanyem el conill d'aquest arròs i unes groselles que hi donaran un punt agredolç.
Tenim un altre arròs de conill que també va quedar molt bo. Hi podeu donar un cop d'ull: arròs de conil a l'estil murcià. Segur que us agrada.
Mentre cuinava Jason Mraz em cantava I'm Yours. Una manera relaxada de començar l'any. Em voleu acompanyar aquest 2014 cantant, llegint, ballant i cuinant tranquilament? Aquí us esperaré!
M'agrada, simple, saborós i amb una gran elegància :)
ResponEliminaun plat molt equilibrat, ben presentat i econòmic. Si amb una mica d'imaginació no és tan difícil fer coses delicioses, oi, Nani? Quina prova més bona que aquesta que ens presentes...! Petons
ResponEliminaSa i baratet!!!! Ideal Nani.
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Aquesta recepta ho té tot: bona, sana, gustosa, econòmica, senzilla i elegant.
ResponEliminaQue tinguis un feliç 2014!
M'afegeixo al ball! Un platillo senzill i boníssim, bon inici d'any, si senyor!
ResponEliminaCom sempre: molt bona pinta, encara no he fet res al wok y el tinc mort de fàstic així que a veure si aprofito la recepta ^^
ResponEliminaPetons!
No se m'hauria acudit mai fer el conill a l'olla a pressió, realment ha de quedar molt tendre. I quin contrast, les groselles. Un plat molt apetitós. Petons.
ResponEliminaA Holanda el conill és caríssim, pero si en compro segur que provaré aquesta recepta.
ResponEliminapetons
Doncs mira NANI, a part de que el conill es una de les mevas carns preferidas, l'altre día vaig comprar una bossa de cols de Brusseles congeladas i ja se quin ús els hi daré.
ResponEliminaMOLTS PETONS MACA :)))
Uuuuau!! No coneixia el teu bloc i m'ha agradat moltissim el que he vist! Tens un bloc molt bonic, molt blanc i m'encanten aquest tipus de bloc! I que dir-te de la recepta, bonissima! Em sembla una proposta molt i molt sana i a més, bonissima! Les fotos son precioses! M'encanta tot :) Petons i bon cap de setmana
ResponEliminase ve ríquisimo este plato que has preparado! no sabes el hambre que me ha dadooo los colores, todo, se ve precioso!
ResponEliminaEspacio Culinario
La cuina al wok m'agrada. Com dius és senzilla i equilibrada: una mica de verdures, d'arròs o pasta, alguna carn i ja tenim un àpat complert!
ResponEliminaDe moment m'abstinc de menjar conill, tenint-ne un per mascota i fent-se estimar com es fa estimar, no puc. De fet me'l menjaria, però a petons!
No tinc wok, però veient aquests plats, es converteix en el número 1 dels estris imprescindibles pendents! Petons!
ResponEliminaCuanto tiempo hace que no uso el wok, hasta se me había olvidado que tenía uno, gracias por la receta, exquisita.
ResponEliminaBesos linda.
Un propòsit genial que de moment heu acomplert amb aquest plat, bo, saborós, senzill i econòmic!
ResponEliminaquina bona pinta aquest conill!!! És un plat saníssim! Petonets
ResponEliminaNani ets la cuina més "slow cuina" que conec i això ja saps com m'agrada :o) Senzill i els ulls estàn contents, una meravella!!!
ResponEliminaPetonets i molt bona setmana tot i que ara tinc un dubte: t'he desitjat ja un molt bon any 2014???
Desitjan
Una presentació i un plat acolorit de 10.
ResponEliminaEs veritat a vegades mengem amb els sentits.
Els ulls, el gust, la flaire, la textura......
Bon any.
Nani, ja ens diràs quelcom de la trobada.
En principi compte amb nosaltres, el meu marit i jo..
Petons