Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 24 de gener del 2014

Patates violetes farcides de sèpia {amb maionesa}

Fish'n'chips X

Si alguna vegada sortim a fer un aperitiu, normalment el fem a casa, acostumo demanar la sèpia amb maionesa. Però a mi com més m'agrada és amb allioli. Aquest mes Memòries d'una cuinera ens demana fer unes patates farcides. Fa uns dies, vaig trobar unes patates violetes d'oferta i aquí les teniu ben farcidetes. Per a nosaltres qualsevol peix que vagi acompanyat de patates és un fish'n'chips, aquest és el 10. Ideals per a fer un vermutillo com cal.

Necessitarem:
 - patates violetes
 - 1 sèpia (la meva era de Tarragona)
 - oli de gira-sol per si voleu fregir les patates
maionesa o allioli:
 - sal
 - 1 ou
 - 250 ml d'oli de gira-sol
 - unes gotes de llimona
 - 1 all pelat

Farem:
Bullim les patates amb pell en una cassola, amb aigua i una cullerada de sal, uns 15 minuts o fins que punxant-les amb un ganivet estiguin cuites.
Mentrestant també bullim la sèpia uns 10 minuts.
Fem la maionesa o allioli (a mi m'agrada més) posant al got de la batedora oli de gira-sol, l'ou, un xic de sal, unes gotes de llimona i un all.
Ho batem fins que quedi ben espesa.
Pelem les patates i amb un ganivet de punta fina, amb molta cura, les buidem per dins.
Si voleu, jo ho fet, les fregiu un moment en oli de gira-sol i agafen més cos.
Les poseu en un plat amb paper de cuina.
Tallem la sèpia a daus petits i la barregem amb la maionesa.
Farcim les patates i les posem sobre una safata per a servir.
Servim amb un bon vermut i tindreu un magnífic aperitiu.
Nosaltres només ho podem fer el cap de setmana, tot llegint el diari i sempre amb una música de fons. Cantaven els brasilers Seu Jorge i Patricia MarxEspelhos d'agua. Cada dia podria ser diumenge...

22 comentaris:

  1. un fish and chips modern i molt original, em quedo amb la teva versió :)
    Les patates violetes són molt vistoses!

    ResponElimina
  2. Quin gust un diumenge així Nani!!!
    Disfrutant del moment i d'aquest peix tan meravellòs que teniu ... un aperitiu molt elegant, qui ha dit que les patates farcides no ho eren???
    Bon cap de setmana!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  3. Les patates violetes queden molt vistoses! Una tapa molt original. Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  4. Molt millor q el classic fish and chips!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  5. Et volia enviar un mail pero no trobo el teu mail!!

    ResponElimina
  6. Queda molt maco i a sobre deliciós!! A mi també m'encanta la sepia amb alioli. Petons!!

    ResponElimina
  7. mare meva que preciosa aquesta tapa!!!! M'encanta el contrast del color de la patata, la maionesa (jo tambè sòc de all-i-oli) i les potetes juganeres de la sepia...
    Una recepta 10!
    Fantàstica!

    ResponElimina
  8. Quina presentació!!!!!!!!!!!!!
    En lloc d'un plat sembla " Una obra d'art "o un festival de colors
    Felicitats i bon cap de setmana.
    Petons

    ResponElimina
  9. No coneixia les patates violetes!!! Combinen a la perfecció amb el teu bloc!!!
    Em convidaràs a un vermutillo com aquest????
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  10. Això sí que és un vermut com Déu mana! Una combinació genial, les patates amb l'allioli i la sípia. Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  11. Què bona aquesta versió catalana del fish & chips!!! amb un aperitiu així no cal anar a buscar-lo fora!! Feliç diumenge!

    ResponElimina
  12. Qui, si no la Nani, podia fer aquesta recepta!!!
    Magnífica.

    A mi també m'agrada més amb allioli que amb maionesa ;-) T'ho dic perquè quan vinguem a casa teva no t'equivoquessis heheheh ;-)
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  13. Un fish and chips molt original i atractiu!! Ets la reina de la posta en escena dels sabors!! Petonets!

    ResponElimina
  14. Una tapa molt original!!! i segur que boníssima!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  15. Jo vull un aperitiu així!!!!!!!!!
    Tastaré la sípia amb allioli que crec que no ho he fet mai així.
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  16. M'encanten aquestes patates, són molt vistoses. I presentades farcides com aquestes són la bomba!
    Petons

    ResponElimina
  17. I tant magnífic! Amb un aperitiu així, res de sortir de casa! Aquestes patates violetes em semblen genials! Petons!

    ResponElimina
  18. Qué cosa más original, bella... y rica!!!
    Petonets

    ResponElimina
  19. Quan veig aquestes patates em criden molt l'atenció i no les he provat, són tant bones com diuen?? Amb aquest farcit segur que si! queden anotades!

    ResponElimina
  20. fa temps que tinc pendents comprar aquestes patates. Ara ja tinc una excusa! jijiji. Gràcies guapa per participar. petonets

    ResponElimina