Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 20 de desembre del 2013

Petits chaussons au Roquefort {de Julia Child}


Quan vaig veure el film Julia & Julie el llibre de receptes de Julia Child esdevingué un dels objectes de desig més apreciat a tenir quan fos traduït. Per això, quan la Cristina me'l va regalar no sabia com el desitjava. Havia de fer alguna recepta aviat per a compartir-la. Això sí, no em vaig treure el collaret de perles de la meva mare, quedant així dins del decorat dels anys 60'. Vaig triar els chaussons que són petites crestes i que ens serviran per a treure a taula aquests dies de festa.
Per a unes 40 peces,

Necessitarem:
 - 225 g de roquefort o formatge blau
 - un bol de 3 litres
 - 120 de mantega en pomada
 - 2 rovells d'ou
 - 1-2 cullerades de kirsch o brandi
 - 1 1/4 culleradeta de pebre
 - 2 cullerades de cerfull o la part verda de la ceba tendre picada
 - 2-6 cullerades de nata per a muntar
 - làmines de pasta brisa (segons les que utilitzeu calculeu)
 - 1 ou batut en un bol amb 1/2 culleradeta d'aigua
 - un pinzell de pastisser
 - unes plaques per al forn lleugerament untades amb mantega

Farem:
Aixafar el formatge al bol amb una forquilla.
Afegir la mantega, els rovells, el kirsch o brandi, el pebre, el cerfull o les puntes de ceba tendra.
Afegim la nata a cullerades, evitant que la barreja quedi massa líquida.
Ha de quedar com una pasta espessa.
Rectificar a punt de sal i pebre.
Estirem la massa de pasta brisa formant un rectangle d'uns 3 mm de gruix.
Amb l'ajuda d'un segell per a raviolis o un ganivet, tallem la massa en quadres d'uns 6 cm.
Preescalfem el forn a 225º.
Posem una cullerada de farcit al centre de cadascun dels quadrats.
Pintem amb l'ou batut una línia de 6 mm al voltant de les vores de la pasta.
Dobleguem formant un triangle.
Premem els extrems amb els dits.
Afirmem-los formant un dibuix, amb la forquilla.
Col·loquem sobre la placa de forn i ho fem amb la resta de crestes.
Pintem la part superior amb ou batut.
Amb la punta d'un ganivet, dibuixem unes línies entrecreuades per damunt i fem un petit forat de 3 mm al centre perquè, en coure's la cresta, pugui sortir el vapor.
Les deixem a la part superior del forn preescalfat uns 15 minuts, o bé fins que s'hagin inflat i daurat una mica.
Les crestes es poden tornar a escalfar un cop fetes.
També les podrem congelar i descongelar al forn a 215º durant 5 minuts.
He de dir que la massa brisa està feta per la Julia Child i és una de les altres receptes que surten al llibre. Això ho deixem per a un altre dia.

Recepta de la pàg. 266 del llibre El arte de la cocina francesa de Julia Child, Louisette Bertholle i Simone Beck. Amb pròleg de David de Jorge i Martin Berasategui. Traducció al castellà de Carme Geronès. Editorial Debate.
Un suggeriment per al Tió...

Una de les cançons de la banda sonora del film: Margaret Whiting, Time after time.
Un llibre que m'ha fet molta il·lusió. Moltes gràcies Cristina!
I la Julia child diria... et bon appétit!

14 comentaris:

  1. Quina bona idea et va donar, aquest llibre! T'han quedat molt bons, aquests chaussons.Petons!

    ResponElimina
  2. Tindre que donar un cop d'ull a aquest llibre.... quina bona pinta! petons

    ResponElimina
  3. Quina bona idea per a sorprendre i quedar bé... De formatge... Mmmm! A més deu ser molt fàcil canviar la recepta per poder-la repetir en diverses ocasions. Molt bona! Hauré de donar un cop d'ull a aquest llibre...
    Bones festes!

    ResponElimina
  4. Crec que tu haguessis sigut una bona protagonista de la pel.lícula... Ja t'imagino amb el collaret de perles i el davantal a la cuina del teu piset barallant-te per fer encabir una llangosta viva dins l'olla per... No! No! No em puc imaginar a la meva estimada Nani davant una situació com aquesta! Però si fent aquests crestells envoltada d'una àura afrancesada.

    ResponElimina
  5. Aquesta pel·lícula va ser el motiu que la Montse i jo creessim el blog, ens encanta!! i aquestes crestes han d'estar boníssimes, a mi els formatges m'encanten, així que me l'apunto!! feliç cap de setmana!

    ResponElimina
  6. OOOOohhhhh!!! Aquesta pel·lícula em va encantar!!! La vaig veure al poc de haver començat amb el món del bloc i va ser com una gran injecció d'entusiasme!!! Aaaaaiixxxxx, me'l poso a la llista d'espera!!!
    Aquestes crestes....han de ser delicioses!!!
    Petons, Nani!!!
    Olga

    ResponElimina
  7. M'encanta la peli de Julie and Julia la vaig veure fa un temps i es una de les meves preferides!! En quant a aquests petits chaussons em semblen ideals per un aperitiu i deuen ser bonísims amb aq toc de roquefort.
    Ptns i bon nadal :)
    Su

    ResponElimina
  8. Ideals per aquestes festes! A mi també em va agradar molt la peli.
    Que passis unes bones festes.
    Petons

    ResponElimina
  9. M'encanta la pel·lícula i el llibre!! I aquests enteants són fabulosos! Petonets!

    ResponElimina
  10. No tinc el llibre, tot i que la pel·lícula em va agradar molt. Uns aperitius perfectes per les festes. Jo no els faré, però, no puc sofrir el Roquefort. Molt bones festes!

    ResponElimina
  11. Una altra petita delícia que ens pot servir per aquestes dies. Bon Nadal!

    ResponElimina
  12. La película me gusto mucho, y estas delicias quedan muy bien para un aperitivo.
    Felices fiestas
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  13. Un molt bon entrant per aquest dies.
    Una delicia!!!!!!!
    Et desitjo que el 2014 els teus somnis es facin realitat.
    Petons

    ResponElimina
  14. Dissabte a Bcna, vaig tenir el llibre a les mans, i li vaig dir a en Marc que volia que fos el meu pròxim regal! T'han quedat precioses aquestes mini crestes! Petons!

    ResponElimina