Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 4 de setembre de 2015

Gravlax de remolatxa {aprenent de la tele}


M’agraden els programes de cuina que ensenyen a cuinar amb qualitat. En segueixo uns quants d’estrangers. Els gravo i després en moments de relaxament els miro tranquil·lament. Fa uns dies vaig veure un de la televisió canadenca on feien un gravlax, un plat de la cuina nòrdica. Grav vol dir enterrat i lax salmó.
Sí, salmó enterrat en sal i sucre. El van fer de dues maneres, una d'elles amb remolatxa. Em va agradar tant el color que l’endemà vaig córrer a comprar un tros de salmó per a preparar-lo. He de reconèixer que de remolatxa n’hauré de posar més la pròxima vegada i en un estri més petit perquè quedi tot ell més vermell. Però l’experiment ha funcionat i crec que també ho podré fer amb altres peixos. Vinga, comencem.

Necessitarem:
  - Una peça de salmó de mig kg. Jo l’he partit per la meitat i he fet un tros de cada manera
    I en cada part he posat:
-        60 g de sal grossa
-        40 g de sucre
(tres parts de sal per dues de sucre)
-        2 g de pebre 
-        ½ gotet de vodka (uns 20 ml)
-        una remolatxa, cardamom i pebre rosa per a la peça vermella.

Farem:
En un estri a mida del tros del salmó hi barregem el sucre, la sal i el pebre.
En un altre també el sucre, la sal, la remolatxa ratllada, el cardamom i el pebre rosa.
Hi enterrem el tros de salmó, el cobrim ben cobert i hi aboquem el vodka.
Posem per sobre un pes embolicat amb film transparent i el deixem al frigorífic entre 24 i 36 hores.
Un cop passat el temps, el traiem, rentem i eixuguem.
El tallem a tires i servim amb torrades de pa i mantega, i si volem amb trossos de llimona i anet.
Les fotografies estan fetes al matí, però l’hem servit a l’hora de sopar amb enciam amanit i vi blanc. Un bon sopar. 

Dilluns passat la Violeta i jo vàrem veure Grease. Jo li vaig explicar que era una pel·lícula que la seva mare i la seva tita Zoe veien amb les seves amigues tot ballant. Després de tants anys em va fer gràcia reveure-la amb la meva néta. Qui ho havia de dir! Hi ha dues cançons del film que m’agraden molt. Una de l’Olivia Newton-John com a Sandy, Hopelesslydevoted to you. Que bonica. I l’altre, la de Stockard Channing com a Betty Rizzo, There are worse things I could do. Ohhh. Per cert, a l’Stockard l’he tornat a veure, després de molts anys, fent de mare de l’Alícia Florrick a la sèrie americana que he seguit, sense perdre'm cap capítol, The good wife. Com passa el temps. A uan ba buluba balam...

4 comentaris:

  1. Quina idea més bona! La remolatxa ha de ser crua o bullida primer??

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mercè,
      La remolatxa ha de ser crua. Només serveix per a tenyir.
      Una abraçada,
      Nani

      Elimina
  2. Hola Nani,
    com sempre una recepta preciosa i bona. I , com sempre, la música molt ben triada. Dema corro a busca salmó per provar-ho. Una abraçada !

    ResponElimina
  3. M'encanta el gravlax i aquesta recepta és per a provar-la! Grease marca la meva adolescència, ja una mica oblidada, però no deixa de tenir el seu encant, tot i que no sóc, ni he sigut, gaire de músuca disco.
    Ah, i bon aniversari amb una mica tard, avui porto un dia ben atabalat a la meva novaa feina a l'insti de Campclar. Per molts anys, petons.

    ResponElimina